Friday, April 30, 2010

I'm Flying...

haha... tgh boring2 x tau wat aper... aku terjumpa video ni... da lama da ni... dkt 2-3 thn gak la aku rasa... mmg klakar tgk aku time ni... jerit2 jer... tp skrg da x lagi... aku da x takut nk wat flying fox lg da... hehe... :P
video

m(_ _)m


Baru nk pegi Breakfast sekali boss da panggil suh wat keje...

Erm....

Hari ni makan time lunch jer la....
(lapo la...)



Cute Cup Cake


Terima kasih la kepada Mrs. Sue dr Lovely Cake kerana sudi menghantar lagi cup cake kepada saya (hehe... sila la hantar banyak2 lagi yer... ) ... Saya sgt suka cupcake dr lovely cake ni... sbbnyer kek dier x keras... lembut dan mengikut selera saya... so klu korg berkenan contact la Mrs. Sue untuk keterangan lanjut...

Thursday, April 29, 2010

Weird...

Anak Rusa Nani,
Lari kembang ekor,
Apa salah kami,
Lalu tidak tegur



Macam best jer...

Aku amat tertarik ngan iklan makeup remover ni... rasa cm nk try jer... ada x jual kat malaysia eh???

video

Yesterday


Smlm aku balik agak rush jugak la... bukan aper da banyak kali aku bertangguh hari untuk hantar baju kat tailor... da la tu aku hantar 5 helai kain tok wat baju... mesti la tailor tu akan ambil masa kan... sbb aku nk guna cepat aku terpaksa gak la antar semalam...

Tgh aku jln menuju ke kedai... aku terjumpa kawan aku.. dia da sgt sarat mengandung... kiranyer tunggu hari jer sekarang ni... besar sungguh perut dier... insyallah baby boy... happy jer aku tgk dier skrg ni... Masa aku jumpa dier tu dier tnyer la aku nk gi mana... aku ckp la nk gi jmpe tukang jahit... tp dier dgr nk belajar menjahit... tetiba dier ckp

"Yer r orang da nk kawen mesti la kena tau menjahit gak"

mana pulak la dier dgr gossip2 kata aku nk kawen ni... nk kawen ngan saper... BF pon x der... ahaks..

Malam semalam pulak Mak kawan aku time kat POLI tu pulak dtg rumah jiran aku yg kebetulan sedara dier... so mak dia bagi tau la yang kawan aku tu MRS Ieja da bersalin baby girl.. Pas tu tup2 dier tnyer aku lak bile.. grrrr... semua mau tanya itu soalan maut ka????

Meh saya jawab sejujur2nyer....

"SAYA TAK TAU BILA SAYA AKAN KAHWIN SEBAB CALON SUAMI YANG SESUAI SAYA TAK JUMPA LAGI... KALAU DA JUMPA YANG SESUAI SAYA AKAN KAHWIN K???? NNTI SAYA AKAN JEMPUT ANDA SEMUA YANG SANGAT RISAU TENGOK SAYA X KAHWIN2 RISAU KE BZBODY..."

I want "her"....

huhu... sangat sedih... I really want "her" ... tp perempuan tu ckp....

"Ni last item cik, Yang Display ni blh x cik?"


Aku tidak suka barang Display... kenapa ini slalu terjd pada diri ku.... huhu.... da lama aku nk hbeg color dark choco... huhu.... sgt seday....


Wednesday, April 28, 2010

Dapat lagi...

Aku still dpt lagi email ni...

wat semak akunyer inbox jer... aku da block da dari masuk lg... padan muka... agaknyer ble aku da tertipu baru la dier berenti antar email kat aku kot....

Free Hugs...


Jom kawan2 kita wat campaign Free Hug.... tp tok Girls Only eh... Pengkid pon x leh join... :P

The Many Benefits of Hug Therapy

article asal

The Free Hugs Campaign began as one person's attempt to make a difference and reach out to others to brighten their lives.

Juan Mann describes his inspiration as follows:

Standing there in the arrivals terminal, watching other passengers meeting their waiting friends and family, with open arms and smiling faces, hugging and laughing together, I wanted someone out there to be waiting for me. To be happy to see me. To smile at me. To hug me. So I got some cardboard and a marker and made a sign. I found the busiest pedestrian intersection in the city and held that sign aloft, with the words "Free Hugs" on both sides.

And for 15 minutes, people just stared right through me. The first person who stopped, tapped me on the shoulder and told me how her dog had just died that morning. How that morning had been the one year anniversary of her only daughter dying in a car accident. How what she needed now, when she felt most alone in the world, was a hug. I got down on one knee, we put our arms around each other and when we parted, she was smiling.

The effects of the Free Hugs campaign have become phenomenal on YouTube.

The Free Hug Campaign is meant to be a random act of kindness, a selfless act performed by a person for the sole reason of making others feel better.

The Free Hug Campaign uses elements of "hug therapy" or therapeutic hugging to make people feel better.

Selain itu...

Hugging for Your Heart

article asal

"Scientists are increasingly interested in the possibility that positive emotions can be good for your health. This study has reinforced research findings that support from a partner, in this case a hug from a loved one, can have beneficial effects on heart health," said Dr. Charmaine Griffiths, spokesperson for the British Heart Foundation.

Indeed, a previous study, also led by Grewen, found that hugging and handholding reduces the effects of stress. Two groups of couples were asked to talk about an angry event, but one group had previously held hands and hugged, while the others sat alone. It was found that:

  • Blood pressure increased significantly more among the no-contact group as compared to the huggers.

  • Heart rate among those without contact increased 10 beats a minute, compared to five beats a minute for huggers.

What's more, Grewen suggests that warm contact such as hugs and hand-holding before the start of a rough day "could carry over and protect you throughout the day."

So marilah kita berhug2ing... :P yg couple2 tu jgn lak nak berhug2 ni eh... yang bukan muhrim tu pon sama... pompuan2 x per... jgn berhug2 ngan Pengkid korg da la... tu da kira dosa gak... hehe..

video

For more information please visit this site

Perkara itu belum reda....

Aku ingat hari ni perkara itu akan reda.... rupenyer x... ramai gak yg suka salah menyalahkan org lain... yer baru aku ingat

"The Secret to Success is Knowing who to BLAME for Your Failures"

kita smua manusia biasa... mmg x kan lari dr Salah menyalahkan org lain... Sbb tu adalah nature kita... Klu kita lmbt dtg keje kita salahkan Train (yer itu aku)... Klu kita lupa buat sesuatu kerja kita salahkan boss yg bagi kita keje banyak sgt dan suruh kita siapkan dlm masa yang singkat (yer itu aku)... dan etc...

Habis tu nk wat cm ner... da tu rahsia kejayaan... Haha... :P

Tapi aku nak blaja bertanggung jawab lak lepas ni... nak blajar dari AKON.... Blame it on me... tp jgn lak semua benda nak salahkan aku lak lepas ni eh... mentang2 aku kata Blame it on me... korang gaduh laki bini pon korg salahkan aku gak nnti.... husband/wife korg pon tah2 aku langsung x kenal... :P

Tapi... ada tapinyer korg leh Blame aku time April 13th jer... (haha da lepas) sbb tu adalah National Blame Someone else day... klu x caya google lah... :P ingat April 13th jer...


Tuesday, April 27, 2010

When It's raining...


Bila hujan2 cm ni aku slalu teringat kat Arwah Atuk aku....

Masa kecik2 dulu aku lepak2 ngan dia kat beranda smbil nanyi lagu ni tiap2 kali waktu hujan....


Bangau oh bangau
kenapa engkau kurus???
Macam mana aku x kurus
ikan x moh timbul...
ikan x moh timbul...

Ikan oh ikan
kenapa engkau tak timbul???
macam mana aku nak timbul
rumput panjang sangat....
rumput panjang sangat....

Rumput oh rumput
Kenapa engkau panjang???
macam mana aku tak panjang
Kerbau x makan aku...
kerbau x makan aku...

Kerbau oh kerbau
kenapa x makan rumput???
Macam mana aku nak makan
Perut aku sakit...
perut aku sakit...

Perut oh perut
kenapa engkau sakit???
macam mana aku tak sakit
makan nasi mentah....
makan nasi mentah....

Nasi oh nasi
kenapa engkau mentah???
Macam mana aku x mentah
kayu api basah
kayu api basah...

Kayu oh kayu
kenapa engkau basah???
Macam mana aku x basah
hujan timpa aku...
hujan timpa aku...

hujan oh hujan
kenapa engkau timpa kayu???
macam mana aku tak timpa
katak panggil aku....
katak panggil aku...

Katak oh katak
kenapa engkau panggil hujan???

Macam mana aku x panggil
ular nak makan aku...

ular nak makan aku....


Ular oh Ular
kenapa engkau nak makan katak...

Macam mana aku x makan

memang makanan aku...

memang makanan aku...


diharap kawan2 semua dapat sedekahkan alfatihah tok arwah atuk n nenek saya...


-Alfatihah-

TQVM

Blame It on Me...


I’m starting to learn more and more about responsibility
I realize everything I do is affecting the people around me
So I want to take this time out to apologize for things I have done
And things that have not occurred yet
And the things they don’t want to take responsibility for

Akon - Sorry, Blame it on me

Huhu... emo pulak dipetang2 hari ni... Pg td ada Penilaian Pejabat tercantik... aku x kemas pon aper2 dlm bilik aku ni... just susun2 doc sikit2 jer.. wat2 cm biasa jer r... ikut jadual, penilai akan smpi ke Floor aku kul 12.00pm.. so aku pon jd PA yg baik lg sopan santun duduk jer r kat bilik... Kutip2 duit ngan jln kat unit aku jer...

Tgh aku syok2 main game tetiba penilai tu intercom aku (sbb nk masuk opis kena melalui aku dulu... ala2 receptionist da aku ni... ) aku pon bukak la... kecoh2 gak diorg tu aku tgk... diorg tgk bilik aku ala kadar jer... bukak pintu aku just tnyer

Penilai : awak la yg bukak pintu eh?

Aku : A'ah

Penilai : Cm ner awk nk tgk org? x der camera ker????

Aku : A'ah x der... just tnyer la siapa org tu, dari mana, ngan nk jumpa siapa.

Penilai : Oh... (trus keluar dan tutup pintu )

Aper ingat ni opis bapak ko punyer nk letak camera bagai???? ingat the big boss tu bnyk sgt ker duit???? (opss... duit company ler.. bukan duit big boss)

Selepas acara diorg mengecheck smua Mrs Liza call aku bagi tau yg penilai amek gambar bilik solat kitorg... Mrs liza ckp bilik tu bersepah... huhu... selama ni bilik tu kemas jer... cm ner boleh bersepah???? agak confuse disitu... aku rasa ada org sajer nk sabotage.... Da la tu diorg leh lak tu ckp aku yg sabotage diorgnyer unit... hampeh...

Perkara yg buat aku agak terkilan tu... Mr. Phun ngan Mr. Khai leh lak x inform kitorg bilik tu bersepah... kitorg lgsung x teringat bilik tu... isk.. isk... tp mungkin ada hikmahnyer....

Pembelian Berbaloi...

Ada orang tanya aku....

"NAPE SIMPAN BEKAS (CONTAINER) MAC YANG DA ABEH NI???"

"... BUANG JER LA"

Meh sini aku bgtau korang terang2 k...

MAC cosmetics ada 1 prog. yang diorg bagi nama Back 2 MAC

Korang boleh pulangkan 6 empty container tak pon makeup korg yg korg mmg x nk pkai lagi kat MAC Outlet / Counter... Korang leh tukar benda2 tu ngan Lipstick MAC... tp korg x leh bagi barang Limited edition jer..... dan lipstick free tu korang boleh pilih sendiri color yg korang suka.. just korang x leh pilih Limited edition ngan Viva MAC Glam sbb Setiap pembelian Viva Mac Glam tu diorg sumbangkan braper % tah kat Aids Fund...

Dan sebb tu la aku x buang Empty container tu semua.. K? ada phm?? x der phm gi ler kat outlet MAC diorg leh trangkan kat korg...

Korg yg bangga giler guna MAC Counterfeit Makeup yg slalu ckp ngan aku... OK jer pkai counterfeit... cantik jer... semua tu... Korang nyer container tu leh ker nk tukar ngan lipstick???


Monday, April 26, 2010

Takde Pasal Cari Pasal...

huhu... mmg aku sajer jer cari pasal... smlm aku ngan Ms. Ieja gi la soping moping kain pasang... aku tertgk la satu English cotton ni.. sgt sswwweeettt.... harga dier RM80... huhu... x hingin la aku bli kan... pas tu akak tu asyk ckp jd x dik?? Ms Ieja pon berkenan gak pas tu dier ckp la kat kakak tu... klu kitorg bli 2 bg harga RM100... mula2 akak tu ckp la x leh... tp pas kitorg abeh bli tudung dier gi kat kitorg ckp leh r harga td... pas tu aku pon rembat la satu...

Kain ni ada bnyk la color... memula aku tgk hitam ni cntik... pas tu aku tgk yg tanah dier putih ni lg cantik... tp disebabkan x nk sama ngan Ms. Ieja aku pon bli yg hitam... tp dlm hati still nk yg putih... balik umah tunjuk kat ibu ngan adik aku.. diorg ckp x cntik.. yg tanah putih tu lg cantik.. nmpk classic... huhu... akhirnyer aku wat keputusan nk gi tukar hari ni... tgh menghitung waktu ler ni... da la nk kena jumpe En. Wan dulu... huhu... maleh den... cm x ckp masa jer hari ni... da la Boss aku tu ada... dier tu ada angin kus2... sat bagi aku gi sat x... x pon dier bg tp sblm tu dier bg aku banyk giler keje dan suh buat time tu gak... korg pk la aper maksudnyer tu... :P

ini kain yg belum ditukar

ini yg telah ditukar

Saturday, April 24, 2010

Next Month....

Boring2 x tau nk wat aper... so aku pon kemas2 la semua barang2 dlm almari, atas katil, senang citer dlm bilik ni... sekali aku tgk... OMGucci... aku punyer Makeup base da abeh, bedak pon tinggal suku jer (leh r thn dlm 2 - 3 bln), mouthwash aku dah terpecahkan pg td... perfume da tinggal ala2 jer da... Kasut da rosak.. handbeg da start mengelupas (beli yg mahal pon mengelupas gak naper eh?)... baju gi kerje da buruk2 (da blh jd kain buruk da)... huhu...

So bln Mei ni start la aku membeli belah... huhu abeh duit aku... tp klu ada sesaper yg berhajat nk sponsor leh gak...

Thursday, April 22, 2010

Breakfast @ MCD

Hari ni aku berbreakfast diMCD Tiffany bersama Mizz Yan, Mizz Niessa, Mrs Syasya & Mrs Liza (wah cm hebat jer aku rasa)... Syok gak gi breakfast beramai2 ni... Aku sgt la jrg minum coffee ni... tp disebabkan dpt coupon free ni aku gi la jugak... Time kasih la kpd Mr. Phun sbb bg kitorg Coupon ni eh...


Aku x tau la aper kena ngan staff MCD pg td... sgt la rude orgnyer... da la x snyum lgsung... lyn kitorg cm nk tak nak jer... ingat kitorg x byr ker??? Coffee je free lain kena bayar... Pd pendapat aku la kan... da ko tu mmg berkerja untuk melayan org x yah la wat muka cm dot.dot.dot. lak... Pas tu blh lak MCD tu kehabisan Creamer... per korg wat air ker makan creamer tu???? Klu tau da nk abeh tu order r... ni wat aku rasa cm hampeh jer gi MCD... semua pon x der.... aku boikot lg sekali kang.... (aku la pemboikot tegar dulu... tp sblm tu aku lah pelanggan paling setia... jgn harap la aku nk msk Fast food lain klu ada MCD kat ctu...)


Anywaz... trima kasih kpd MCD sbb bagi coffee free smpi aku da ting tong skrg ni... ni la hasilnyer bila aku minum coffee... da la tu.. nnti ada org saman aku lak ... bile "ting tong" ni semua yg tersirat & tersurat aku leh taip....

Wednesday, April 21, 2010

Adakah aku sedang lapar???

Aku x tau la kenapa... lapar kah aku... Terima kasih kepd Mrs. Zu kerana menghantar goodies bag kepada saya... sorry x dpt dtg time wedding hari tu eh... biasalah org yg asyk menumpng ni... ssh sikit nk berjalan... aper dlm goodies bag tu??? sorry ler aku da habiskan riwayat makanan2 yg ada dlm goodies beg tu... brg2 yg x bleh dimakan jer yg tinggal...

Td pon Mrs Sue dr Lovely Cake hantar cheess tart... pas dier kuar jer dr bilik aku trus aku "ngap" cheese tart tu... nsb baik tinggal lg satu aku tringat nk amek gmbo...
korg rasa aku tgh lapo ker??? asl makanan smpi jer aku trus "ngap"???

Ker aku da nk membesar ni????

isk..isk..

Monday, April 19, 2010

Keep Smiling :)

We smile when we were kids....



To be beautiful when you grow up


Even the beauty faded... but still they look so happy


No matter what bad things happen to you

but Keep A Smile on your face...

PLEASE KEEP SMILE

Because you look beautiful when you smile....

Wish you a similing day!!!


p/s : aku cilok dr email yg aku dpt....

Wednesday, April 14, 2010

Kursus Pertama 2010

Boringnyer title N3 ni kan... aku tgh blank skrg ni... rasa penat giler jer badan ni... tu psl la langsung tak update blog ni.... Time kasih la kepada email Pelesu dr PublicBank (bukan yg ori) - Internet Banking Fraud yg menaikkan semula semangat tok mengupdate blog ni... hehe...

Ok berbalik kepada cerita sbnrnyer... Aku berkursus kat Agrotek Hulu Langat dr 5-7hb April... Kitorg bergerak secara rombongan cik kiah ke sukan Komenwel (cm pelik jer ejaan ni)... sesmpinyer kat tempat yg dituju... Ya Allah, seram giler aku nk trun ker Resort tu... sgt la curam jln raya nyer... tmpt tu panas waktu siang yer r dier guna umah kayu pas tu x der air-con yg ada pon kipas jer... diorg kata nk back tu nature, aku lak no comment... klu diorg tnyer aku prefer tmpt berair-con (w/p rumah aku x der air-con)... Tp benda2 kecik2 ni telah diovershadow oleh Makanan yg sedap, tmpt yg cantik, dan Kursus yg best... langsung x menstresskan aku... klu x gi kursus mesti stress jer... hehe... :P

Malas nk taip bnyk2... korg layan jer r gmbo2 ni...

video

Beware...

Tadi time aku check email aku nmpk satu email (kononnyer) dr Public Bank.. Subjectnyer "Akaun anda telah dikunci"... Sah Confirm... terang lg bersuluh... aku sah2 x pernah ada akaun dengan Public Bank... x pernah ada apa2 transaction, ke aper ker... aku masuk public bank pon sekali jer tu pon time nk tnyer loan... huhu... nmpk sgt la kan ni sebenarnyer email2 yg nk menjahanam kan duit aku klu la aku ni ada Public bank... mesti da lesap da 100k aku tu... chit po da... 100k konon... 10k pon blom tentu aku ada... hehe... :P

So korg kat luar sana berhati2 la eh... klu dpt email cm ni dan korg mmg ada bukak akaun kat bank tu better korg call jer bank dan tnyer naper akaun korg kena kunci ker diorg nk tutup ker aper ker... klu korg ni jenis aku yg pemalu ni pon, sila lah paksa diri korg tu tok berckp ngan org bank tu dulu... jgn call kat no yg dier bagi tu... korg bukak la website bank yang official eh... dan amek no kat situ call.... tak pon call jer 103 - operator Telekom sedia mmbantu korg....

Sunday, April 4, 2010

~Packing2 Baju.... Packing2 Baju...~

Gambar di Googles

Bunyi cm happy jer kan... malasnyer korg x tau... huhu... esok aku dan 24 lg clique nk gi berkursus di Agrotek Resort, Hulu Langat.... erm... aper tah agaknyer xtvt yg akan aku wat kat cna...

Da2 aku nk gi packing baju....

Friday, April 2, 2010

Confuse...


Erm....

Tadi dia cakap aper eh???

"Lawa hari ni"

ke

"Awal hari ni???"


aku vote tok "Awal hari ni???"

Thursday, April 1, 2010

Tiba2 Rasa Jeles lak...

Time tgh check face book td tgk2 ada friend request... tgk2 dr kwn lama... time sek. rendah dulu... muka dier mmg x banyak berubah... tp da bertambah cantik da... Dia da jd doc. skrg... huhu... tiba2 aku rasa cm jeles lak... sedih pon ada gak... naper aku x blja betul2 dulu???? semua kwn2 sek. rendah aku da berjaya skrg ni.... aku sorg jer kerjaya yg paling dot.dot.dot.... huhu.... sedeynyer..

Sgt sedih sbb aku terpaksa tolak tawaran stdy kat Gajahmada tu dulu...

Klu x mesti aku x der kat cni skrg... cara hidup pon lain... kwn2 pon lain.... tp klu aku choose that path aku x kan kenal kwn2 aku skrg ni.... erm x best gak kan???

Tapi aper2 hal pon aku happy kwn aku tu dpt jd Doc.... Juz emo sikit jer sbb bukan aku x dapat tawaran tp aku yg tolak....

SEBAB????

x yah lah aku taip kat cni.... biarlah aku jer yg tau.... biar lah aku jer yg memendam rasa..... benda dah jd.... x dpt di ubah lg....

Dia Sangat ......

A'cam menarik x title N3 kali ni???? Mesti nk tau kan dia sgt aper kan???? klu x nk da... tutup jer blog ni... :P eh, eh, jgn cm tu... Da la follower ada 3 org lagi mau karek kan??? haha... Juz kidding..

Pagi tadi dlm train yang aman damai... hari ni aku dpt duduk.. so klu aku dpt duduk xtvt yg aku paling suka adalah TIDOR... bukan tido betul2 pon... tidor2 ayam jer... stakat dpt tutup mata... ahaks... Tgh syok2 aku tido smbil berangan2 dan berpk2... lalu satu aroma yang aduh.... aroma tu trus naik smpi ke otak aku... sakit giler... aku pon bukak la mata aku dan mencari mana la datang nyer aroma tu... Ruper nyer dtg dari sorang minah A***** ni... Dia punyer penangan x usah citer... mmg power r.... Ha??? aroma aper??? Meh aku bg tau korang clear2 BO... Body Odor... huhu... nk terpengsan aku kat dlm tu....

Aku ingat aku sorg je yg x leh tahan... bayang kan la aku dok kira dkt gak r ngan minah ni... selang 2 orang jer dari dier... bayang kan la cm ner aku nk tahan bau tu... sekali ble aku bukak mata... amek ko.. minah yg berdiri dpn aku wat2 cm selsama.. letak tisu jer kat idung... yg sbelah aku tu baik sikit... sekejap2 jer cover idung... aku lak wat2 cm pening... (tp mmg betul2 aku da pening) aku kuar kan minyak cap kapak aku tu letak kat tangan pas tu sapu kat idung... bagi kurang sikit bau tu... tp x berjaya... aku asyik2 tutup idung jer r... tak tahan... bukan aku nk tipu... ni la kenyataannyer....

Sampai ada satu station ni... ada sorg minah ni agaknyer dier tgk area kitorg dok tu kosong x der org nk berdiri kat situ dier pon dtg r ngan muka cm marah2 kenapa org lain x nk masuk situ kan.. sekali dier berdiri kat situ trus dier tutup hidung... amek ko... dier terus kuarkan handkerchief dier tutup idong... smpi station dang wangi trus kosong area aku duduk tu... minah ni trus berdiri ala2 dkt ngan pintu... haha... tu la nk marah2 org pg2... org x nk masuk tu mesti la ada sbb... (aku plg klakar cara minah tu pandang minah A***** tu... mmg tajam betul)

Paling kelakar... kat tmpt area aku duduk tu kosong tak der saper nk berdiri kat situ sbb B.O minah tu sggup diorg berhimpit2 asal jauh dr minah tu... aku rasa Klu lmbt 5 minit aku x kuar dr train tu mesti aku

so ni peringatan utuk korang (dan diri aku sendiri) klu rasa2 kita ni ada bau badan... elok la slalu2 kan diri tu gi mandi.. pas tu sanggupkan la diri tu beli deodorant... bukan mahal pon... dan klu B.O korg tu degil sgt.... ni chek bg petua... mandi guna limau purut/nipis... cuba la try...