Thursday, December 13, 2012

Huru Hara

Hari ni ada org pelik2 dtg opis aku... nak jumpa Khairul dan Haslina... ok tapi kat opis aku ni x der nama Khairul & Haslina... so aku confuse... tanya departmen mana... sekali amek ko... departmen yg x wujud pon kat bangunan aku ni... tensen aku... pas tu dia tekan button lagi... cakap tu x per saya nak jumpa org IP kat sini... IP tu benda???? aku pon cakap la "Nak jumpa siapa eh encik???" "Person Incharge untuk IP" aku still blh lembut lagi... "Kejap eh - sambil campakan barang atas lantai sampai bunyi melanton dlm intercom... aku da macam WTF????

Dengan nada kurang ajar giler lebih kurang ajar dari tadi dia cakap Saya nak jumpa En. *****din dan Cik ***ina... aku pon hangin la... ko kurang ajar giler2 dgn aku dari ko cari si Haslina yg x wujud and deparment lain giler tu pas tu rupa2nyer ko dtg nak cari org kat tingkat lain lak tu....

Aku pon cakap ler bebaik... diorg kat tingkat 26... da la tak cakap terima kasih ke aper... trus tekan lif.... Sivik x der ker????? Datang opis org huru hara.... Tah aper2 tah.....

HARAM JADAH



Pepagi lagi sorg org takaful ni call... nak suh dgr penerangan psl insuran dia... dia dari takaful ikhlas... ble cakap da ada insuran dia tanya insuran apa??? So jawab je la etika... pas tu dia ckp...

Penjual insuran : TAU APA BEZA INSURANS AWAK DENGAN TAKAFUL???

Iollss : tak tau

Penjual Insuran : INSURANS AWAK HARAM

Monday, December 3, 2012

Aku Terima Nikahnya



Kata la aku lambat ker aper... Ada aku kesah????  Lagi pon bagus aku lambat... tak pon langsung x tengok... haha... bukan aper dok menyampah aksi gedik2 antara Alisa dengan Johan... Klu la aku ni bini Adi Putra mmg perang dunia ke 3 la jawab nyer... sebab tu la aku x jadi isteri or gf artis bak kata Mrs Izan...

Jalan cerita dia mmg slow sbb bayangkan la aku yang sambil tgk sambil buat meggi goreng... leh gi pantri n siap kan meggi sekali Johan ngan alisa tgh gedik2 lagi... hurm... busan...

Jalan cerita pon x tragis sgt (yer r sbb x kena kat aku...) lite2 jer... cara diorg baik tu pon lite2 jer... bkn ada sbb yang besar pon... n klu aku berada di tempat johan aku pon jadi cam dia gak... takut weiiiiiii.... Yer r dia kan ilang ingatan... so dia mmg x kenal isteri dia dan mesti dia anggap pompuan tu cam stranger.... pas tu cuba korang bayang kan klu stranger tetiba pegang2 korang... pegang pipi la... peluk2 la... x takut ke???? wlpon dia tu lelaki mesti dia takut... klu pompuan harus lagi takut... trus mintak balik umah mak bapak... sbb dlm citer ni Johan ingat mak bapak je... :P

Aper pon betul la cakap kawan aku... dari 5 Bintang dia bagi 2 bintang.... tapi klu aku hurmmmm....

tiada bintang2 kelihatan... hehe... kejam kah????


Kisah Poli ku : Katak oh Katak

Katak.... Korang geli tak dengan katak??? Aku ada satu pengalaman dengan Katak....

Dulu time aku study Kat Politeknik ada macam2 musim... ada musim kumbang hitam busuk yang kecik2 tu... ada musim Charlie Brown (klu dia gigit bernanah), ada musim katak pisang yang lompat2 pas tu melekat.... ada musim kumbang besar bertanduk.... n macam2 musim serangga lagi lah....

Kali ni aku cerita la pasal musim katak.... time tu aku sem 1... aku dapat bilik kat bawah sekali... mmg banyak katak... kat pintu melekat2 jer katak... kalau ampai kain melekat jer katak kat baju... kekadang tu klu memerut pon melompat katak dari lubang tandas... tu seriau giler.... isk...

Almaklum lah bilik bawah sekali ni lagi senang la katak2 tu masuk... katak2 tu kecik jer... so kekadang tu mmg x perasan... ada yang katak tu melompat masuk kain pas tu melekat... time kena kat kaki rasa lembik2 jer... pas tu sejuk2... isk... seriau aku... skrg ni pon naik da bulu roma aku....

Kes aku pulak cam ni... hari tu hari rabu... aku confirm... sbb hari rabu jer yang kitorg pakai baju sukan... yer la sbb ko-ko hari rabu... ble pakai baju sukan ofcoz pakai kasut sukan kan... aku time tu da lambat so kelam kabut sgt... pakai kasut... n keluar... time aku jalan ngan roomate ngan course mate aku nak pegi dataran tok kawat da sampai kat area swimming pool aku rasa semacam jer dlm kasut aku... lembik2... isk.. x sanggup aku nak igt.... aku sampai da terlampau takut dan stress trus bagi tau kawan aku... dia cakap berenti kejap bukak kasut check... aku nak check la  x kot... takut giler... takut sgt aku klu tu memang katak... x sanggup bayangkan katak tu duk dlm kasut aku... menyesal giler aku tak ketuk kasut tu dulu sebelum pakai....

time nak bukak kasut tu aku terjerit2 takut... nsb baik time tu sem 1... x ramai org lagi... yer la aku kan batch pertama... kawan aku yang tolong bukak kan kasut... aku da tutup2 mata da time tu.... ble kasut aku da bukak jer cepat2 aku campak n tgk kat stokin aku ada x katak bergayut... alhamdulliah x der... aku pon tgk kasut aku x der pulak katak kuar... aku ketuk tetiba nmpk tisu... yang da bergumpal.... isk... serious time tu aku bersyukur giler + marah saper pulak letak tisu dlm kasut aku... n aku ngan semua kawan2 aku gelak besar time tu... tp goosebumps  jugak la aku lg time tu... tak boleh nak di bayangkan klu tu betul2 katak.... ewwwww...................

Tapi ble teringat kes tu mesti aku rasa kelakar + seram + seriau + Goosebumps


Wednesday, November 28, 2012

BSN oh BSN

Dalam banyak-banyak bank yang aku ada aku rasa BSN la yang paling susah dan menyusahkan... aku ni mmg ada BSN dari aku kecik lagi... Account Giro... Kira pas aku lahir ayah aku pon trus bukak account ni... ok cerita cukup sehingga disitu... Aku da lama x guna BSN pas adanya CIMB, Maybank, dan lain2 Bank... dulu selalu gi BSN pon sbb nak gi bayar PTPTN... yer la BSN charge RM 1 je... CIMB, Maybank dan bank2 yang hebat lain Charge RM 2 (Klu x silap aku)... N setelah bertahun2 berlalu sekarang aku terpaksa guna Khidmat BSN ni balik... tapi yang susah dan menyusahkan adalah Branch dia yang aku slalu pegi tu da tutup... Why oh Why????

Nak dijadikan cerita hari tu aku gi la Jalan Bonus tu semata2 nak gi BSN la... da la dari opis aku ni jauh... so berjalan lah aku dlm panas terik bagai... tetiba tgk BSN tu da jadi Affin Bank... X sentap???? Jalan Jauh... tambang lagi... Isk..isk...

Pas tu aku pon google la dlm internet dan jumpa website BSN ada rupanyer bank kat Pertama.... tapi time tu x leh gi sbb kul 1pm - 2 pm dia TUTUP... Lunch katanyer....

Next day tu aku pegi pagi ok... dlm 10. 30am cam tu... Pertama pon ala2 x bukak lagi... sekali aku tgk benda ni kat dpn pintu

Keciwa... Bila aku tanyer rupanyer da 2 hari problem yang sama... nasib baik la hari sebelum tu aku tak gi... klu tak mesti kecewa + Kena marah ngan boss sbb masuk opis lambat... tapi ble aku belek2 Business Hours dia Isnin sampai Khamis tu diorg tak tutup untuk Lunch rasanyer... Jumaat je tutup... Oh saya silap... I'm Sorry....

Pas tu keesokkan hari nye aku call dulu sebelum aku gi... pas aku call dia kata da ok aku pon trus la pegi lagi sekali... mmg ok... n ramai orang.... pas aku amek nombor... aku baru je duduk tetiba .......



BLACKOUT!!!!!!!!!!!!!

hangin giler aku... aper kah petanda2 ini???? pening kepala aku.... ada jer hal nyer.... Polis Bantuan tu pon suh kitorg semua kuar... yer la takut kena rompak ke aper kan... da la BSN jer yang blackout... yang lain ok jer... ada elektrik... Pas agak2 dlm 15 minit aku ngan orang2 yang TABAH menunggu kat situ elektrik pon ada balik... Aku pon tnyer la kat pekerja BSN braper lama nak kena tunggu dia cakap dlm lebih kurang sejam dia nak load system balik... da la hari tu jumaat klu 1 jam da pukul baper... last2 dia cakap datang balik pas Solat jumaat aka 2.30 pm... Kau mampu... mmg x la... sbb dari opis aku nak ke BSN tu jer da makan masa... Tambang lagi... x kose aku... Last2 aku call jer bahagian customer service dia... aku kan just nak Update buku jer.... stakat nak update buku tu aku makan masa 3 hari... wow... melampau....

N skrg ni aku ada urusan lain pulak... n kejadian yang sama happen... so.... aku keciwa la... dulu BSN la yang terhebat... sekarang tak lagi... Mesin ATM pon ssh cari... Branch pon ssh jugak.... aku harap BSN dapat la berubah jadi macam CIMB ke Maybank ke RHB ke baru gempak... ada Branch Kt KLCC... Senang... Semua urusan aku akan berjalan lancar kalau ada branch dia kt KLCC... Ampang Park ada??? hurm tu da jadi keje aku nak naik train dua tiga kali... opis aku da la naik lrt lain... kena tukar2 lak... isk... sblm masuk duit kat bank kena kuar banyak duit dulu pulak....




Monday, November 26, 2012

Anugerah Juara Lagu Muzik-Muzik

Korang agak2 saper yang menang tahun ni??? Actually da bertahun2 aku x layan muzik2... tapi aku rasa semenjak 2 menjak ni banyak lagu-lagu yang best2... n aku penyokong kuat lagu

1. Andai ku bercinta lagi - Mojo

2. Teman Penganti - Black & RJ

3. Lagu - Bedroom Sanctuary


Lagu lain pon best... tapi aku rasa ni la lagu yang terbest.... Lagu Harapan pon best tapi x dapat masuk lak... isk... sedih!!!!!!!!!

Friday, November 23, 2012

FB Style

Hari ni sesorang kat opis...

x de geng

semua cuti la gi site la...

Skrg ni tgh tunggu orang...

x sampai2...

sesat agaknyer...

janji kul 3.00pm

sekarang da 4.30pm...

mana la diorg ni... 

isk...


Thursday, November 22, 2012

Khas Untuk Penggoogle "Jep dan Sharifah Sakinah"

Aku rasa key word paling menarik yang korang search n masuk kat blog aku adalah

Jep dan Sharifah Sakinah


Da beberapa beberapa kali kot masuk list keyword aku... tapi aku still x dapat2 aper kah maksudnya... Adakah korang google pasal diorg berlakon sama???? pasal korg rasa diorg sesuai berdua??? atau korang ternampak ada aura2 yg diorg tgh bercinta ker???? Kenapa??? Kenapa???? aku nak tau gak... sbb klu aku tgk Instagram Sharifah Sakinah tak pernah lak dia post gambo dia ngan mana- mana ahli kumpulan sepah tu... kebanyakan kawan2 dia aku pon x kenal... tp yang bnyk gambo dia sesorang la... N semua gamba tu mmg dia sgt cute... korang x caya gi la follow dia...

Jep sepah lak aku tgk twitter x active maybe tu fake account... Instagram pon xder... so maybe mamat ni x suka share personal ngan public... tapi tu hak masing2... kan....

Apa pon klu korang yang google pasal Jep ngan Sharifah Sakinah tu terbaca la n3 ni tolong la bgtau aku pe sal korg google psl diorg berdua... aku pon nak tau gak... Share la... sbb aku tak pernah pon terfikir nak google keyword tu...

Treadmill vs Exercise Bike

Setelah membentangkan budget dan location akhirnyer ibu aku da meluluskan aku beli Treadmill tapi dgn syarat GUNA duit sendiri... Of coz la kan... da keje... lg pon lepas keje ni mmg aku x prnh mintak duit parents aku pon...

Ibu aku ckp boleh bli n letak dlm bilik aku yg tak berapa besar tu... erm... muat ker??? maybe klu aku da bli treadmill aku x leh bli almari2 lagi... sesak lak bilik aku nanti... Treadmill kan besar...

Tapi semalam pas aku google2 org cakap better beli Exercise Bike.... hurm... aku confuse... patut beli yang mana... Treadmill harga dia dlm 4000 (tu yg plg murah aku jumpa)... Exercise Bike dlm 1500 - 2000 (plg murah aku jumpa)... Aku confuse ni....

N patut beli ke tak??? sbb aku ni hangat2 tahi ayam jer... sekarang xcited la... ble da ada tah2 wat sidai baju jer... huhu....


PS: itu la aku... ble org da bagi mesti aku jd confuse patut ke tak.... tp klu org tak bagi , mesti aku nak beli jugak... isk..isk...

Update : 23/04/14 setelah menggunakan elliptical, treadmill n exercise bike ni... aku cadangkan klu korg betul2 nak beli baik beli elliptical ni... exercise bike paling aku tak suggest... 

Wednesday, November 21, 2012

Jep Sepahtu & Sharifah Sakinah


 Wuittt Kontroversi jer bnyi nyer... ada skandal ker???? Itu chek x tau... n Sharifah sakinah & Jep jgn marah aku... sbb ni pon  ada org google2 nama kome berdua... dari ipoh gitu... x caya??? Klik kat bawah....




Motif kan korg google nama diorg sekali gus??? Tapi yang aku tau Jep berlakon ngan Sharifah Sakinah (Kina) dlm Sepahtu... dia jadi Melor... If im not mistaken la... Aku suka jer tgk Kina dia cute... kelakar... dan mcm x percaya org cantik2 cam dia nak berlakon cerita2 lawak2 cam tu... hehe...

Semalam aku tgk Betul ke Bohong Eps 9... yang ada cam biasa Jep & Shuib pas tu ada Sobri & Tauke (Kump. Jep) pas tu Shahora + Kina (Kump. Shuib)... mmg kelakar giler... Jep, Tauke ngan shuib mmg da masuk air... cam budak2 pon ada gak... mmg xcited terlebih... tak tau la pasal apa... Shahora ngan kina pon kelakar... comel2 jer... haha... Tapi dia ada kuar satu fakta pasal Kina yang kata "Masa Kanak-Kanak dulu, Kulit saya HITAM sampaikan seluruh keluarga memanggil saya "Anak Angkat"". Betul Ke Bohong????  Klu aku kat situ mmg aku da kena karen (read: renjatan elektrik)... yer r... putih kot... cuma dia asyk nk cakap yang dia putih so x kan hitam... (read: bila org beriya-iya kata benda tu salah selalunya betul) so geng Jep kata Betul... dan Kina & Shahora la yang kena karen... hoho... Tapi episode ni mmg happening... Jep siap kena karen kat pipi lagi... Gilo... apa yg xcited sgt aku pon tak tau... hoho... Maybe dia tgh Happy sgt kot... Aku klu happy terlebih pon Gilo gak jadi nyer...

Tapi apa2 pon best kot Betul ke Bohong tu... Selain ada Dato' AC , Shuib ngan Jep kita dpt gak tau fakta2 yang kekadang x masuk dek akal dan benda tu betul... contohnya Kina hitam masa kecik... x logik... x logik... ehhh jap... a'ah cousin aku pon sama time kecik hitam betul lagi gelap dari aku... rambut lak kerinting2... pas masuk sek. menengah perghhhh Putih giler... satu badan lak tu putih bukan muka je.... rambut pon lurus.... da cam Japan aku tgk... tapi... semua cousin2 aku putih2 + Japanese look kecuali family aku ngan family Cik Nor... huhu... sumpahan apakah ini????? korang teka la statement aku ni Betul ke Bohong??? Klu tepat aku bagi hadiah... Hadiah Misteri!!!!!!!!!!


Ps : Bila tgk Jep teringat Sakaratul nyanyi "Curi, Curi , Curi, Curi Hatiku.... Cuma, Cuma, Cuma...." Oh Jep ko da curi hati aku... chewah.... (psycho bunyinyer)

Monday, November 19, 2012

Jep Sepahtu

Lima hari aku dok bertapa kat Semenyih... kat sana line digi x kuat... umah pon x pasang astro... so sangap jer la sepanjang hari... nsb baik gak la aku ada gak download Karoot komedia dlm phn... boring2 pasang la kat tv... ada gak lah hiburan... leh la gelak2... sbb kan sgt2 boring kat sana aku pon terdownloadlah Betul ke Bohong so smpai saat ni da lebih kurang 45.6% mobile internet usage aku... da la due date dia lambat lagi... giler r....

Actually aku download Betul ke Bohong, Karoot Komedia, Karoot Komedia x, Maharaja lawak semua tu sebab ada Jepp... isk terminat kat Jepp la pulak... And finally aku da jumpa twitter jepp tapi aku x tau la tu account dia ke atau pon fake account... dia pon da lama x tweet... last di retweeted 8 november... sekarang da 19 november... so kira lama gak la...

Jep Sepahtu yang kacak

Aku try2 gak tgk instagram... x jumpa lagi... dlm aku baca2 tweet yg #Maharajalawakmega2012 ada yang ckp Shahrol Shiro tu lebih kurang Jepp...  n aku terjumpa instagram dia time aku tgk tgk saper yg Tauke Jambu follow... n aku tgk gambo Shahrol Shiro tu mmg la ada mirip2 Jepp dari segi ketinggian, saiz badan, bentuk muka... tapi Shahrol shiro ni kejap nampak ensem kejap x... n diorg ni berasal dari kluang... ye ke??? klu x silap aku la... n tadi aku tgk Maharajalawakmega nye video mmg la cara shahrol shiro tu cakap ada iras2 jepp cuma jepp tu kekadang pelat2 sikit... hoho.... boleh jd diorg ni sedara jauh... hoho...

Shahrol Shiro yang cute

N hari tu aku follow la twitter Tauke Jambu... dan mengexcitedkan aku tauke Jambu follow aku balik... hehe... Suka2 sgt... n ada la jugak yg aku tweet2 dia reply...

Tauke yang Friendly

Sharifah Sakinah aka Kina pon ada jgk reply tweet aku... hehe... happy gak la kan... aku minat gak tgk Kina ni... lg2 punch line-  "tenaga x ada, ibu x suka" - pondok jambu... haha... suka giler...

 Kina yg Cun melecun

Aper pon semua family aku pon da terpengaruh ngan aku... sampai ibu aku nak suh langgan warna pulak.... isk..isk...


Wednesday, November 14, 2012

Time Kasih Astro Bagi Tgk Warna Free....

Baru ku tahu rupa2 nyer Sobri aka Abang Ngah (Azman Iskandar) tu kumpulan BP (Bawal Power) dlm Maharaja Lawak Mega... Kau mampu baru tau???? org lain da nak layan Maharaja Lawak Mega 2 jumaat ni isk.. isk... time kasih la pada Astro bagi tgk Warna free so baru la layan Maharaja Lawak Mega... so baru le tau... hehe... Kau Mampu???


Pas tu baru prasan yang dia jugak belakon citer karak... tu pon time member opis aku bukak citer karak time kiteorg ada seminar hari tu... bukak guna projektor lg... tayangan pedana gitu... pas tu dia tunjuk la sorang mamat ni tgh tahan kereta... n tanya "Korang kenal saper ni???" n semua dlm dewan tu jerit... Eh Abang Ngah la..... wah2... da macam abang sendiri lak gaya semua org.... hihi...


Lagi satu skrg ni baru la terjatuh cintan pada Jep Sepah walaupon dia pelat2 sikit... hoho... cute pulak tgk dia tu... mana tak nyer dari pagi aku bukak warna pas tu pindah lak kat Prima asyk muka dia jer... tetiba tertengok pulak Betul ke Bohong and dia kuar statement " Time 2002 saya umur 17 tahun".... wah ni sudah lebih sebaya rupanyer kita ni JEP....

Pas tu aku try2 la tgk Jep ni ada tak Twitter ke Instagram ker... harammmm x jumpa.... x kan tak der twitter kot??? anti sosial ker Jep???? Ker Personal twitter jer untuk geng2???? tapi klu aku artis harus la untuk geng jer... aku yg tak artis ni pon private kan twitter aku... bahaya...

Aper pon aku still dgn pegangan/prinsip aku yg x nak melanggan Warna sbb semalam adalah salah satu contohnyer... dari pagi 7am sampai 12am aku tak gerak2... dok depan tv jer... isk... bahaya!!!!!!!!

Wednesday, September 19, 2012

Ustaz Don

Hari ni fenomena Ustaz Don telah sampai ke Opis aku... akhirnyer dapat gak aku tgk Ustaz Don secara live... dulu aku tgk iklan kat tv Alhijrah ngan Oasis jer... Frankly, aku mmg x pernah tgk pon Ustaz Don punya ceramah ker atau apa2 tv Program... Dulu siap aku ingat Ustaz Don tu Ustaz dari Indonesia... Maaf yer Ustaz Don... Rupa2 nyer Ustaz Don ni anak jati Utara...


Dari semalam da kecoh2 sibuk2 orang tanya pukul berapa ceramah Ustaz Don... aku kena bukak email uollss sbb x hafal pon...  Pagi2 lagi semua da sibuk2 bercun cun sbb nak jumpa Ustaz Don...

Dalam kul 9.45am Mrs. Miza II call aku cakap suh semua orang opis aku naik sbb ustaz don da sampai... Awal uollsss.... Start dlm kul 10 macam tu... tp awl2 tu diorg kenalkan lah KUIS tu apa... pas tu baru ceramah Ustaz Don...

Ustaz Don punya ceramah ok lah... menarik la jugak... adalah gak aku terasa nak bukak Oasis ker TV Al hijrah nnti... Bak kata Ustaz Don bila hati da terbukak nak dengar ceramah teruskan dan klu pintu hati da tertutup balik ssh nak bukak balik...

Ustaz Don ni pon Stylo la... Kasut dia TERBAIK!!!!!!!!!!!


Tapi Sori uollsss iollss x der gambo Ustaz Don pakai Ray-Ban dia n tak der gambo Iollss ngan Ustaz Don... Iollss kan pemalu....




 
Orang lain sibuk bergambo ber sign2 ngan ustaz don aku n the geng sibuk bergossip kat opis... Pas tu Mrs. Miza keciwa sbb tak dpt bergambo ngan Ustaz Don... haha...




PESAWAT - Menjelang Syawal ~Shah or Mann~

Korang Pernah tgk Video ni???




Aku tgk pon sbb ada orang department aku... pernah jumpa dia 2-3 kali jer... 1st time boss aku la dok citer yg anak buah dia Artis... aku pon what ada artis ker kat department aku ni??? Boss aku pon cakap Kumpulan Pesawat... time tu aku mcm... Pesawat??? apa tu????

1st aku dgr lagu pesawat time tgk iklan twisties... lagu mesti mau tu.... aku igtkan diorg ni keje Mas ke Air Asia ker sbb guna nama pesawat... hehe...

2nd time jumpa masa tu aku ada seminar kat HQ... Aku jadi Urusetia seminar time tu... so dok la kat depan kan... Tetiba ada Clique aku cakap kat aku " Cuba ko tengok kat depan ko tu... ko nampak Artis tak????" Aku kan laser trus cakap "Artis XXX (nama company aku) ke Artis betul2???" yang clique aku trus jawab artis betul2 la... aku ckp la yang aku tak kenal... rupanya mamat tu straight jer dpn aku... haha... Sori la Shah iollss x kenal uollss dulu... banyak sgt band2 kat malaysia ni.... lagi pon iollss ni peminat kumpulan Spoon jer... haha....

Tapi apa pon uollss kan Shah lebih hensem live dari dlm video or gambar sbb tu la iollss x cam... haha...

Apa pon layan jer la lagu ni walaupon raya da abeh!!!!!!!!!!!!

Nota Kaki : Sori tak dpt nak letak gambo2 kat cni... puas ler aku google pesawat tapi banyak gambar kapal terbang yang kuar... klu letak band pesawat pon lebih kurang gak... tak bnyk gambo diorg ni.... erm... klu pikir2 balik pon mmg pon... aku x tau pon nama ahli2 kumpulan tu... aku tau nama bass dia si shah pon sbb satu department... klu x... x der makner...  aku rasa website pesawat tu kena up kan lagi... pas tu wat la nama sorang2 berserta gambo... baru la glamor nnti... hehe...

Oppss nama shah tu nama time keje la... nama artis shah ni Mann... dia main bass... yg baju itam itue....
 

Thursday, September 6, 2012

Review : Keluarga Iskandar

Saper tengok citer keluarga iskandar sila angkat jari...

1st time tgk iklan cerita ni aku x terpengaruh lah untuk tgk... 1st time tgk cerita ni pon ulangan jer... tu pon episode 2... tetiba jer aku terpikat ngan jalan cerita , cerita keluarga iskandar.... Pelakon x yah amek yang fofuler... yang penting pandai belakon... itu yg lagi bertambah aku suka tgk cerita Keluarga Iskandar ni... pelakon yang betul2 aku biasa tgk adalah Mak Jah (Kismah Johar), Abang long (Hilal Azman - aku still fobia tgk dia ni... teringat cerita yang dia belakon ngan Tiz Zakiah... yang di rogol anak kandung dia tu... isk... ngeri.. nasib baik la dia blakon cerita ni... ilang da sikit ngeri aku tgk dia ni), Kak Ngah (Susan Lancester), Kak Tih (Anita Baharom), Abang Tih ( Azhar Sulaiman), dan Lan (Zain) yang lain-lain tu first time aku tgk diorang belakon...


Yang paling aku suka tengok Abang Ngah / Azman Iskandar (Sobri Anuar)... Mmg la tak braper ensem... tapi sweet tu ada... aku suka tgk gaya dia tu... cam real jer... nmpk cam ayah dan suami yang baik... kuikuikui... 

Budak2 kecik dalam citer tu cam Malin, Om, Sal pon pandai berlakon... mana agak nyer diorg jumpe bebudak ni??? Erm... Adibah pon ok gak... dia ni budak Aswara ker??? 

Bila tgk cerita ni lama2 terutama pemilihan pelakon yang jadi adik beradik iskandar ni mmg hebat la... dari mak Jah ke cucu-cucu nya mmg ada iras-iras... klu nak kata diorg family betul pon agak boleh dipercayai... ada yg mata diorg sama... idung diorg sama... mmg ada iras2 la....

Tapi yang tak bestnyer citer ni 15 episode jer.... tak boleh ke tambah lagi???? huhu.... Tak sabo nak tgk Uda... sapa agaknyer uda tu eh?????  Tapi synopsis kata mak jah ni Janda anak 8... tapi aku kira2 cam ada 6 jer... tu dah campur Uda yang tak balik2 malaysia... sapa lagi 2 anak dia???? ke salah sinopsis kat astro tu??? 

 

Wednesday, September 5, 2012

Ayah sudah tiada

Hurm... lama da aku tak mengupdate blog... twitter.... fb... bukan apa... just x der semangat... semangat yang hilang kata XPDC.... FYI 11 Ogos bersamaan 22 ramadhan (Malaysia) / 23 ramadhan (Mekah) ayah aku telah kembali ke rahmatullah... so sekarang ni aku harus la tabah dan kuat untuk menjadi ketua keluarga...

Tapi apa yang aku prasan tahun ni ramai kawan2 aku, Clique kat opis yang jugak kehilangan ayahanda diaorang... lepas sorang, sorang lagi... aku harap diorang juga tabah dan kuat untuk meneruskan kehidupan... Orang cakap yang pergi tetap pergi... kita yang hidup ni teruskan hidup... dan slalu2 la hadiahkan al-fatihah / yassin untuk mereka yang telah pergi...

Korang yang still ada ayah dan ibu jaga la diorang baik2... ikut jer la apa yang diorang mintak selagi tidak salah dari segi agama... nanti menyesal tak sudah... betul aku cakap... dulu time orang ingatkan aku, aku rasa alah x der nyer.... tapi bila da kena kat diri sendiri baru aku tau macam mana rasanye ralat itu...

Aku tak leh taip panjang2 lagi... ni pon rasa nak menangis lagi... tapi tiap kali aku teringatkan arwah ayah aku trus aku akan hadiahkan al fatihah... aku pon tak tau cara tu betul atau tak... tu jer yang boleh mengcomfortkan aku...

Hari raya hari tu mmg la sedih... rasa kehilangan sgt2... da tak boleh cium tangan ayah time pagi raya... sedih sgt korang.... da la tu bila aku masuk keje boleh pulak makcik cleaner tempat aku tanya " Macam mana ko wanniey pagi raya hari tu x sedih ker????" Giler tak soalan dia.... malas aku nak layan... huhu... klu layan kan mau banjir opis aku ni...

K la tak mo taip pasal ni lagi... kang banjir pulak opis aku... klu staff lain nmpk malu aku... menjejaskan imej kental aku...huhu~

PS: sorang kawan aku ckp aku giler tabah sbb aku taip HUHU time aku bgtau ayah aku da meninggal.... HUHU tu bukan maksud ko sedih / menangis ker???? dia ingat HUHU tu gelak.... aku pon da confuse da ni... sebab bagi aku klu gelak HAHA or HOHO....

Wednesday, August 8, 2012

Benci... Benci... Benci.... Benci Ke???

Benci sesangat..... Erm... Korang ada tak benci orang lain sesangat???? Aku??? x de pon... Benci ada la kot sikit2 tapi sesangat tu x der la pulak... lagi pon x der makna la benci2 ni.... ohhhh Bulan ramadhan kali ni telah merubahku... hihi... Hilang semua rasa benci2 aku ni... kat stalker yang mulut puaka satu masa dulu pon aku da x benci.... aku da maafkan da... siapa la aku nak benci2 orang sedangkan Allah maha pengampun lagi maha mengasihani... aku ni saper kan.... harus la maaf memaafkan... tapi im forgive but not forget.... x suka bila benda yg pernah jadi, jadi lagi sekali....

Hurm... hari ni aku dapat tau ada sorang hamba Allah ni benci sangat2 kat aku.... Actually dia ni pon aku tak kenal sangat... bercakap ngan dia pon sangat la rare.... tapi aku tak tau nape la pulak dia benci sangat kat aku... aku ada tersalah cakap ngan dia ker??? erm... pelik2... tapi sebenci-benci nyer dia kat aku semua hal personal aku dia tau... sampai ke ekonomi aku pon dia tau.... pelik aku... aku rasa dia idol kan aku slama ni... haha... klu benci kita slalu tak nak amek tau hal orang tu kan??? ni tak semua kau tau.... isk... isk....

Ker dulu dia pernah ngorat tapi aku tolak??? erm... tak perasan pulak aku dia ni.... orang yang tak menonjol kan... Muka pon x braper nak naik kan... haha... tapi suka hati kau la nak benci2 aku pon... ada aku kesah???? lagi pon aku tak pernah nak amek tau hal ko dan tak pernah nak mengata2 ko... so aku tak pasti aper la salah aku kat ko... so harap2 Allah bukak kan lah pintu hati ko tu untuk ilangkan rasa benci kat aku tu... sebab aku tak kenal pon ko saper tapi sibuk gak nak benci2 aku....

Tak paham aku....


So akhir kata dari aku... Jangan Benci2... Nanti hidup tak aman..... dan sentiasa berfikiran +ve!!!!!!!!!!!



Tuesday, July 24, 2012

MAC vs Bobbi Brown

 Aku baca2 blog beauty blogger... ada pulak review pasal full coverage foundation by MAC trus remind aku kat aku punya Bobbi Brown (BB)  Oil - Free Even Finish Compact Foundation yang aku pernah guna dalam tahun 2009 rasanyer....

vs

Apa yang aku pasti BB tu mmg sgt best.... full coverage ok... aku pakai time gi kenduri kendara... masa cousin aku kawen aku pakai la kan... dari pagi sampai petang tak yah touch up... mmg cantik... smooth jer.... color pon mmg match betul ngan kulit aku... tapi yang tak bestnyer dia setakat 9g... aku pakai pon dlm 4-5 bulan jer... pas tu habis... nak beli lagi menggigil kepala lutut aku.... haha...

Yang MAC tu aku tak pasti la kan macam mana tapi macam worth it la, 28g... harga aku tak pasti sbb aku tak usha lagi kat MAC... tapi mengikut review yang aku baca tu dia jual kat MAC PRO jer... huhu... mana MAC PRO kat Malaysia ni eh???? ada ker???

Update: oh so sad... MUA MAC yang aku slalu contact tu (ble nak tanya pasal product itu ini) kata Full Coverage tu dah di discontinue.... sedih ok... sedih!!!!!!!!!!!!!!!!!  Nampaknye kena trus mencari foundation lagi.... huwaaaaaaaaaaaa


Friday, July 20, 2012

Selamat Berpuasa

Yey... esok puasa....

Selamat Berpuasa korang


Wednesday, July 18, 2012

Kenapa Bukan Solvil et Titus????

Sebab-Sebab saya x jadi beli Solvil et Titus

  1. Elle hilang secara tiba-tiba (so mana ada duit)
  2. Takut nak beli Solvil sebab dia kan mahal.... 2 1/2 kali ganda dari harga jam Fossil aku ni.... nanti hilang aku gak yang nangis... huhu...
  3. Jam Fossil ni pon aku tetiba jer TER beli.... huhu... x blh blah kan????

VS 

    Sekian....

    Tuesday, July 17, 2012

    Yang Berganti

    Yang Patah Tumbuh...

    Yang Hilang Berganti...



    PS: Tapi lagi suka Elle.... huhu...

    Friday, July 13, 2012

    Jam saya hilang....

    Huhu sedihnya....

    Jam Elle yang telah berkhidmat selama lebihkurang 5 tahun telah hilang!!!!!!!!!! Sedihnyer...

    Erm... tapi blh la saya move on ke jam yang baru sbb kalau Elle ada lagi confirm2 la x kan beli jam baru.... Sebab saya sayang dia dan dia x rosak lagi... huhu....

    Elle aku redha ko ilang... semoga orang yang jumpa ko pakai ko dan jaga ko dengan baik!!!!!!!!!!!

    bye2!!!!!!!!!

    Dua Kali Sehari @ Opis

    Hanya 2 kali sehari @ Opis....


    Yer...

    saya memang tabah!!!!!!

    Thursday, July 12, 2012

    Single but Not Available...

    Erm...

    macam mana tu eh???

    Single 

    but 

    Not Available????


    x paham....


    huhu...

    PS: ada orang label aku sebagai SINGLE BUT NOT AVAILABLE.... What the????

    Wednesday, July 11, 2012

    Naked - Urban Decay

    Hey Dolls...

    Iollss da beli ni last week (03/07/12) ....

    Best jugak la... cuma iollss x reti sgt nak main color... sama jer ruper nyer iollss tgk... hurm.... kena experiment lagi ni.... tapi apa2 pon iollss suka color ni.... hari2 leh pakai gi opis....

    Nanti nak beli Naked 2 jugak.... erm... tp pk patut ke tak... confusing...

    Tuesday, July 10, 2012

    Fresh Sugar - Coral

    yey.... coral sudah sampai malaysia....

    so x jadi bli Passion... bli Coral sudah... lagi pon lip balm/ lipstick/ lipgloss/ lip tint da bnyk... x terpakai...

    igt Wanniey jgn tamak....

    :Granted

    Monday, July 2, 2012

    Aku punya duit aku punya suka aku punya muka bukan ko punya

    Panjang giler title n3 ni kan...

    Tapi bak kata aku seperti diatas... duit aku... aku punya suka la... n kulit muka aku....

    aku tak paham kenapa orang suka cakap

    "Wat ko guna barang xxx... mahal tu... tapi muka ko tak cantik pon... cantik lagi muka aku..."

    Motif????

    Kulit ko ngan kulit aku tak sama....

    da kulit ko mmg normal so pakai fair n lovely pon cantik.... cuba muka aku pakai fair n lovely tah aper jd... hari tu aku try pakai Nan* Wh*** pon muka aku trus breakout.... muka ko ada???? nan ado... ko pakai Nutox pon ok.... aku klu pakai da berlengas da...  contoh kawan aku yang muka dia oily tapi x der pimples apertah lagi acne... berlengas aku tgk.... tu pon dia tahan 2-3 bln jer... pas tu tukar product lain.... klu aku mesti da breakout giler2....

    So kesimpulannyer jgn nak condemn orang lain punya product... sbb kulit kita lain2... environment pon lain2... concern pon lain2....

    Kan????

    Peace out yo!!!!!!!!!!!


    My Raya Wishlist #4 - Real Techniques Brush

    Oh tidak!!!!!!! Wishlist aku bertambah panjang.... benci ok...

    erm... semenjak aku start bermakeup2 kembali ni aku start makeup using brush... da x der guna2 tangan ke haper... semua nak guna brush jer... aku rasa guna brush ni senang dan nampak lebih kemas...

    So skrg ni aku tetiba jer mengidam nak brush berikut (ewah berikut... hehe)

    1. Powder Brush
    Price : US : $10
      Malaysia : RM 78
    2. Starter set
    •  base shadow brush
    • deluxe crease brush
    • accent brush
    • pixel-point eyeliner brush
    • brow brush
    Price : US : $18
     Malaysia  : RM 135
    My wish come true : 09/07/12
    3. Kabuki Brush
    Price : US : $10
       Malaysia : RM 78 (Maybe)
    Granted

    4.Travel Essentials
    • essential foundation brush
    •  multi-task brush
    •  domed shadow brush
    Price : US : $18
       Malaysia : RM 135

    Banyak beza kan price dia.... convert2 pon x ler semahal tu... sbb shipping kot... tapi tu la igt nak beli online trus dari sana tapi xder international shipping pulak... isk..isk... ble nak beli???? tunggu dia buat sale.... skrg x braper nak mampu.... Rasa2 x kan dpt di granted kan before raya ni... silap2 akhir thn baru leh dapat... huwaaaaa!!!!!!!!!!!!

    Tuesday, June 19, 2012

    My Raya Wishlist #3 Fresh Sugar Passion & Urban Decay Naked 2

    sambungan dari Part 1 & Part 2

    Aku alter sikit Wishlist #2  ni.... aku rasa aku nak beli Fresh Sugar Passion... color yang agak merah2... haha... bukan aper yang rose tu da lebih kurang macam aku nyer mac tu jer... so x yah la beli color2 seiras kan....

    Pas tu aku nak beli Naked2.... yeye... akhirnyer boleh gak la aku pakai lip balm merah2 tu... baru color synchronize... lgpon aku x der eyeshadow tone brown2 ni... so x membazir rasanyer klu bli naked2 ni... lagi pon leh pakai gi opis... bak kata Mrs. Liza x braper nak sesuai klu pakai eyeshadow color terang2 memancar2 gi opis... elok pastel2... tp naked tu pastel ker???? arghhhh x kisah... janji leh pakai ngan Passion... yeye....


    Due date : time bulan pose....

    Baru best kan dan feeling2 cam beli barang2 tok raya... :P
    ~Granted~

    Breakout and stressout...

    Tadi time lepas solat pakai la moisturizer and aku perasan yang muka aku da breakout... Awwww... Aper lagi sedih giler r... So aku listkan benda2 yang baru aku try mybe penyebab breakout itu... Ada 2 benda aku bru try... Tak pasti sama ada itu la punca aku breakout smpi cam ni muka aku.. Sedih2..

    1. Aku bru try nan* *hite nyer serum.. Ada la lebih kurang seminggu kot... Banyak pimples kuar kat dahi.. Lagi2 blah kanan... Huhu...

    2. Masker My B**aty **ary... Tapi aku baru try satu kot... Tu pon last week... Hari rabu dimana pimples2 itu telah wujud...

     Solutionnye harus lah aku berenti guna serum tersebut dan menggunakan serum sedia ada... Warghhhh x sanggup nak kuarkan duit bebnyk beli serum yang aku guna sekarang.... Huhu..... Tapi aper blh buat.. Kulit ku mengada2 sangat...

    Friday, June 15, 2012

    Kardashian....

    Hey Dolls....

    Cakap la aku lambat ker aper ker yang penting aku skrg da ter fall in love with 


    Best weh layan citer ni...

    aku paling suka kat Kourtney (wat masa ni)

    Kesian & respect kat Bruce Janner

    Walaupon aku baru layan Season 4... haha... giler lambat kan.... 

    Tapi 

    ADE AKU KESAH????


    Saturday, June 9, 2012

    My Scheming Anti Acne Mask - Review

    Hari sabtu hari tu x buat apa2 da lepak2 sahaja so aku try la masker... Masker jenis keping2 tu.. Lagi pon kemas sikit kot klu pakai masker jenis tu.. Aku beli masker ni kat Watsons The Mall... Harga dia RM6.90.. Aku tak pasti jenama ni ada brapa jenis sbb aku da trpengaruh ngan perkataan anti acne.. Aku pon rembat la 2.. Apa yang aku boleh katakan pada mask ini ada lah dia super duper bnyk essance.. Time aku keluarkan pon nasib baik tak menitik nitik je.. Abeh la tangan aku ngan essence nye.. Nasib baik wangi.. Sampai sekarang bakul sampah aku wangi.. Haha... Satu je yang aku tak suka psl masker ni.. Pas pakai aku x leh baring da feeling2 cam kat spa sbb essence dia meleleh ke telinga aku.. Rimas ok.. Da lebih kurang 15 minit pakai baru blh baring... Pas tu time aku pakai ada rasa gatal2 sikit kat muka.. X tau kenapa.. Mayne reaction dia kot.. Aku bukak masker ni ni lebih sikit dari 30 minit.. Malas bukak ngam2 sbb rasa rugi lembab lagi masker dia.. Ble da tanggal tu aku kena la ratakan essance dia.. Tunggu la smpi kering. . Pas tu aku x pakai skincare aku.. Malas nk cmpr takut rosak lak muka aku.. Ble essance da kering mak ehhh aku tgk muka aku berkilau kilau je.. macam plastik da... Isk takut aku la tgk cam tu tp pas tu aku tidur...ble aku bangun aku tgk muka aku back to normal la.. X ler berkilat mcm plastik mcm mlm tu... Jerawat ada la yang kecut... X sabar nak tunggu next Saturday nak pakai masker ni lagi...

    Patut beli???
    - Maybe... tapi pas ni aku nak try Beauty diary pulak sbb ramai yang review cakap best

    Info
    Jenis kulit aku : Combination Oily, Acne prone, Pore besar2....

    Thursday, June 7, 2012

    RMK - Skintuner

    Aku baca review pasal Skintuner ni kat blog Paris B terus aku rasa cm nak berlari2 ker Counter RMK... yang aku tau Counter RMK ni ada kat Isetan / Parkson KLCC... aku tak pasti antara 2 ni... yang pasti KLCC... haha...

    Actually dari dulu aku nak try RMK ni... isk... aku asyk nak ter type RMK-10... berbalik pada citer RMK... selalunya aku akan terpikir... isk mahal la product RMK ni... x mampu... tapi ble tgk review dan harga Skintuner ni trus aku lompat bintang... harga mampu beli.... hoyeee hoyeee....

    Tapi yang aku still konfuse ni Skintuner ni apa??? Moisturizer or serum???? Klu serum guudddd.... nnti ble serum yg aku guna sekarang ni abeh leh aku guna RMK ni punya... bukan apa aku nyer ni mahal sgt... x mampu poket aku menahannyer.... hehe...

    Tak sabo2 nak bli ni... isk... naper lambat lagi gaji???????

    Wednesday, June 6, 2012

    Nak Cari Masker!!!!!!!!!

    Nak cari masker...

    Tapi x tau jenama apa yang best...

    Aku slalu pakai Clinique tapi rasa nak try yang lain pulak....

    boleh sesapa bagi cadangan????

    Masker yg jual kat farmasi pon x per...


    Friday, June 1, 2012

    My Raya Wishlist #2 - Fresh Sugar Rose

    Tadi jalan2 ngan Mrs. Miza kat KLCC... tak tau nak gi mana... Sogo ngan The Mall da muak... rasa nak muntah pon ada gak... Macam2 kedai gak la aku masuk... niat nak bli eye shadow brush... yang leh angkut sini sana... senang... Tak beli apa pon Window Shopping jer... yer la duit da bnyk abeh time fulfill kan wishlist hari tu... Budget tok makeup da abeh.... Tunggu gaji nnti... kot!!!!!! hehe...

    Jalan2 kat Sephora... nak tgk la aper yang ada... Tgk decay urban rasa cm nak bli Naked 2... Tgk Stila rasa cam nak bli eyeshadow pallet dia.. tapi... uishhh x perlu kot... aku nyer Sephora Pret-A-Porter Collection ada... baru jer beli.... tak perlu... tak perlu... jangan membazir (ingatkan diri sendiri)...

    Tapi kan... tibe2 aku ternampak lipbalm ni....





    macam best jer.... korang nampak color dia cm pekat kan... tp x la... ok jer... sweet gitu... dia ada 4 color klu x silap aku... tp bagi aku rose ni yang nmpk cantik sbb soft giler color dia... aku kan suka lip color yg soft2.... so harus la ku tambah ini dlm Wishlist tok raya.... Aku suka... aku suka... cuma... cuma... yang tak braper best adalah casing dia... sbb aku kan da biasa tutup lipbalm click jer yang ni kena pusing2 cm susah sikit... hehe... Tapi x sabo nak bli...

    ~Granted~

    Thursday, May 31, 2012

    My Raya Wishlist - MAC Blot Powder + Hansaegee Mask

    Helloooooooooooo

    Lama x update.... bersawang-sawang rasanya....

    Ok kali ni aku nak wat Wishlist for Hari Raya la pulak....

    MAC Blot Powder 
    Rate : High Priority




    owhhhhh aku tak dapat pkir benda apa lagi yang aku nak... erm... maybe ni jer kot...

    Gud wanniey Gud... berjimat cermat!!!!!!!!!!!

    update:

    Aku nak tambah la wishlist ni... aku nak Hansaegee mask!!!!!!!!!!!


    Aku nak try

     Tea Tree


    &
    Platinum V-Lift

    Tea Tree untuk hilangkan J*word... yang V-lift ni bagi hilang leher2 katak... haha... seram aku tgk leher sendiri... harus di shapekan ni....

    uhuk uhuk... ble la boleh fulfill ni....