Tuesday, June 29, 2010

I'm In LOVE

Yer... Betul... Sungguh....

Hati aku telah dicuri....

Hati Ku sudah terikat...

Hati ku sudah tertarik....

Makan x lalu...

Mandi x basah...

Setiap saat teringatkan "DIA"



JADI

aku sudah bertekad...

Aku akan Mengrabnyer....

Siapa??? Apa??? Bagaimana??? Bila???

Tungggggguuuuu......

Monday, June 21, 2010

Ashanti - Foolish

Hii... Morning... I really like to dedicate this song to All of you...
Amek pengajaran dr lagu ini k????? N DON'T BE FOOLISH

Saturday, June 19, 2010

Psycho????


Adakah benar????

Itu kah reason aku still single smpi sekarang???

Aku psycho????

Friday, June 18, 2010

~Moving Out~ Yeehaaa....

Yeye nak pindah... Yeye... haha... adakah aku akan dlm Mood Tawa dlm Tangisan???? haha... aku akan berpindah pergi dari Shopaholic Heaven ni... huhu... Biler Pindah??? x tau lagi.. tapi da kuar borang2 yang perlu diisi tok perpindahan... Pindah ke mana???? Aku rasa aku tau kat mana tp x diconfirmkan lagi... jadi Tunggu.....

Thursday, June 17, 2010

Nikah X-Press...

semasa aku meniap n3 ni aku penuh ngan rasa curious... adakah aku jelez???? naper aku mesti jelez??? kenal budak tu pon x... mungkin la Si Boy tersebut kawan masa kecik2... tapi yang perempuan tu langsung aku x kenal... alkisahnyer... Tetiba aku dapat panggilan telephone dr Saudara ku yang memberitahu yang Si Boy ni nak bernikah dengan Si Girl ni minggu ni...

Heran + ajaib... aku rasa takjub kejap sbb si perempuan ni menikah kat area rumah sewa dier jer... dan x bernikah di rumah mak bapak dier... rumah mak bapak dier pon x ler jauh mana... take point di situ... dan selalunyer kita ni perempuan dan tok sekali seumur hidup mesti kita buat kenduri yang ok2 la... panggil semua kawan dan etc (mcm pengantin2 lain buat) ni x wat kenduri kecil2lan dirumah makcik nyer pulak tu... n mak bapak perempuan ni ada lagi k... take point disitu...

dan... takde angin x der ribut... naper tetiber jer nk menikah??? dapat ilham dari gi kenduri kat perak minggu lepas ker???

aaaa dah la... aku malas nk pk...

Gambar ini tiada kena mengena ngan cerita diatas kerana ianyer di Google oleh Saya..

Aku yang semakin SIHAT

Ok semua org suka sihat kan??? mesti la saper yg suka sakit... tapi SIHAT yang aku maksudkan di sini bukan la sihat - kesihatan tetapi lemak2 dibadanku yang makin SIHAT... x boleh nak salahkan sesaper... sbbnyer aku ni yang suka sangat makan banyak... Breakfast, Lunch, Dinner semua aku suka makan makanan yang berat2... terutama sekali NASI LEMAK... my fav. Nasi Lemak Cik June.. jiran aku yang bukak gerai nasi lemak kat blakang umah aku... pergh.. sambal dier sgt sedap OK... klu x makan nasi lemak Cik June time Weekend x weekend la nama nyer... cam tu sekali kan... mana x bertambah lemak kat badan aku ni... haha (tawa dlm tangisan)

Aper yang aku boleh buat untuk mengurangkan Penambahsihatan Lemak kat badan aku ni???? Aku ni dlm kategori malas bersenam dan suka makanan yang sedap2 (haha yg berlemak... tp nak taip malu.. :P)... aper yang patut aku buat untuk menjadi slim melim??? OK for record aku ni start membesar time stdy kat poli... time tu da rasa gemuk bangat la... berat dlm 50-51kg... skrg ni makin menjadi2 berat aku... huhu... berapa???? biarlah rahsia... :P

Adakah aku patut mencuba produk DR. Rozmey... Jusmate 5??? ada kawan2 ku yang nampak cam berjaya... ada gak yang x berjaya... kadar kejayaan 1 dlm 5 org... stakat yang aku tgk ni r... huhu... lagi pon dier tu Pakar Sakit puan eh??? aku ingatkan pakar permakanan.... so patut cuba ker???

Atau aku patut cuba RxLite???? lagi murah dr Jusmate 5 dan x der la org2 yang makan tu nmpk sgt2 kurus... kira cam boleh dipercayai la.. bak kata aku "mana la ada org leh turun mendadak sgt kecuali la org tu sakit..." haha... so macam boleh di percayai dan Dr. Noordin Darus tu mmg pakar permakanan... so dpt point lebih disitu...

Atau aku patut gi Gym???? huhu... - point disitu... aku mana la suka exercise ni .... huhu... aper aku patut buat?????

Monday, June 14, 2010

Nota Cinta


Saper tgk nota cinta????? tgk??? x tgk???? aku suggestkan korg tgk... cerita dier sgt la menarik... Scene yang menarik time episode 1 aku rasa time Azmi tngah mengorat suri... yer time ngorat mengorat ni mmg best... klakar ble tgk gelagatAzmi time tahan taxi dan hantar nota2 cinta kat suri... sgt sweet ok... Tapi semua tu x kekal... ble da lama berkahwin aku rasa mmg cinta tu akan pudar... aku rasa r... tapi x tau r kan... dalam cerita tu macam tu... suri rasa cm ada yg x kena... da x macam dulu lagi... dan suri suka kata Coffee dah x macam dulu... perumpamaan yang hubungan diorg da x macam dulu... da x semanis coffee dengan coffeemate...

Episode 2 agak sedih aku rasa... paling sedih ble azam cakap "Coffee-mate, Coffee-mate, Coffee-mate, x habis2 dengan coffee-mate awak, Coffee abang asal rasa sedap sudahlah... Aper yang nak kecoh sangat... Takder Creamer Coffee-mate pakai gula jer la..." Aku tegaskan Pakai GULA JE.... sadis eh... mesti korg x phm kenapa aku kata sadis... korg tgk r citer ni msti korang akan paham....

Nah aku bagi link dier... Klik Here korang tgk la eh...

Congratulation la kepada Mr. Jason Chong kerna berjaya membuatkan aku rasa sedih menengok citer melayu... (jujur dan ikhlas aku katakan sgt susah cerita melayu nak wat aku sedih atau menangis k)

Boring dan TV

Aku rasa da bnyk n3 yang aku buat menceritakan tentang kebosanan aku... Boring ni boleh membawa kepada penyakit malas, rajin melawat tapak (read : merayau2), Menaga, dan paling teruk penyakit Ngantuk... Aku selaku PA dan part time job aku membuka pintu aku tak leh sgt la nak wat keje2 melawat tapak ni... nnti xleh la pulak org2 menghantar surat dan consultant 2 yang ada urusan masuk ke opis aku ni...

So skrg ni... di saat dan ketika ini... aku punya mata da ala2... muka pon da kelihatan teruk sangat.. huhu... adakah aku patut gi mencuci muka dan makeup balik???? ohh tidak itu satu pembaziran... Di kala boss aku ada ni... aku agak pelik bin ajaib... mana la peginyer semua bloggers2 yang aku slalu baca blog beliau pergi???? semuanyer x update... pergi bercutikah????

Kenapakah aku tidak bercuti saja hari ni... seronok jugak dok kat umah smbil menonton tv yang gambarnyer tidak clear itu... huhu... Aku amat la menyalahkan pihak astro... kenapa la lambat sgt nk pasang nyer periuk kera kamu itu... ni da nak masuk seminggu pas registration ble nk pasang nyer wahai EN. Astro???? Boring tau x ble tgk gambo x clear ni... Hanya tv1,tv2 dan tv3 sahaja lak tu yang berfungsi... so klu korg suka tgk gambo x clear ni sila la beli tv LCD... dlu aku guna tv yang fesyen lama haq yang besaq tu ok ja.... gambo clear... tv1 ada, tv2 ada, tv3 ada, Ntv7 ada, 8tv ada , tv9 pon ada gak... huhu... ble beli jer tv yang haq canggih manggih ni semua stesyen tv tak dak.. siap suh pasang ariel baru lg... leceh r...

K r aku malas nk mencarut pepanjang nnti mana tau dok mengusik hati dan perasaan org lain... aku gak yg kena saman... aku chow chin chau dulu la.... da!!!!

Ms Husni Tag I....

I ker yg di tag oleh Ms Husni??? erm... yer kot... hihi klu salah malu la i...

Aper pon layan....

Nama samaran kamu?

- Along
Family aku panggil along sbb aku yg sulung...

- Yun
Family sebelah ayah aku yang panggil... diorg kata masa aku baru pandai bercakap aku slalu bahaskan diri aku YUN

- Nurul
Family sebelah ibu aku yang panggil... aku agak sedikit geli bila org panggil aku Nurul... cam nama budak baik + lembut2 jer... ahaks :P

- Aqua
Nama ini diberi oleh kawan ku yg bernama khairul masa form 1.... da lama x jumper ko khairul...

- I**wan (sory x kena letak * sbb nnti semua tau nama penuh i... )
Kwn2 baik aku masa form 1 yang panggil... haha... rasa sedikit maskulin gitu...

- Honey
Nama yg bebdk lelaki kelas 2A (kelas aku ler tu) yang panggil... haha... cute ker???

- Anne
Nama ni ada lah dua tiga kerat kawan aku yg panggil... x braper glamor

- Winniey / Wan Yu
Kekwn form 6 yang panggil

- Wanniey
Ni nama paling glamor aku dulu, kini , dan selamanya

p/s : banyak kan nama ku???

Tarikh penting dalam hidup anda?
- semua org kata tarikh gaji kan??? yup it's true... tarikh gaji la yg lebih ku ingati dari birthday org2... haha... not surprise kan????

Saya sgt suka...
- Shopping..... sangat seronok ok...

Perkara yg wat saya sgt hepy?
- Acara P'shoppingan saya berjaya... kira nyer dapat la beli semua barang2 yang saya nak lagi happy klu hasil p'shoppingan ditambah ngan Free gift... haha... sangat heaven....

Tempat percutian yg ingin saya pergi?
Of coz japan... it's my dream... i'm sure one day i will... x sabo rasanyer nk duduk dibawah pokok sakura sambil melihat ia berkembang... hihi... Watashi wa nihon aisteru....

Sebab aku jawab tag ini?
Boring2 kat opis x wat aper2... klu layan sgt mata ni nnti tertido... baik layan blog... haha... (ok x jawapan ni????)

6 Org yg nk di Tag :
1. Mrs. Miza (sila jgn terasa ati yer yg lain... Ms husni da tag korg)
2. Org2 yang terbukak blog ni dgn x sengaja nyer....
3. Cik2 Anon
4 - 6. Kepada sesapa sajer yg rasa nk wat tag ni... sila kan....

OK. Done....

Sunday, June 13, 2010

Cullen Fever menyerang ku...


Yup... Cullen Fever menyerang lagi... bukan FIFA fever jer yg ada skrg ni... aku x terjangkit langsung ngan FIFA fever... alasannyer... Malaysia nyer Footballers bukan masuk pon... wat per aku nk sibuk2 kan diri aku berjaga smpai lewat malam/pagi semata2 nk tengok bola... Aku dan Bola mmg x ngam... haha...

Cullen Fever ni menyerang ala2 jugak r... x separah masa aku kena time Twillight ngan New Moon dulu... mungkin sbb aku agak keciwa time menonton New Moon dulu... lagi best baca buku dari tgk movie dier... agak boring ok... dan banyak benda yang x der...

7 Julai ni di pawagam... ok... tapi aku nk gi tgk ngan saper??? siapa yg sudi menemankan diri ku ini???? Kesian sikit la aku yg x punya teman istimewa tok gi bersama2... BFF aku tu da gi tgk Premier... tp kalau citer ni boring sila jgn salah kan aku....

Bile pk pasal 7 julai aku mesti la nk kena mengharungi bulan Jun yang x best ni dulu... x best bukanyer pasal aper... sbb aku malas nk gi berkursus ni... bukan nyer best kursus yang aku nk gi ni... kursus ni mmg bukan kursus yg heaven... kursus ni adalah kursus yg membosankan, menyeksakan, dan sewaktu dengannyer... Boleh x aku x gi???? (of coz x leh... lalalala)

OH mybe Cullen Fever aku ala2 jer sbb aku amat risau dan takut dan x suka dan sanggup gi sogo berkasut tinggi 5" dari kursus tersebut... ble la diorg nk hapus kan kursus tu???? aku sokong klu kursus tu dihapuskan... hehe... x sanggup diseksa mental dan fizikal... huhu...

Ohhh banyaknyer menyimpang... aku chow dulu r... nnti tah aper benda aku akan mencarut (read : taip) kat cni...

Friday, June 11, 2010

Bandit Lee Way

Congratulation la kepada Gerard way dan lynz kerana telah mendapat cahaya mata... tp ni agak super belated wish la... Bandit Lee pon da setahun umurnyer... dier lahir 28 May 2009... aku agak ketinggalan skrg ni... x braper mengambil tahu lagi pasal Band kesukaan aku ni... dengar citer album baru pon da nk kuar... aper la agaknyer konsep mereka kali ini....

Tapi naper la gerard letak nama anak dier Bandit... x der nama lain lagi ker???? huhu... adakah Gerard rasa cool bila menamakan anak nyer Bandit... haha... kasihan itu Baby Girl...

ShahJehan

Taj mahal ini tiada kena mengena ngan citer shahjehan ini

Aper perasaan korg ble tgk shah jehan??? aku memula rasa boring... tp aku suka tgk watak Jiman ngan Aishah... agak cute disitu... tp aku rasa cm dlm alam realiti ni ada x org yang baik cam Aishah yang boleh berkawan dan jatuh ati pd Pengemis / Pak Guard... sbbnyer Aishah tu secretary.... Ada x??? klu aku ... mungkin agak materialistic sikit kot... aku akan pandang pada perkerjaan pas tu pada attitude dan last sekali pd rupa paras... aku x suka lelaki handsome2 sgt (ckp jer r kan org handsome mana pandang pd org yg x reti bergaya cam aku ni... ahaks) aku suka yg sedap mata memandang jer... yang tembun2 pon aku suka... rasa cam comel lak... hehe... tp x suka yg gemuk2 sgt ni... ala2 dah ler.... (Ms Wanniey sila lihat pada diri anda sblm wat statement cm ni...)

Dan perkara yang aku paling x suka dlm ShahJehan ni adalah watak Johan yang sanggup berkahwin ngan Ogy... w/pon dier sebenarnyer suka kat Aishah tu... nak korek rahsia pon berpada2 r... ni sanggup lak sampai kahwin2... da la watak ogy tu baik, sopan, lembut, ayu, dan sakit... x agak2 cara johan nak mengorek rahsia...

Dan aku paling kesian tgk Aishah yang terpaksa dlm rela nak berkahwin ngan lelaki yang dier x suka... aku x sanggup... korg sanggup???? yer r da makcik tu bela dier dr kecik... terpaksa la balas budi mengunakan body... huhu... kasihan di sini....

Korang agak2 aper yg akan jd seterusnyer yer... Ogy da dgr gossip2 antara Johan & Aishah... Jd x agaknyer Johan & Ogy berkahwin????

Kita Tuuuuunnnnnggggguuuuu....................

Thursday, June 10, 2010

Jahat kah aku????


Bila aku x mo membantu engineer aku Print fail meja?????
sbbnyer mereka ada print color sorg satu dan aku perlu ke Unit lain untuk print...

Jahat kah?????


Wallet

Bukan tujuan aku nk blagak atau aper pon tp ikhlas dari hati aku nak tanyer pendapat korang la kan... sbgai kawan aku kan harap2 korg dapat ler membantu aku m'mbuat keputusan....

Ok...

Begini kisahnyer...

Aku nak bli wallet sbb wallet yg aku guna sekarang sudah agak lama... tp bukan nk beli dan2 ni gak... tunggu r 2 or 3 bulan lagi sbb aku kan nk gi kursus... dan kursus tu nk menggunakan duit yg agak banyak... yer r baju putih, kain hitam, kasut lagi... etc....

Berbalik kpd citer wallet td... aku da survey wallet elle ni... sgt la cantik aku rasa... besar pon besar gak r... boleh masuk buku bank... tp harganyer RM250++.... agak2 berbaloi beli x???? sbbnyer ni da harga handbeg ni....

So cam ner kekwn....

I perlukan nasihat ikhlas dari hati k....


TQVM

Wednesday, June 9, 2010

Handphone

Kawan2...

Saya ada nawaitu tok bli H/Phone yang baru... tp nak yg blh update blog... harga x mo yang lebih dari RM2000....

Ada aper2 cadangan????


Tuesday, June 8, 2010

.... @ MAC

Shopping.. shopping.. shopping... tu jer r keje nyer... ---> ayat ibu aku... td aku gi teman Mrs. syasya gi Maxis pas tu pe lagi aku gi r MAC kebetulan makeup base aku da berkurun habis... so aku gi la try nasib mana la tau habis gak cam kat MAC Sogo... Org yang entertain aku hari ni namanyer Mr. Apple (Jgn tnyer aku kenapa... da nama dier mmg cam tu..)

Actually nawaitu aku sbnrnyer nk beli Makeup base jer... tp tetiba jer terbeli Loose Powder sekali.. tu la aku ckp klu MA bagus + baik mmg senang sangat la aku nk beli benda lain sekali... hehe.. da la tu Mr. Apple siap makeup kan aku lg... class kan... memula tu dier nk try loose powder tu nmpk sesuai x ngan color kulit aku yg agak2 bontot kuali ni kan... pas tu dier kata x cntik klu makeup x der Blusher... trus la gi tepek blusher kat pipi aku... tp seblm tu dier tnyer aku suka blusher color aper... aku yg x agak2 ni pon jawab r ngan jujurnyer sy pakai jer aper yg ada... tersedak mamat tu... haha... mmg kaw2 giler r dier nyer tersedak... sgt jujur xpresion dier... hehe.. siap ckp "OOiii tersedak sy dengar jawapan awak"... haha... funny...

Pas da pakaikan blusher tu dier kata lagi cantik klu pakai lipstick... aku nyer lips tak cukup merah ker??? opppsss,.. lipstick aku mana ada color merah semuanyer pink2 yg sweet2 jer... so dier pon pakai kan la lipstick... then dier pon pakai kan aku mascara... katernyer x lengkap ler makeup... akhir sekali dier pakai kan eyebrow nyer aper tah ala2 mascara... pas tu dier spray lak charge water... haha... abeh complete makeup aku kat MAC hari ni... hasil nyer begini la muka aku....

Acam cute x??? tp x nmpk sgt la makeup tu... hait..

hasil shopping hari ini

ps : td aku terjumpa BoB "Mesraaaa" x ler sebesar dlm tv tu... rosmah pulak kecik cinonet jer aku jumper dier td... tp dier diorg ni lg gelap dari aku r... ker effect makeup????

ini pulak Penglipurlara blog ni...
(makeup done by Apple)


Sunday, June 6, 2010

Telapak Syurga..

Saper tgk citer ni smlm????? Dasyat aku tgk citer ni... menarik gak r... tp ada ala2 citer Pembantu Rumah (klu x silap aku) yang aku tgk kat tv1.. tp Pembantu Rumah ni ok sikit la sbb org tu nak kat anak dier... tp citer Telapak Syurga ni citer psl Psyco ni Mariam (Norish karman) yang Kaki Lelaki/ perempuan gersang (ahaks).

Starting citer ni dier tunjuk ada perempuan marah2 kat mak dier pas tu tinggalkan mak dier kat depan pintu rumah orang tua-tua... Ibu aku nyer komen cam biasa la.. Aper nak jadi ngan budak2 zaman sekarang... senang2 jer tinggalkan mak bapak kat rumah org tua2.. dlm pkran aku ni jln cerita yg cliche.. kesian org tua kena buang ngan anak2...

tapi... aku silap citer ni mmg sgt menarik... yer r org tua nk ngorat org muda bayangkan la.. patut la mak dier letaknyer norish karman.. kalu letak plakon2 vateren nnti klakar la pulak... hehe...

Aper pon citer ni mmg menarik dan boleh jd kan pedoman... Jgn buat baik ngan sebarangan org... wat baik tu boleh tp berpada2 jgn lak nk ajak tinggal serumah bagai...nnti klu nasib x baik kita terberkenalan ngan psyco.. hehe... simpang malaikat 44...

Saturday, June 5, 2010

Sila Jangan....

HALANG ANAK / ADIK ANDA BERCINTA
(sila baca title dan ayat diatas dlm satu perenggan)


Mengikut pengalaman aku sendiri la kan... waktu yang sesuai tok bercinta adalah time Universi/Poli/ Tingkatan 6 & sewaktu dengannya...

Sila jgn jd lurus bendul seperti aku... Parents aku mmg x bagi bercinta2 time stdy ni... aku pon mendengar kata budaknyer... Diaorg cakap time yg sesuai time keje... TIPU semata2 k... di ulang TIPU semata2... kecuali la korang tu jenis cantik tahap supermodel ker... Ratu cantik US ker... atau korg dalam golongan sedap mata memandang + korang mmg cantik...

Ini kerana majoriti lelaki yang baru start keje da mempunyai Girlfriends atau tunang... da lebih parah lagi banyak juga yang da berkahwin... diorg kahwin lepas jer abis stdy... da la perempuan lebih ramai dari lelaki... so korg PK la sendiri...

Dari pemerhatian aku.... kebanyakan office mate aku berkahwin dengan bf semasa sekolah menengah atau pon universiti... jarang sangat nak jumpa yang kahwin dengan lelaki/perempuan yang diorg kenal semasa zaman berkerja ni... tipu la tak der... tp sangat sedikit...

Tapi bak kata org "Klu da jodoh x kemana..." tp pk juga yer " yang bulat x datang bergolek, yang pipih x datang melayang..." klu korg nk tunggu gak cari bf time keje... alamatnya korg jd yang no 2 jer r.... hehe...

Fikir-fikir kan.....

Friday, June 4, 2010

Adoiiiii

Blik2 rumah aku tgk tempat tv aku berkemas lak... kosong jer... tinggal tv jer... x der barang2 kat kiri kanan cam biasa.. Rupa2nya ibu aku da gi bli tv baru td... tu dier amek ko LCD tv tok umah aku yg sekangkang kera ni... besar gabak k... x sanggup aku...

Masa aku balik umah td org tu lom antar tv lg... tv ni baru jer sampai x sampai 30 minit dari masa aku taip n3 ni... mamat yang anta tv tu gi la setup kan tv aku tu... x cantik pon gambo... biasa la LCD nk kena ada router lg r... aper2 tah... petanda nk suh pasang astro la tu... adoi...

Masa da nk settle semuanya td mamat tu suh sesaper turun ikut dier amek usb... ruper2 nyer mamat tu nk tnyer kat aku mana ex-gf dier dok skrg... isk.. cam ner aku leh tak prsan rupernyer mamat ni abang yang couple ngan jiran aku tu (time aku kecik2 dulu)... aku mmg kenal sgt la ngan abang ni... isk.. patut muka dier aku cm kenal jer...

tau x aper mamat tu ckp...

1. Naper sekarang da membesar dengan jayanye??? ----> yer dulu aku kurus kering
2. Weh umur da braper???? da nak jd ANAK DARA TUA... ---> hampeh x??? dia ada baca blog aku ker???? musykil2...

x tau nk kata aper lg... nmpk sgt aku da brubah kan... isk... dua2 benda tu aku x suka... GEMUK & ANAK DARA TUA.... weh x der saper2 ker nak masuk meminang aku nieh????

P/S : patut ker aku gi menonton Andartu Terlampau... 21 hari mencari cinta??? patut kah???

I'm losing myself...

Bila aku fikir-fikirkan balik aku da start losing myself... Dulu aku dikenali sebagai kaki senyum.. tak kira la dengan saper sekalipon aku akan senyum jer... pernah masa aku praktikal engineer kat opis aku cakap " lepas ni pagi2 saya sampai x saper la nak senyum dengan saya lagi"... senyum dengan aku sangatlah sinonim.. dari darjah satu smpai ke Lower 6 hingga ke Poli sampailah tahun-tahun awal aku bekerja... walau camner keadaan sekalipon aku tetap senyum...

Tapi sekarang tidak lagi... aku rasa korang pon perasan gak... tgk r n3-n3 aku yang terdahulu.. kebanyakkannyer berbunyi sakit ati, bengang, benci, menyampah dan sewaktu dengannya... aku rasa maybe aku da x boleh duduk lama lagi kat cni.. haruslah berubah angin pula... sebab angin kat tempat aku sekarang ni telah dicemari ngan perkara2 negative... aku pon cam da xder semangat nk gi kerja... haruslah aku dipindahkan ke tempat baru... punya boss yang baru dan clique yang baru... harus atau wajib????

Aku x suka bekerja dengan orang2 yang aku x suka... mmg x best keje ngan orang yang x satu kepala ngan kita... klu korg x der pengalaman kerja ngan org2 yang korg x suka mesti korg x leh phm perasaan aku ni... betul x??? mesti korg kata ala kerja jer la.. bukan aper pon.. setakat keje dr kul 8.00am - 5.00 pm jer.. yer betul.. tapi yang mengadapnyer saper???? aku gak kan??? korang ada???

Lagipon aku rasa da dekat 2-3 thn gak la aku kerja kat opis aku sekarang.. da boring agaknyer.. sampai ada office mate aku cakap aku ni berangin... klu dulu x pernah orang kata aku berangin.. cakap aku ni orang yang paling susah nak marah adalah... tapi sekarang jg cuba2 nak wat aku sakit ati.. mmg siap la aku berangin... sangat senang aku berangin sekarang... adakah sebab perubahan umur buat aku berubah??? aku kan da nak makin kertu... haha... adakah kerana itu???

Atau pon benar kata orang anak dara tua slalu berangin... aku kan da boleh dimasukkan ke kategori itu... adakah?? adakah??? haha... so sila jgn slahkan aku yang slalu berangin ni.. sila la salahkan status aku....

Thursday, June 3, 2010

Ni Wat aku Hangin ni...


Kepada En. Yang Bengong X reti Bersyukur

Woit... da kira baik aku tlg ko fax kan surat tu... itu bukan kerja aku ko tau x???? Kerja aku ngan boss jer... Ble da aku fax kan surat tu ngan baik atinyer aku siap call lagi... ble 2 Branch yg aku x dpt call tu abeh 1 opis ko canang kan??? Ko x nmpk ker aku BZ smlm smpi x smpt nak tgk movie pon!!! Ble aku da bgtau ko tu... ko pandai2 la call sendiri... ni hari ni pulak ko gi bilik aku muka ketat pas tu nk marah2 kenapa aku x cari kat Website... ko x nmpk ker aku bz... lepas sorg2 call aku tnyer macam2... semua hal kerja - Harap maklum... aku bukan cam korg... korg kan pandai... kata engineer... call la sendiri... x kan tu semua nk harapkan PA yang bodoh ni kot???? Ko bukan x phm bila call org atas2 ni mesti mcm2 dier tnyer kan??? hal2 projek yang aku ni langsung x leh jawab... ko pon takut nk call sbb ko tau nnti ko x leh jawab kan???

Kesimpulannyer... aku da x mo buat baik ngan ko dan kaum2 ko tu lagi... ble org da elok2 tolong x reti nk berterima kasih pas tu leh lak mngata aku ni bz aper... Ko ingat PA x der time bz ke??? Yer r Engineer jer bz kan??? bz berborak aku tgk...

p/s : klu lepas ni KO tgk aku cm x tgr ko tu harap maklum r... aku mmg x mo tegur ko lagi... klu aku x jumpa ko lagi bagus... aku x leh wat aper r... w/pon aku ni phlegmatic tp aku ada sikit melancholic part... so i'm Not Forgiving & Forgetting type of people ok... harap maklum..

Via Omnia 2

Haluuuu... Morning yer kekwn... Kepada sesiapa yang berduka itu... ceria2 kan lah hari mu k??? Setiap musim akan berubah... so kita x kan sedih wat slama2nyer... nnti satu hari kita akan gembira balik...bak kata org2 (org mana i x tau) mendung akan berarak pergi...

Tu bukan tajuk utama kita eh... Ok actually td aku nk tulis N3 ni via Omnia 2 kepunyaan Ms Nisa... tapi la kan.. stakat title jer yang aku leh taip... kat Post ni langsung x kuar key "ABC"... huhu... so itu trus membuatkan aku cancel bli Omnia 2... tujuan utama aku tok bli adalah senang aku nk update blog kat mana2... tp hum... hampeh... Omnia ni aku suka skrin dier yg besar tu... dier nipis.. dan application dier agak menarik la ... tp sayang x leh update blog.. ker aku yg x tau guna??? haha... klu sesaper yg tau leh la ajar saya eh....

So skrg ni x tau nk bli h/phn aper... aku x suka iphone ngan blackberry sbb nnti kena guna bil..(kan??? aku kurang pasti) HTC ok ker??? confuse2..

Aku confuse gak skrg ni... nak bli smart phone ker nak bli camera???? klu smart phone leh - Berblog, mengambil gambo, sms, call, video call, etc... tp klu camera leh amek gambo ngan video jer la... tp of coz gmbo kat camera lg cantik... tp yang payahnyer ble nk bwk 2-2 barang ni ler... klu smart phn complete x yah nk susah2 bawak camera lg... so per pendapat korang????

Wednesday, June 2, 2010

Kenapa???

Kenapa ada orang call ble dier nak sesuatu???
ble kita ditimpa kesusahan x call la pulak tu???
hati aku sakit ble dier nak benda tertentu???
Macam tak paham2 keadaan orang tu???

Kenapa???
Kenapa???
Kenapa???

Orang itu call bertanyakan sesuatu???
Bertanyakan kereta ayah ku...
Kenapa harta ayahku itu pon dier nak sapu???
Aku x paham kenapa dier bergitu???

Kenapa???
Kenapa???
Kenapa???

Ayah aku masih sihat sejahtera selalu...
Masih perlukan kereta untuk ke sini situ...
Perlukan kereta untuk berkerja...
Tapi kenapa orang itu bergitu???

Kenapa???
Kenapa???
Kenapa???

Bila ibuku bertanya kenapa mahu kereta Ayahku??
Dengan muka tak malu
kata keretanya sudah rosak selalu...
Bila ditanya kenapa tak mahu beli yang baru...
Lantas menjawab mahu renovate dapurnya dahulu...

Kenapa???
Kenapa???
Kenapa???

Bila ibuku kata anak2nya mahu pakai kereta itu???
Orang itu terus berkata "Budak2 sudah berkeja suruh cari harta sendiri"
Dalam hati ku kata "tahu pon kata itu ini"
tapi kenapa ko pulak yang minta itu dan ini ....

Kenapa???
Kenapa???
Kenapa???

x paham aku kenapa ada orang cam ni!!!!

Tuesday, June 1, 2010

Pissst....

"kawan2 ku... aper plan next weeK???
it's been a very long time since 2012....
so per cer???
saper nk lead kali ni????"

Hari Yang BZ

Huhu... baru sat ni ja aku smpt membaca blog... bz kemain aku hari ni... macam2 keje nak dibuatnyer.. ngan eng. nak gi meeting kat K.T esok... nak kena book flight.. tp mana leh book lg.. sistem MAS kan kena book sblom 24jam... so nampaknyer Mr. Engineer kena la gi bli sendiri yer.. nak suh saya bli guna duit sy x blh r... nak guna card credit... ampon la yer... den x konal apo tu card credit... cam no nak guno pon den x tau... haha...

Percaya atau tidak aku mmg x suka nak guna card credit... masa aku nk bli laptop pon slumber kodok jer aku bawak cash RM3000... tp pakai la baju comot2 sikit... org x syak nyer aku bawak cash bebanyak cam tu... haha... tp aku rasa x yah comot2 pon... aku jln gi Ketua Setan kat malaysia ni pon SA tu cam nak tak nak jer layan... ingat aper aku jenis tgk2 barang pas tu x bli ker??? tu la prangai SA/MA yang aku paling x suka... Layan customer yang diorg nmpk cam kaya2 jer.. yg pakai baju branded2 jer... yg biasa2 ni... baju cap pasar malam ni... baju cap sogo ni diorg x mo layan pon.. pandang pon sebelah mata jer... aku ni jenis cepat panas gak... klu MA/SA wat cam tu.. w/pon aku nak barang tu sanggup aku blah jer.. x sanggup aku beli kat org yang poyo dan blagak... dier yg dpt komisyen nnti.. ahaks.. :P

lagi satu perangai yg aku x suka kat diri aku adalah.. klu aku x suka kat org tu... w/pon aku cuba sedaya upaya tok cover... mmg confirm x jadi nyer... sangat nyata dan jelas org tu blh nmpk aku x suka ngan dier.. cam ner nk wat eh??? cara aku cakap, nada suara, gaya aku pandang, memek muka aku sah menunjukkan aku x suka sgt ngan org itu... tp benda ni boleh menyusahkan hidup aku... huhu... tapi aku x reti sgt nk blakon2 ni... klu kat opis ni time aku x der keje... confirm korg tgk aku dok jln2 gi melawat kawasan, x pon aku dok kat bilik smbil main game / tgk movie (jnji aku still dok tmpt aku kan???).. aku x reti r nk buat2 bz... ble org masuk bilik aku terang lagi bersuluh x yah tnyer mesti tau aku tgk movie sbb aku x tutup pon... huh.. memang aku x reti nk tipu2 .... tp klu aku ada keje lak... sah confirm korg kata aku cm tunjuk rajin lak... kesana kesini... wat keje tu wat keje ni... x pon x nmpk muka aku sbb x kuar2 bilik... aku mmg begitu...

Klu call aku tnyer Boss gi mana... klu x der meeting sah confirm aku x reti nk menipu... so kepada Encik-encik boss sila jgn ambil sy jd PA anda sekiranyer anda jenis suka mengular tanpa alasan2 yang munasabah saya akan trus trang jer kepada org yg bertanyakan anda termasuk Pengarah... haha... sori r eh... sy dibesarkan dgn cara begini... itu lah cara hidup saya... ahaks...

Alamak hujan la pulak... lebat x lebat la jugak.. payah la aku nk balik sat gi... isk... isk... da la aku nk gi mengenang nasib lak... ;(