Thursday, January 28, 2010

In Memory......


Pagi tadi... kul 2.03am... Abit (Ribena) kucing ku telah pergi wat selamanyer....

21 guns - Green day

video

Do you know what’s worth fighting for
When it’s not worth dying for?
Does it take you breath away
And you feel yourself suffocating?
Does the pain weight out the pride?
And you look for a place to hide?
Did someone break your heart inside?
You’re in ruins

One, 21 guns
Lay down your arms
Give up the fight
One, 21 guns
Throw up your arms into the sky
You and I

When you’re at the end of the road
And you lost all sense of control
And your thoughts have taken their toll
When your mind breaks the spirit of your soul
Your faith walks on broken glass
And the hangover doesn’t pass
Nothing’s ever built to last
You’re in ruins

One, 21 guns
Lay down your arms
Give up the fight
One, 21 guns
Throw up your arms into the sky
You and I

Did you try to live on your own
When you burned down the house and home?
Did you stand too close to the fire?
Like a liar looking for forgiveness from a stone

When it’s time to live and let die
And you can’t get another try
Something inside this heart has died
You’re in ruins

One, 21 guns
Lay down your arms
Give up the fight
One, 21 guns
Throw up your arms into the sky
You and I

Life....




Life is short, so use it wisely.....

Monday, January 25, 2010

Adopt Me Please!!!!

Hi... lama x update... hehe... biasa lah bz... k la direct to the point... hari sabtu hari tu... 23 January... Abit (Ribena) kucing saya selamat melahirkan 7 ekor anak kucing... huhu... banyak giler... tp sekor mati time nk lahir tu... dan sekor lg kucing saya Ghost pon mengandung gak... tak tau ble lak dier nk bersalin... klu la si ghost tu pon lahir kan 6-7 ekor anak kucing abeh la penuh umah saya.... so kekwn ada x sesaper yg nk anak kucing... saya boleh bg free jer... tp ada condition... sy kena bagi lepas sebulan sbb dier kan nk kena minum susu ibu dier... sian la pulak.... so klu sesaper berminat sila la contact sy... x pon leave msg kat comment k... TQ

Monday, January 11, 2010

AJL

Hi lama da aku x update blog ni... bukan aper aku bz sikit... x smpt nk update2 ni... Mlm td korg tgk x AJL???? Memula tu aku mmg x nk tgk... biasa r... da x main r AJL2 ni... Muzik2 pon aku da x tgk da... time bebdk dulu aku suka r... tp da mmg kebiasaan umah aku akan bukak TV3.. TV3 Hardcore katakan... so tertengok la AJL tu... tp lelama aku tgk mmg best pon lg pon pengacara dier mmg jejaka idaman aku la katakan saper lg "Ally Iskandar la" (statement brani mati) hehe...

Mmg segit pertandingan kali ni.. semua lg pun best2... yg paling aku suka Aizat - Kau Aku... Cute bebdk tu... hehe... hari ni mesti diorg ngantuk kat sekolah... yg memboring kan aku pon ada gak... tp x yah la aku taip kat cni... kecik lak hati peminat dier kang...

Persembahan yg aku paling nantikan malam tu - Faizal Tahir (Bencinta)... nk tgk cm ner dier perform ngan kaki dier yg sakit tu... mmg x mengecewakan la... sbb mimik muka dier tu nmpk sgt cm menghayati lagu ke tahan sakit da lebih kurang cam Gerard MCR... Gerard lg syok.. siap guling2 kat stage time konsert kat KL hari tu... sbgai Hardcore fan mesti lah aku gi... hehe...

Persembahan lagu2 mengikut peredaran zaman tu mmg best... Gempak r... tp yg x best nyer tetiba ada masalah teknikal... nsb baik zaman pop ye yeh... aku x minat sgt... biasa la bukan zaman aku...

Anywaz... Mmg best r... Congratulation TV3...

Saturday, January 2, 2010

Keroncong Hujan

Tibe2 aku tersampok ngan lagu ni hari ni.... best pulak aku rasa... tenang jer minda aku ble dgr lgu ni...


video

Keroncong Hujan

Lyric:

Mega mendung di angkasa
Hembusan bayu dingin terasa
gerimis berderai di merata
bagai mutiara

Rahmat dibawa bersama
Limpahannya meresap dijiwa
adakala bahgia terasa
meskipun duka nestapa

Tika hujan turun
sayup mendayu lagu keroncong
merdu irama dialun
bersenandung

Hujan membasahi bumi
melahirkan keluhuran budi
mengeratkan perpaduan suci
kasih sayang abadi

Thanks Manchurr for the lyric