Thursday, December 31, 2009

Happy!!!!!!!!!


Hari ni aku betul2 hapi.... da lama aku tggu brita ni... hehe... kwn baik aku time poli dulu yg call aku... dier bg tau aku brita baik ni.... aku rasa bukan aku sorg jer yg happy... tp semua PA2 satu malaysia ni happy.... sbb....

Kitorg da mendapat Gred yg setimpal.... dr N17 dan tukar ke N27... Alhamdullilah... penat lelah akhirnyer bebaloi... Walaupun gaji naik sikit... aper yg plg penting da dpt gred N27... cerah sikit da masa dpn... hehe....

Wednesday, December 30, 2009

SRK Jalan Temerloh, Kuala Lumpur

Hari ni aku nk citer pasal time aku kecik2 dulu... Time tu aku sekolah kat Sekolah Rendah Kebangsaan Jalan Temerloh, Kuala Lumpur... Sekolah aku tu terletak kat Tasik Titiwangsa... sekarang ni hanya bangunan sekolah aku jer yg ada... nama da tukar da jd pusat kokurikulum Kuala Lumpur... Sekolah ni wujud da lama da... yer r senior aku ifa raziah ngan ezlan yusoff... baper jauh jarak umur aku ngan diorg ni...

Sekolah aku ni mmg agak besar kawasannyer... padang seluas2 alam... mana nk cari sekolah kat kl yang padang dier besar... tp seday bangunan sekolah ada 1 dan 1 derat makmal... sekolah kitorg kecik jer sbb dekat ngan sekolah kitorang ada sekolah Kuantan 1 dan 2... Time tu Kuantan 1 pagi Kuantan 2 petang... pas 6 bulan diorg tukar shift... pas tu ada gak sek. rendah setapak... tp x pernah tau cm ner bentuk sekolah diorg sbb ah chong/aunty klu berentikan diorg mesti kat area semak samun yg tinggi tu... pas tu ada jalan kecik (denai kot) diorg jln kat situ... x pernah nmpk bangunan sekolah diorg...

Sebelah sekolah aku ada sekolah menengah seri titiwangsa... sekolah lelaki... tp time tu aku bdk2 lagi... so x der r dok mengusha2 sesaper... depan sekolah aku pulak ada lombong... ada gak citer2 yang yok aku dengan ada bdk sekolah aku yg lemas kat situ... dan time diorg nk wat balai seni lukis... kitorg baru terperasan ada kubur lama kat situ... berdepan dgn kantin sekolah ada kelinik kecik... (aku x ingat sgt yg ni tp kekdg nmpk gak r nurse lalu ikut situ) tp aku x leh nk confirm sgt sbb sekolah aku dkt gak ngan HKL...

Sekolah aku ni mmg sangat la best suasanannyer... sunyi dan tenteram... angin pon sepoi2 bahasa... biasa r dkt sgt dengan tasik.... jalan shortcut nk ke tasik - panjat longkang tinggi kat tepi tennis court titiwangsa tu... kekdg tu kitorg jd mangsa tukang amek kan bola tenis... Klu waktu PJ cikgu suka sgt la bawak kitorg berjoging (joging ker lari) kat tasik... Kitorg mmg r suka jer... seronok dpt kuar dr sekolah... mmg la sgt best...

Tapi kat sekolah aku ni pon ada gak citer2 mistik dier... yg paling glamor citer pasal budak lelaki berbaju sekolah - konon2 nyer bdk lelaki ni senior2 aku r... time tahun biler aku x pasti... kes ni jadi kat toilet tingkat3. Zaman aku stdy dr darjah 1 smpai darjah 6 toilet tu diorg tutup wat stor... Diorg cerita kononnyer dulu budak lelaki ni terjatuh dlm toilet tapi x der saper yg perasan sampai dier mati kat toilet tu... semenjak dari hari tu... tiap2 malam dier akan dtg ketuk2 pintu kelas... smbil berlari2 + bermain2 kat korridor dpn kelas... tapi aku x tau la kesahihannyer....

Toilet tingkat 3 tu mmg ada menyimpan banyak cerita2 seram... aku pon x tau betul ke tidak... ada gak jd depan mata... tp x tau nk percaya ke x... Ingat lagi masa aku darjah 1 or 2... time tu exam.. ujan lebat giler... mmg gelap la suasana time tu... aku ngan kwn aku nk gi toilet... da jd peraturan sekolah aku klu nk gi toilet mesti berdua dan guna pas... so kitorg ni dibenarkan la gi toilet... Aku ni ada toilet fav. kat sekolah tu... klu x masuk toilet ke 3 mmg x sah... sbb bagi aku toilet sekolah tu kotor... aku geli... toilet ke tiga tu jer yg bersih... tp time aku kat toilet tu ada org... kwn aku masuk toilet ke 4... aku pelik ngan org dalam toilet ke 3 tu... dier bukak kasut... kasut dier color putih kat luar pintu dier letak... pas tu aku dgr mcm bunyi org memberus kain... lama lak tu sbb pas kawan aku settle pon dier x settle2 gak... aku hangin la gak... tp pas tu aku trus balik ke kelas....

Pas dlm lebih kurang 30 minit (aku agak jer... sbb x logic klu lepas 15 minit aku leh kuar lg...) aku gi toilet balik kali ni kawan aku yg tadi aku teman dier kena la teman aku pulak... aku tgk kasut tu still ada lagi kat tmpt dier... toilet ke 3 tu still ada org guna... bunyi berus kain tu still ada... huhu... aku pon ketuk2 la pintu tu suh org dlm tu cpt kuar... lama gak... last 2 bunyi berus tu hilang... aku pelik... tah mana dtg nyer antu dlm aku ni trus aku tendang pintu toilet tu... terbukak... tp OMG... dlm toilet tu kosong yg ada hanya lah baju kemeja putih yang berdarah dan kasut yang mmg da ada kat dpn pintu toilet ke 3 tu... aku pon lari lintang pukang balik kelas... smpi skarang aku terpikir2... aper yg aku nmpk sebenarnyer??? benda ni mimpi ker betul2... erm tah ler.. aku pon x tau...

Tuesday, December 29, 2009

Kisah Poli ku : Kena Himpap.....

Pas borak2 ngan Mrs sue psl dier punyer pengalaman kena himpap mlm kemarin... aku tertiba teringat kisah yg terjadi kat aku time tu aku still stdy kat Poli... masa tu aku sem 2... Aku ngan roomate aku Ms Siti Rahmah x braper rapat sgt... kitorg lain2 kelas... so kitorg ni kdg2 tido bilik sendiri kdg2 tido merempat kat bilik org lain... kes ni terjadi sblm aku terjebak dlm kancah ble malam tarik selimut ngan bantal lari bilik org laen...

Cerita nye macam ni....

Sedap jer aku tido mlm tu tetiba aku terjaga... tp yg aku pelik aku rasa cm ada org berbulu hitam satu badan tarik aku menuju ker tingkap... tangan aku mmg nampak cm ada benda yg tgh tarik... statik jer kedudukannyer... tp aku tak dapat bangun sbb badan aku betul2 rasa berat sgt cm ada yg tgh tahan aku dr bangun... kebtlan time tu aku mmg tgh menghafal ayat hafazan... biasa la kan ada hafazan nyer test... ingat lagi ayat al-zalzalah... aku pon baca la ayat tu... berbuih2 aku baca... makin lama aku baca makin ringan badan aku... bayang org berbulu hitam tu pon ilang... bila aku da boleh bergerak... aku pandang katil sebelah... aku tgk roomate aku pandang aku... senyum dengan muka dier yg pucat.... aku trus tarik bantal tutup muka then tido... esok pagi aku tgk dier da tak der kat bilik... time break kul 1.00 aku jumpe dier kat bilik... aku tnyer naper dier pndg aku senyum mlm tadi....

Tau x aper dier jawab????



















"MANA ADA......MALAM TADI ORG TIDO BILIK KEMA LA"


Wargh... smpi sekarang aku x leh lupa psl hal tu.... pas kejadian tu... aku mmg x brani tido kat blik sesorg... bile malam aku akan lari ke bilik Ms Ogy ngan Ms Amy... Nsb baik diorg ada... klu x tak tau r aku tido kat mana.....

Orphan


Korg penah dgr psl citer ni??? Malam td kwn aku text ayat dier macam ni "Ko igt x smlm ko cte psl fmly yg awet muda 2. ak tgk muvi orphan. Bdk 2 sebenarnyer umo 33 tp bdn bdk kcik 9thn. gtl kat bpk agkt die then xdpt die bunuh 1 fmly. huhu".

Dengan berkobar2nyer aku pon mengoogle la dgn key word Orphan... ni lah sipnosis dier yg aku amek dr IMDB :

"Kate and John Coleman are rebuilding their marriage after a troubled relationship, since Kate had drinking problem but is under therapy with Dr. Browning and has been sober for one year. Her addiction cost her job; a serious accident with their deaf-dumb daughter Maxine; and the abortion of their stillborn baby Jessica and John had a love affair ten years ago. They decide to adopt a child and when they meet the nine year-old Russian girl Esther at the St. Marina Orphanage, they immediately fall in love for the well-educated orphan. Max becomes close to Esther while her reluctant brother Daniel does not welcome his newcomer stepsister. Sooner Kate feels that Esther is manipulative and has some disturbance and she believes it could be hormone or borderline personality disorder but John refuses to listen to his wife and the wounds in their marriage reopen. Kate calls Sister Abigail in the orphanage and the sister advises Kate that Esther had been involved in many troubles in the past. When Sister Abigail visits Kate, Esther kills her with a hammer and is witnessed by the scared Max. When Kate goes further in the investigation of the past of Esther, she contacts the Saarne Institute, a mental hospital in Estonia, and discovers that the girl is not who she tells she is. Written by Claudio Carvalho, Rio de Janeiro, Brazil "

aku rasa cm berminat nk tgk citer orphan ni... aku akan cube cari kat mana2 kedai speedy... hehe... sbb bdk yg dlm citer ni ada penyakit yg sama ngan family yg aku jumpa hari tu...


Saturday, December 26, 2009

Vampire ker???

Hai... da lama aku x update blog ni... bukan apa... aku bz sikit... last week.. khamis ayah aku dimasukan ke wad icu kat PUSRAWI... jgn tanya sakit apa... aku mls nk citer pepnjg... tp alhamdulilah semalam ayah aku da dibenarkan kuar hospital... baru la mood menulis blog aku dtg balik... haha...

Aku nk citer sikit psl org yg aku kenal time kat hospital tu... ada sorg mamat ni... katil dier dpn ayah aku... time aku smpi tu dier tutup abeh langsung x dpt tgk muka dier... erm.. dlm ati aku kata dier ni mmg sombong giler r... yer la kata pon hospital swasta... msti la org yg ado2 jer kan... tp aku ya ado... haha...

Agaknyer mamat ni da boring dok kat katil dier, dier pon bangun r... nk gi tgk tv kat ruangan menunggu... tetiba nurse bukak pintu ikut luar tertolak dier... dier jatuh.. aku pon agak baik gak r nk gi tolong tp dier blagak sikit... x nk aku tolong dier kata ok x per... aku tgk budak ni mesti umur lg muda dr aku... aku anggarkan dlm 20-24 thn jer... klu x muda mesti sebaya aku jer....

Esok nyer family dier dtg.... aku tgk ayah dier dlm lingkungan 40an, mak dier pon sama... dier ada abg... abg dier aku budget pon antara 24-25 thn... paling tua pon maybe 26thn... cepat agaknyer parents dier kawen... dier ada 3 org adik... yg bawah dier tu aku anggarkan dlm 18-20thn... yg empat tu aku rasa baru darjah lima nk keenam... tp suara dah nk pecah... serak2 basah... yg plg last tu dlm 3-4 thn... tp da bergaya giler da... klakar aku tgk....

hari khamis hari tu... tetiba mamat2 bertiga ni bermesra2 ngan aku, mak aku, ngan adik aku... berborak2 r dr hal sakit2 ni smpai ke hal family... aku ni la yg paling banyak diam... biasa la aku kan anti-sosial pemalu... dok tgk tv ngan adik aku... mls nk layan diorg berborak2... tetiba aku terdengar yg mamat ni kata adik dier yg last tu (perempuan tu) ada sakit... petumbuhan... tp aku dgr ketumbuhan... dlm ati aku sian adik tu kecik2 da sakit... tetiba dier kata adik dier yg lelaki tu... yg aku tgk cm bdk umur 11-12 thn tu pon sakit yg sama... ramai org ingat dier tu bdk sekolah rendah tp da abeh sekolah pon skrg kat Universiti... hah...trus aku tukar tumpuan aku dari tv ker cerita dieorg... rupa2 nyer mamat yg sakit tu (angah nama panggilan dier - nama sbnr langsung aku x tau x pernah tnyer/ kesah pon umur dier da 29thn... so bermakna abg dier da 30 lebih... wah... nk nangis aku... muda belia sungguh diorg ni... ayah dier pon da 60an... sungguh muda belia... tp kasihan sungguh sapa yg kawen ngan mamat berempat ni... diorg x nampak tua... nnti mesti isteri diorg nmpk cm kakak2 jer... haha... ada potensi org ckp "weh ko kawen ngan pompuan tua ker???"

Erm... saper yg tau psl penyakit ni eh??? aku nk google tp cm x dpt nk cari key word yg sesuai jer.... saper2 yg tau contact2 la aku eh... sbb aku terasa cm diorg ni adalah family vampire... wah sudah sewelkah aku...

Wednesday, December 16, 2009

Kebosanan Tahap Gaban


Hari ni aku rasa cm boring giler jer... x tau nk wat per... nak wat keje x der keje... smua da settle.. tp ada 1 lg keje yg agak ssh gak aku nk wat... sebab server lembab sgt...huhu... time yg boleh sblm kul sblm 7.00am, 12.30pm - 02.00 pm, 5.00pm dan keatas... huhu... mmg r x der masa yang sesuai.. x kan aku nk gi keje awal sgt... sebelum subuh da kena kuar... x kan nk curi time lunch hour... ssh nk kejar2 masa time tu... makan, solat lagi... huhu... pas office hour... x boleh kot... LRT penoh nnti... klu balik malam sgt la bahaya kat kwsn opis ku ni... aku leh nmpk org lelaki kena rompak aper tah lagi aku pompuan + jln sorang + ngan kasut tinggi + jln gedik2 bajet budak baik.... huhu... bahaya...

Benda ni aku kne settle sblm 23hb.. hari ni da 16hb.. nmpk cam lmbt lg... tp pejam-celik pas tu celik rasa kejap jer masa ni berjalan... tp maybe aku akan curi2 masa lunch... sbb tu jer yg boleh dipertimbangkan...

Esok??? esok aku da ada plan... tp cm tak boleh di realisasikan jer... PAKCIK tu ada... hampeh betul... kata nk cuti tapi aku tgk dier x der pon suh aku isikan borang cuti dier tu lg... isk2.. sedih aku... abeh hancur planning baik aku tu.. klu xder benda es aku ingat nk gi PTPTN KL Central nak settle kan benda kat ctu... tp nk gi ngan saper??? sorg ker??? huhu... nnti r aku pk...

Jumaat???? Jumaat cuti... so mmg confirm x leh nk wat keje tu... lg pon aku da plan nk kuar ngan Mizz Liza... teman dier gi bli camera kat Sony Style ngan gi tgk movie... tak tau nk tgk citer aper... nk tgk The Princess and the Frog ker??? x pon Christmas coral 3d ker??? erm... nnti r tgk Mizz Liza nk tgk citer aper...

Aper2 hal pon aku kena settle kan keje tu next week... huhu... lapor la aku sehari... nk kena pantau pakcik2 unit aku ni da wat ke belum... nnti aku gak yg kena... huhu... k r nk smbung wat keje... Chow

Tuesday, December 15, 2009

Purezento Nihon Kara

Pagi ni aku dtg keje agak lmbt sikit... actually awal la untuk waktu keje sebenar aku... aku smpai dlm kul 7.35am, biasanyer aku smpai dlm kul 7.20am (waktu keje aku 8.00am ok)... diorg kata muka aku nmpk lain hari ni... hehe... aku pkai lipgloss baru jer pon... tu pon leh nampak lain... itulah kuasa makeup... hihi

Tp tu bukan la cerita sbnr aku tok pagi ni... td... baru je jap td, time aku nk gi amek fail nk masukkan surat dari pengarah... Mr. Raduan panggil aku... aku pon gi r kat dier... dier kata kejap pastu dier pon bukak la bag pack dier lantas mengeluarkan chopstick yg dier beli time dier gi kursus kat Japan hari tu... wargh ingat jugak dier kat aku... isk isk... terharu + happy... dulu slalunyer my Japanese friend - KIMI jer yg slalu antar hadiah dr Japan... tu dulu... da lost contact pon... Tp chopstick tu bukan tok aku sorg jer... dier belikan jugak untuk Boss... hehe... bagus betul la dier tu...

Chopstick boss tu aku x leh bagi skrg... anak dier ada la pulak... awat la dier bwk anak dier dtg opis??? pelik betul la aku... hari tu kata nk cuti... tp x cuti la pulak... abeh hancur semua agenda aku... wargh... sedihnyer....
Anywayz TQ MR Raduan... Lain kali jgn segan2 bagi lagi...

Monday, December 14, 2009

Tugasku Hari ini...

Hari ni aku ditugaskan untuk membeli hadiah perkahwinan Mr. Syariful... aku ni mmg lemah sikit bab2 hadiah ni... tak reti sgt... tp atas tunjuk ajar dan nasihat dr Miss Jaja, aku pon beli la Thermo pot tok Mr. Syariful... tp x tau la dier suka ker tak... huhu... Anyway.. klu korang kawen aper kah hadiah yg korg paling nak sekali???

Sunday, December 13, 2009

Pizza oh Pizza


Hari sabtu hari tu... aku boring r sgt dok umah... x der xtvt... ble boring mesti la lapar kan... so aku pon ngan pantasnyer mendail no phn Dominos pizza... Time tu kul 4.10pm so mamat yg amek aku nyer order tu ckp dlm kul 4.40pm sampai r... aku pon dok r lepak2 tgk tv... tetiba ada org ketuk pintu umah aku... sekali aku tgk mamat Dominos... wargh... baru kul 4.30pm da smpi... betul2 express... Apakah mmpi dier smpai begitu express sekali????

Which one Should i buy....

Hi korg... aku tgh confuse ni... nak korg punyer opinion... so harap2 korg rajin la nk mengommen k.. aper yg patut aku beli... Handphone yg ada camera yg 5-10mp ker atau camera yg confirm2 12mp.. tujuannyer untuk mengambil gambo sebagai kenang2an... + aku nk mengisi n3-n3 kat blog ni ngan gambo2 yg aku tangkap sendiri.... minta tolong bagi pendapat k....

Friday, December 11, 2009

Soping Moping bersama Mrs. Miza

Lunch hour hari ni aku gi Window2 soping ngan Mrs. Miza kat mana lagi klu bukan SOGO... Almaklum la JIRAN MELAWAT JIRAN kan amalan yang mulia... Klu kitorg x melawat sapa lagi kan??? hehe...

Memula tu niat ati aku mmg baik... sesaje je nk gi tgk2 Hypnoses, Lancome... tp ble lalu dpn MAC.. aku ternampak la pulak eyeshadow pallet... MAC kan mana ada eyeshadow pallet... Bak Kata MA dier tadi "Setahun sekali jer... " Time x-mas jer yang ada... huhu... Ok gak la Color dier... tp aku x leh nk beli sbb x der dlm list... lgpn klu aku beli saper nk pakai eyeshadow Estee Lauder aku tu nnti...

Ble da dok usha2 tu.. tetiba mulut aku gatal nk tanya... "Lipgloss Ample Pink ada???" dengan sepantas kilatnyer MA tu mencari la Lipgloss tu... tp sayang nyer... musnah harapan aku (ni bukan kali pertama aku cari lipgloss tu tp dier x der) pas tu MA tu pon promote la kat aku Color2 yg lebih kurang ngan Ample pink tu... tp smuanyer aku x suka... huhu.. tetiba dier terdengar kot aku suka pale2... lantas dgn pantas dier menarik la tangan aku gi kat Limited editon... trus dier kata "Ni Pale mesti U suka" mmg betul aper yg dier ckp tu... mmg aku suka sgt r... pas tu aku pon ngan gatal nyer ckp " I nk Studio Fix NCXX ngan Studio Lightful NCXX" dier pon cari r... tp aku rasa aku malang kot... Studio Fix NCXX tu engak la ada... tp nasib baik Studio Lightful tu ada... terubat la sikit... aku tgk minah MA ni dok cari2 barang... aku pon x tau dier cari aper... tetiba dier dtg kat aku kata "Sori Mizz, Yang Pale tu da habis... tp yang Pink2 tu ada la..." huhu... kecewa aku...

MA tu pon promote la kat aku Lipgloss set yg Pink2 sikit tu... aku tgk cm x suka jer color dier... tp ble dier tunjuk skill dier mencampur2kan color tu.. aku trus suka... cantik sgt... x tau la sbb tgn dier yg putih tu kena ngan color lipgloss tu... atau mmg lipgloss tu color dier cantik... hehe...
Aku pon trus setuju beli... huhu...

Pas settle aku nyer soping moping aku pon teman la Mrs. Miza gi soping Moping... dier gi beli Lipstick Dior... aku suka color dier... pink yg comel (A10tion Plezz - gambar diatas adalah gmbo Mrs. Miza)... hehe... Lepas kitorg gi Usha2 kasut... tp malangnyer x der kasut yg aku suka... dengan perasaan bercampur suka + kecewa tu aku pon balik la ke opis untuk beristrehat... hehe... sekian terima kasih... gi sambung wat keje r... inilah hasil penyopingan hari ini...

Tao Kae Noi...


Korg pernah dgr x Tao Kae Noi? Ia adalah sejenis snek/ makanan ringan yg di claim berkhasiat...

"Besides this, Japanese Seaweed have high nutrients and mineral such as protein, vitamins and chlorophyll which can protect hair damage and make more black hair. Japanese Seaweed compose with fatty acid that necessary for delivery oxygen from blood to systemic cell in our body. So you can reach good health not only your healthy hair, skin but also your nails.
" (petikan dr web diorg)

Tu aku x tau la betul ke idok... and that not what i'm gonna write... actually aku ni terpikat la sgt ngan rasa dan texture seaweed diorg... sgt la tebal dan sgt rangup... sedap wei... aku gerenti klu korg rasa sekali mesti korg nk lg.. x percaya?? gi la beli sendiri... klu nmpk aku tgh makan Tao Kae Noi seaweed ni jgn mintak K... aku kedekut... sbb sedap giler... harga pon boleh tahan la... tp x mampu nk beli hari2... boleh bankrupt aku.. haha.. my fav. is hot n spicy... korg cuba la try... mesti smpai menjilat jari... hehe...

Tao Kea Noi silalah mengsponsor aku makan Japanese Fried Seaweed - hot n spicy selama-lamanyer... trus anta kat umah aku tau.... aku da promote korg ni....

Thursday, December 10, 2009

En. Putra Punyer Pasal...

Seperti title diatas, (wah da mcm surat official lak..) aku hangin satu badan pagi ni... da la elok-elok aku siap lambat awal... kuar umah lambat awal, En Putra lak wat hal ngan aku.. Lama aku tunggu dier... lambat lak tu... klu lambat seminit 2... aku leh trima lagi... ni dekat setengah jam... huhu... nampaknyer bukan aku sorg jer la yg datang lambat hari ni... Kosong la opis pepg ni... haha... aku kuar umah td dlm kul 6.50am... smpi kat lrt lebih kurang kul 6.55-7.00am... En. Putra lak smpai dlm kul 7.20am... x ke hangin... dari sikit org da smpi melimpah ruah kat area tangga... haha... nsb baik aku kuar awal gak... tu pon smpai kat opis sikit jer lagi da nk kul 8.00am.. bayangkan la klu aku kuar dlm kul 7.00am... alamatnyer x smpai la lagi aku kat opis ni...

Yg lebih menyakitkan ati aku ni... cm ner ler ext. hard disk aku leh tertinggal... wat penat aku copy citer Kami no Shizuku semalam... ingat nk tgk hari ni ... klu ada masa r... hehe... kena la aku cari aktiviti lain.. aper nk wat eh??? soping lagi ker???? huhu...

Wednesday, December 9, 2009

x-mas shopping list...

This is my X-Mas soping moping list...

1. Makeup Remover - Clinique (check)
2. Masker - Clinique (check)


(Beli kat sogo... dapat 2 sample scrub + cleanser)

3. Lipgloss - ample pink, MAC (check/ tp bukan ample pink)


4. Perfume - Hypnose (the blue one) , Lancome (Check)
5. Mascara - MAC/Clinique/Silky Girl (also can) (Check)


6. Compact Powder - Studio Fix , MAC (4 ofis) (Check)
7. Compact Powder - Studio Lightful , MAC (Check)

(Ini Refill ok...)

8. Handbeg - Elle (brown) - don't have any money la... cannot buy Coach
9. Shoe - any brand also can... (Check)

Wargh... ni menghabiskan duit nama nyer... Tp x per ni tok kegunaan harian... bukan sesajer beli pon... huhuhu...

ps: tp klu ada sesaper yg nk belikan pon leh gak... sy terima ngan seikhlas ati....

Dier Da Nak Kawen...


Wargh.. aku baru dapat kabar brita ni dari Mr.... My Ex da nk kawen... Aku kena happy ker nk kena sedih ni??? Tp aku mmg tau yg hubungan aku ngan dier x kan ke mana2... he's non-muslim lg pon family dier mmg la melarang keras hubungan kitorg dulu... biasa la hubungan terlarang ni mmg ssh sikit... lg pon aku x tau aku suka ker x ngan dier dulu... aku pon x tau ble masa nyer aku couple ngan dier... tetiba kitorg putus jer....

Skrg ni aku ada gak r rasa sedih sikit... dier kawen dulu drpd aku... isk isk... tp nk wat cm ner da mmg jodoh dier... tp nasib baik la dier kawen ngan bangsa sejenis ngan dier.... klu dier kawen ngan org seagama ngan aku mmg aku hangin giler r.... tp klu dier ajak aku gi Wedding Reception dier pon aku x kan gi kot.... Wah... bertentang mata ngan dier pon x leh... aper lg klu nampak Wife dier nnti... mau hangin aku satu badan...

So demi keselamatan aku ngan dier... baik la kitorg x yah jumper lg... wat sakit ati jer...

Kepada MR.TKY... sila jgn antar card kawen U kat I sbb I mmg x kan dan x nak g...

Tuesday, December 8, 2009

Disappointed...


Seperti tajuk diatas itu lah aku masa gi PC Fair baru-baru ni(06 Dec).. sgt la x best... aku pon x tau kenapa.. maybe sbb aku rasa sangat la sedikit kedai yg join PC Fair... yer r 1 kedai ada 2-3 booth... so korg pk la sendiri harga dier... mesti sama... mmg x der beza... huhu... x agak2 diorg ni... lagi pon maybe sbb aku penat so mood aku time tu mmg x braper baik... ader jer benda nk wat aku marah... yg pelik nyer Mizz shah pon bad mood gak... sbenarnyer kitorg ni Happy go luck... tu yg pelik kenapa kitorg garang sangat time PC Fair tu... sian kat bebudak Maxis tu aku maki hamun diorg... saper suh berkeras sgt nk aku amek broadband diorg...

Tp ada gak r yg best nyer... time kat PC fair tu aku dapat bergambo ngan hell boy dr booth HP... tp gambo tu x leh upload kat cni... sbb diorg mmg x bagi soft copy pon... kedekut... kena amek guna camera diorg jer... aku pon dpt jumpa goldman secara live... hari tu aku tgk dier pon kat Majalah 3 TV3... pas tu aku dpt telinga elf... haha sgt comel.. tu pon aku da nk balik baru dpt...

Aper2 pon aku rasa ni lah PC fair yg paling x best pernah aku pegi... adakah aku sorg rasa cm tu??? Adakah? adakah?? adakah??????

Mrs Liza Big Days and PD

Date : 05 December 2009
Location : Felda Palong 5, Gemas & Port Dickson , Negeri Sembilan

Pada tarikh diatas aku, Mizz Nissa dan Mizz Yan bertiga2 pergi la ke Kenduri Kawen Mrs Liza (Mrs Liza ngan Mizz Liza ni org laen tau). Agak jauh jugak la umah Mrs Liza ni... aku pulak da la kepenatan sbb semalamnyer (04 Dec) aku gi Genting Highland Theme Park... da la penat, Ibu aku lak suh aku mengemas umah... sapu halaman, sapu dapur, buang "dot..dot.." Bina ngan Ghost, ampai kain, etc..etc.. so lepas buat semua tu baru la aku leh kuar... jd dlm kul 11 la baru aku smpai kat KL Central...

Perjalanan agak lama gak..biasa r jauh... dlm kul 3.00 pm baru la kitorg smpai kat umah Mrs. Liza... Hujan pulak tu... habis lecak semua... dr khemah pengantin smpai la khemah tetamu semuanyer becak... licin lak tu... banyak kali gak la aku tergelincir... hehe... malu siot... mesti sedara mara Mrs. Liza mengata aku... isk.. isk...

Tapi aku sangat la suka makanan yg dihidangkan sangatlah sedap... walaupun aku ni tgh berdiet (badan aku kan da gemuk) aku amek nasik... sangat la sedap makan dengan gulai masak lemak cendawan + pisang, kari daging, ayam pangang... wow.. sangat sedap... lepas aku makan baru la aku naik ke atas jumpa pengantin... lepas ambik sekeping 2 gambo kitorg pon trus menuju ke destinasi ke 2.... Iaitu PORT DICKSON....

Wah seronok betul aku... da lama gak x gi mandi laut ni... dalam sejam gak la kitorg mandi manda.. x leh lelama sbb kitorg smpai da kul 6.00pm.. so dapat la sejam... tp x leh masuk kan gambo... org kata x sesuai... hehe...

Coffee Terrace

Date : 04 December 2009 (Friday)
Location : Coffee Terrace, Hotel Genting
Moon : Super Duper Happier

Selepas keciwa sbb x leh gi main kat Outdoor Theme Park... kitorg pon berjalan dengan hati yg sayu ke Coffee Terrace (Sila rujuk kepada N3 ini dan ini juga). Coffee Terrace ni terletak kat Hotel Genting... X ler ssh sangat nk mencari nyer... tp aku rasa klu aku gi sorg atau berdua malas da aku nk cari2 ni... baik balik umah tido... lg bagus... hehe... (FYI - kitorg beli Pakej... klu x main kat Outdoor leh tukar dgn makan kat Coffee Terrace)

Sesampainyer kitorg kat Coffee Terrace... kesayuan td trus ilang.. digantikan dgn perasaan xcited nk makan... hehe... banyak gak la stall2 yg ada... Japan, Western, Asian Western, Chinese, Melayu, etc... kitorg pecah tiga... Mizz Liza just tunggu kat meja - sbb tlg jaga beg kitorg, Aku ngan Mizz Nissa gi amek makanan kat Japan, Western, ngan Asian Western, manakala Mizz Adda ngan Mizz Fairuz gi amek makanan kat lain2 tmpt la...

Dari ushasama yg ada... bak kata pepatah... sikit2 lama2 jd bukit... cm tu gak la makanan kitorg.. sbb amek sana sikit sini sikit.. akhirnyer meja kitorg da jd cm gerai makanan... haha... Aku rasa mesti budak2 Waiter tu kata dalam hati "Bdk mana la ni... da lama x jumpa makanan ker??? ke x pernah makan kat hotel???" haha.. aku rasa r...

Dalam banyak2 makanan tu yg paling x mendapat sambutan adalah sushi... dan disebabkan aku yg amek sushi tu... dan aku rasa x smpai ati nk tgk makanan yg aku amek kena buang cm tu jer... so aku pon mencari idea macam mana nk wat diorg semua makan sushi tu.... akhirnyer kitorg pon wat la cm satu permainan... semua org kena makan sushi + wasabi... tgk saper yg paling x leh nk makan... haha... syok betul ble tgk muka diorg tahan pedas/panas/whatever wasabi... kelakar tgk Mizz liza makan... senyap jer... Mizz Fairuz lak terjerit2 x tahan bau seaweed... dier nk termuntah... org lain x tahan wasabi dier seaweed lak... hehe..

Tapi aper pun... mmg best r... Lain kali leh gi lagi..

~Genting Highland~ (Part 2)

(... samb. drpd ~ Genting Highland~ (Part1))

Time smpai kat Genting Theme Park tu kitorg terus jer pegi "Outdoor" Keciwa... Kabus amat lah tebal... Da x tau nk wat per kitorg pon berjalan2 la... Teman Mizz Nissa beli Coffee kat Coffee Bean.. Aku tgk kek dier agak menarik la... tp x der ati lak nk bli...

Pas tu kiteorg gi le jejln kat genting indoor park tu... klu gi haji kena tawaf 7 kali... kitorg ni lg dasyat lebih dr tu kitorg tawaf genting tu... Da boring sgt kitorg pon gi la karok... hihi... aku ni x biasa sgt mengkarok2 ni...

lepas settle karok kitorg trun la balik tok melihat cuaca di luar... huh... keciwa lg... makin truk ada r... x leh jd ni... Ramalan cuaca kata x ujan... isk.. isk.. cm ner leh jd cm ni... untuk x mmbazir kan masa kitorg pon sibuk la mengambil gambo... ala2 team edward... hehe... gambar dlm kabus... agak2 ada x vampire berterbangan di genting tu... haha... sbb cuaca, environment sgt sesuai tok golongan itu...

Finally kitorg mengambil kata sepakat untuk tidaklah mengharap lagi... hehe.. kitorg pun trus mencari Coffee Terrace... lg pun perut da lapor... haha... Time kasih kepada cuaca... Wanniey Say's - Bila cuaca sejuk perut pon lapor la - sila la berpegang kepada pepatah itu...

Tp sebelum gi Coffee Terrece kitorg sibuk ler menwindow2 soping... haha... seronok gak kuar reramai cm ni...

Kekawan mana destinasi kita pas ni???? Saper nk jd Ridda???

Monday, December 7, 2009

~Genting Highland~ (Part 1)

Date : 04 December 2009 (Friday)
Lokasi : Genting Highlands Theme Park
Mood : KeciwaHari jumaat last week aku ngan mmber2 opis ku mengambil cuti untuk mereleasekan ke 10tionan kitorang... so pakat2 kitorg gi la Genting Highlands Theme park... Untuk Project Genting ni Mizz Adda adalah Mastermind nyer... kira Ridda r... Dier la tukang beli tiket, dier gak tukang kaji cuaca...

Kitorg nyer bas sepatutnyer gerak dalam kul 8.00am so kena ada kat bas stand Genting, KL Central kul 7.50am.. Kitorg jumpa kat MCD KL Central kul 7.30am.. tp aku lambat smpai... hehe... yer r ujan pagi tu... so ramai la sgt kat lrt... hehe..

Dlm kul 7.50am kitorg gi la terpacak kat Bus stand tu... wah bus genting ni sgt la punctual... Time kitorg nk naik tu.. kitorg kena tahan ngan pakcik bus tu... dier suh kitorg abehkan air Teh, Coffee yg kitorg tapau kat MCD... aku ni mmg la x blh nk minum cepat2.. buang jer air tu... lg pon aku mmg x suka minum air tea... x sdp... ble kitorg da settlekan air tu pakcik tu x bagi lg naik.. dier kata klu nk naik gak bg bfast kitorg kat dier... "Wah pakcik ni... takut sgt kiteorg mkan dlm bus... x kuasa r pakcik... x der intention pon" aku ckp dlm ati jer r... Poyo betul pak cik tu..

Dalam bus kitorg duk dekat2 yer r beli tiket tu kan sekali... Aku dok ngan Mizz Nissa, Mizz Adda dok ngan Mizz Liza, Mizz Fairuz (Kwn Mizz Adda) dok sorg jer... Agak lama gak la perjalanan dr KL Central ke genting... smpai gak la kitorg snap berberapa gmbo... dlm bus tu kiranyer kitorg yg paling bising sekali...

Time kitorg dok sibuk2 amek gambo... Adda terpengang la rambut ada sorang mamat ni... Bukan t'pengang sgt pon.. terlanggar ckit jer... wah mamat ni hangin satu badan... trus pandang ada dgn pandangan marah giler smbil berckp sorg dier... hihi... aku rasa rambut mamat di perbuat drpd silver... so x nk bagi rambut dier tanggal la tu.. takut rugi... x pon rambut dier tu bawak luck kat dier time kat casino nnti... haha...

Cuaca begitu la x braper baik... dlm perjalanan tu aku tgk kabus tebal... wah... tetiba dtg mood Twilight kat aku... Klu la dapat amek gmbar kat tebing2 gaung tu msti leh amek gmbr ala2 Team Edward.. hihi.. biler da mood Twilight ni aku pon ckp la kat diorg... "Skrg kita kat Fork ker???" haha.. terkedu dgr soalan aku... :P

Ble da smpi kat Sky Way tu... Mamat rambut silver trus jer mengangkat kaki turun bas... bas lom berenti.. dier da x smpt2 nk kuar... huh... x sbr betul nk gi casino la tu... jahat nyer mulut aku.. haha...

Time dlm cable car tu ujan da trun rintik2... huhu... seram sejuk aku... nasib baik time kitorg naik tu angin x kencang lg... klu x msti stuck kat tgh2... wah sgtlah seram...

To be Continue...

Next N3

Wah.. da lama x update blog ni... isk..isk... sbnrnyer aku x der masa... dari hari jumaat smpai la ke hari ahad ada jer xtvt... so mmg x der masa... kuar pagi balik malam... woit aku bkn jenis sosial eh... nnti aku citer xtvt yg aku wat kat next n3 k.... Slamat membaca...Gambar kasut ini ada kena mengena dgn cerita diatas...

Thursday, December 3, 2009

Tasbih Cinta...

Korg tgk x iklan kat TV3 tu... Crite sinetron baru gantikan citer si cantik dan buruk rupa (agaknyer ni la tajuk citer tu... ) Aku rasa cm pernah jer dengar lg tu... so smlm aku pon google la "Tasbih Cinta OST" aku ternampak satu page ni - klik here rupernyer dier pon prasan aper yg aku prasan.. hehe... korg phm x ni??? cuber dgr lagu Menyesal ni.... ader mirip2 ngan lagu citer Winter Sonata yg sangat diminat oleh rakan kelas ku di highschool dulu Mizz Logesh...


video video

Sangat la sedih aku dengar lagu Menyesal ni... huhu... Aku pon menyesal gak r... Kenapa la lelaki tu dlm MV Menyesal tu pon bengong cm tu... da tau aweks cun giler lg r nk gi kenalkan ngan kwn yg kacak giler... tu la padah nyer... tp yg aku plg x blh blah time diorg tgk movie tu... Ada ke pulak la BF dier bengong sgt suh awek dier dok tengah kan da terjadi adegan "terpegang" huhu... Selingkuh betul la awek dier ni...

Lunch punya cerita...

Hari ni aku gi lunch ngan Mizz Y... Makan2 jer... da lama x mkn kat luar ni...hehe.. Tgk syok2 dok makan tu tetiba Mizz Y dapat call dr kawan dier... Nama kawan dier tu Sumpah aku x ingat langsung... tp nama aweks dier yang cantik tu aku ingat la... Mizz N... (woit aku bukan les ok) nak ajak Mizz Y kuar lunch... Mizz Y tnyer kat aku ok x klu mmber dier join sekali... aku ckp ok jer... sbb aku ingat kan popuan...

Tengah sbuk2 borak ngan Mizz Y smbil menunggu ketibaan kekwnnyer tu.. Mizz Y dapat lg 1 call... Kwn2 dier tu rupernyer da ada kat blkg kitorg... pas tu cm biasa r wat sesi suai kenal bagai la... Tetiba dier kata nk bagi sumting kat miss Y aku rasa dier mesti nk bagi kad kawen... sbb dari muka dier cm xcited jer... mcm muka kwn2 aku time nk bagi kad kawen la... sekali "bedebuk" duit RM50 agak tebal gak la... aku rasa ada dlm 5 ribu kot dier kuar dari wallet bagi kat Mizz Y.... Dalam ati aku... "sah budak ni mesti jap gi nk rekemen aku join diorg ni"...

Aku sbnrnyer da agak biasa gak tgk smpai berpuluh2 ribu inggit ni... siap tolong kira lg... tp bukan duit aku r... duit syarikat.. haha.. jadi aku x beraper heran sgt... bebdk ni pun sibuk la cerita mengenai kekayaan diorg tu.. konon2 cm baik r... siap kata bagi kat mak bapak RM5K sebulan... aku nk percaya ker??? huhu... pas tu agaknyer dier dapat agak yg aku ni mmg kaki soping.. aku lak letak wallet Elle buruk aku tu... dier pon bukak r citer LV, Coach, Gucci, Guess... Mizz N ni kata dier baru jer beli Gucci sat gi nak gi bli LV sbb terpikat kat ada satu beg ni... huhu... sori aku x jeles...

Berbuih2 la mulut budak berdua ni cerita tentang kekayaan diorg... siap tanya aku ada x muka dier cm org wat MLM, Skim cepat kaya, etc. Aku pulak ngan jujur dan amanah nyer menyatakan ADA... terdiam dier... (sori mulut aku mmg cm ni... Bak kata Mizz Lor "LASER") Aku siap ckp "wah cerita ni sangat menakutkan, ngeri jer saya dengar"...

Boring agaknyer ngan muka aku yg x braper berminat ngan citer diorg ni... dier pun bukak la citer HP... Aku lak jenis mmg x bawak HP... Klu bawak mesti kena kutuk berbakul2... iye r HP lama... haha... Mizz N ni ckp r kat aku.. hp ni penting.. kena bawak ke mana saja... nnti klu ada kecemasan ssh... aku lak ckp x beralas... "mls r.. nnti boss sy call suh balik opis". Trus dier senyap...

Mamat tu pon berusaha gak tok wat aku rasa cm nak kaya cpt cm diorg trus tnyer aku.. "HP aper yg best eh skrg"... aku pon x agak2 gak.. sbb aku mmg nk beli hp pujaan ati aku tu trus aku cakap "Omnia best". Mamat tu trus blur giler tnyer aku OMNIA???? isk.. truk betul la org kaya ni (dlm ati jer r)... dier pon tukar topik kata Sony ericsson baru tu cm best kan... aku pulak kata "x tgk lg r, tak pon beli HTC jer r...." mmg sangap muka dier blur lg... dlm ati aku da gelak... OOOO ko blagak kaya jer ker??? ker org kaya mmg x pkai hp mahal2 ni???? Pas tu siap citer yg hp dier beli ni harganyer 2 x ganda dr org biasa beli sbb baru seminggu beli da tertinggal kat Starbuck.. pas tu trus beli yg baru yg sma model... Aku ngan laser nyer trus ckp " x per duit banyak x leh bawak mati pon" dier tersengih2 jer... sbb tu sbenarnyer ayat yg dier patut ckp... haha...

Pas tu dia pon bukak bab kereta... dok cerita la nak beli kete... kete lama dier nk bagi adik dier r... sumpah aku x tau pon jenama kete yg dier dok sebut2 tu.. Fairlady... maafkan lah aku sbb aku x kaya cm diorg... sbb tu aku x tau... Pas tu siap bagi sound tepek lak tu... "klu da cukup2 makan jangan la nk berangan beli kete mahal2 cm BMW, etc. maintenance jer da mahal..." wah budak ni nak bikin aku panas r tu... mmg la dier bnyk taktik...

Sbnrnyer aku da rasa lain macam sbb 1 kesalahan dier ialah ckp kat aku dulu dier satu "Syarikat" ngan aku... tp Branch lain r... kat HQ... tp setahu aku Branch tu dok kat Jalan Raja Laut... isk2... mmg dasar nk mmbohong aku yg ssh nk ditipu ni... Pas tu cerita la dulu dier tu keje makan gaji ... penat... pagi keje.. petang Part time... siap asyik gi site... yg aku pelik dier ckp kat aku dier tu EO jer... awat nyer gi Site... isk2 nk menipu lagi... siap dier sebut nama jawatan2 yg pelik2 dan aku x pernah dengar sepanjang aku keje ni... buat pengetahuan korg dier baru 2 thn brenti keje... maksud nyer aku ngan dier sesama msk keje... so mmg salah la dier punya FAKTA tu... da la tu nk galakan aku ni x bekerja cm dier dok join benda tu jer... isk.. x mo aku.. da la tu ngan eksen ckp "pagi td bangun tidor kul 10am... biasa r org x keje...." (wah cik abg... x solat subuh ker????)

Yg paling best nyer dorg slalu sebut sy x bohong ni FAKTA... haha... bnyk la ko nyer fakta... Aper2 pon suka ati korg la... aper korg nk wat pon asal x berkaitan ngan aku sudah... lg satu jgn nak belagak sgt ngan aku sbb walaupon aku ni x sekaya korg aku pon boleh jer shopping kat Pavillion tu... x pyh tunggu kaya... klu ada rezeki lebih dapat r... dan berbelanja ikut kemampuan...

Dan Sila Maklum OK aku X PERCAYA KEKAYAAN, DUIT LEH DAPAT NGAN MUDAH... klu aku join mmg la korg yg lagi kaya... aku lom tentu lg... KANNNNNNNNNNNNNNN............

Ps : Mizz Y jgn marah aku sbb wat N3 ni K....

Good News...

Pagi2 phn aku da berbunyi... tp msg jer la pon... biasa la time2 hjn cm ni ramai nk minta tolong... mintak tolong aper??? minta tolong aku jampi hujan berhenti r... haha... berbalik pada hp td... aku pon check r hp aku... saper lak anta msg pepg ni... aik nma kak sasya ni.. x kn nk minta tlg gak kan??? skrg ni dia dok get redi jer... erm.. smlm aku ada gak psng intention nk text kak sasya tp lupa lak.. hehe... msti dier rasa aku sahabat yg durhaka... lgsung x menanya kabar berita dier... isk.. iskk...

Aku pon bukak la text yg di hanta... dier tulis cm gini :

"sasya, dah selamat bersalin pd pukul 3.52am, baby girl, operate".

akhirnyer aku telah begelar aunty... warg.... aunty Wanniey gitu... haha...

Congratulation Kak Sasya...

Terima Kasih

Warg... a very good moring to all of you - readers... klu korg baca moring so good morning... klu korg baca afternoon so good afternoon, klu evening, good evening... klu korg baca sebelum tidor.. good nite aku ucapkan... (wah pnjg berjela aku nyer kata2 aluan)

Pagi lg ni... tp aku da rasa ngantuk sgt... tima kasih kepada cuaca pagi ni... hujan mencurah2 habis aku basah walaupun aku pakai payung... dan ucapkan terima kasih jugak kat IBU aku yg menceritakan cerita antu kat aku malam td... huhu... aku x dpt tidor... series... aku ngeri gila... abeh bulu roma aku tegak2...

Malam td.. ibu aku gi latihan marhaban (biasa la kaum2 ibu dan suri rumah nyer xtvt) biasanyer dier akan gi jumaat malam sabtu... tapi ada org booking da group beliau untuk wat show (wah melampau show... ak x reti nk describe aper) tok sabtu ni... diorg da x der masa tok latihan terpaksa la wat malam td jugak... Biasanyer diorg punya latihan kat dalam DEWAN (dewan ni la org wat kenduri kawen n aper2 majlis yg berkaitan kenduri kendara) Tp malam td diorg tukar location... ini semua hasil dari gangguan2 yg diterima oleh mereka...

Dalam 4-5 bulan ni mmg kecoh sikit kawasan aku tu... ada yg cakap nmpk hantu yg ada kepala jer tu... aper eh nama dier... polong (time kasih kepada kliwon... ini lah hasil nyer... aku da tau gak nama2 antu ni) ada gak yg nampak 5 sekeluarga.... wargh... sebenarnyer yg membuatkan aku rasa goose bumps ni adalah si 5 sekeluarga... bukan sekali 2 diorg nampak diorg ni...

Kes 1
Adalah org ni wat kenduri kawen... so setiap kenduri kawen ada insan2 yg kena menjaga khazanah2 kenduri supaya x ilang, di curi org, whatever u call it la kan... Org yg malang ni telah ternampak 5 sekeluarga yg dok lepak2, relex2 atas sopa kat ruang tamu dewan tu (Dewan ni berbentuk seperti sebiji rumah ok) Org yg di tugaskan untuk menjaga tu lari lintang pukang...

Kes 2
Ni time selepas majlis kenduri kawen kawan aku... bapak dier sibuk la mengemas segala kekotoran akibat dari majlis tu... (wah ayat aku x sesuai langsung) bapak dier ni buat semua benda r... dari mengemas, mencuci, membasuh dan etc2 la... smpai la ke siram pokok bunga...
Masa tu da petang da nk dkt maghrib... time tu bulan pose (saper kata bln pose tak der antu...huhu) tetiba dier terbau makanan... dier pon ikut la bau tu... biasa la pelik la pulak ble ko sorg2 kat dewan tu... tetiba ada bau masakan... dier pon pegi la ikut bau tu smpi ke bilik blakang... wah.. sudah terhidang makanan... macam satu family nk makan r gamaknyer... dier pon trs menutup pintu bilik tu da trus balik ke rumah... demam seminggu...

Kes 3
Biasa la bdk 2 lelaki kan.. diorg suka balik lambat2 ni... x tau r lepak mana... maybe kedai salleh.. dok ngetir (ayat diorg yg bermaksud minum teh - agaknyer la)

Time tu da dekat 2-3 pagi... budak kutu lepak ni pon balik la ke rumah... time dier nk bukak pintu umah dier.. dier rasa ada org dok perhatikan dier... maybe sbb dier ingat ada aweks nk usha dier.. dier pon terusha benda tu... aper yg dier nampak adalah mahluk x berbadan... ada kepala jer... budak ni aper lg.. cepat2 bukak pintu trus tido.... dier pun domam gak... kesian...

kesimpulannyer : jgn kuar malam2... antu pon x suka tgk korg...

Kes 4
Ni Ibu aku sendiri yg alami... time dier dok berlatih marhaban dier dengar ada org bagi salam.. lembut jer suara perempuan bagi salam. Time tu bukan ibu aku sorg jer yg dengar ada lg sorg makcik tu pon dengar gak.. makcik tu dengan ibu aku x duduk dekat... diorg berdua ni jawab la salam tu... siap jemput masuk lagi... tp x gak masuk2... ibu aku pon suh la Makcik June ni bukak kan pintu... oit... x der org... time tu diorg da rasa seram sejuk da...

Bile ibu aku balik umah.. dier pon citer kat jiran sebelah umah aku... jiran aku tu pon ckp la masuk umah secara ke belakang... ibu aku pon buat r... tp malam tu pon dier kena kacau gak...

Malam tu ibu aku dengar bunyi azan, pas tu bunyi kecoh2 org... ala cm bunyi org bangun pagi.. sibuk wat bfast, sibuk siap gi keje... cm tu r... ibu aku rasa dier baru jer tidor... tgk jam baru kul 2.30am... ibu aku ingatkan jam rosak.. dier pon gi tgk jam kat dapur... sah konfim baru 2.35am.. pas tu ibu aku x leh tidur smpai ke pagi... sbb dier dengar bunyi bising cm time siang...

Bila ibu aku citer kat geng marhaban dier... rupanyer semua pon kena kacau cam tu gak...

Kes5
Ni yg paling latest... time raya haji.. diorg nampak 5 sekeluarga dok atas bumbung sambil makan tulang2an... pas tu ada pakcik ni kebetulan terer dlm bab2 agama ni dok la baca sumting2... pas tu dier suh benda tu pegi... benda tu pon ikut la ckp pakcik tu... trus bangun... terbang ke arah kubur...

ni antara cerita2 nyer... banyk lg sebenarnyer... tp x der mood lak nk citer pepanjang...

Akhir kata... "Jangan biarkan hidup anda diselubungi misteri" - curi ayat Misteri Nusantara TV3

Wednesday, December 2, 2009

La Familia

I really love this video so much... Love matsumoto Jun too...

He look really cute in this MV... I Love his style, the way he walk, his emotion and expression ... hope u all enjoy this MV as much as i do...

Matsumoto... I LOVE UUUU............

video
I Get this video from here

Penyakit Boring...

Wah penyakit boring aku dtg lagi... x tau nk wat aper... keje semua da settle.. nk kemas bilik ni aku malas pulak... hehe... Semenjak 2 3 menjak ni... penyakit malas aku dtg r pulak... x tau kenapa... Erm... nk baca blog mmbr2 semua pun x update lg... x tau nk wat per...

Hari ni time lunch aku gi Jln Masjid India ngan Mizz Yan.. Sesajer jer gi jejalan... Nk gi Sogo Mizz Yan kata jauh... hehe dier mls sebenarnyer... mcm aku x tau... :P Sbnrnyer aku ada Secret intention haha.. Aku nk gi bli tudung ala2 IKIN Mawi tu... tp bkn ARIANI punya... Bli yg murah2 jer.. aku pon stkt nk buat gi Jogging jer (Jogging ker???)... hehe...

Time membelek2 tudung tu tetiba Mizz Yan ternampak la pulak Tudung Siria yg tengah agak glamor tu.. Tanya kat adik tu dier bagi Price RM18... paling murah pun dia bagi RM17.. aku pon aper lagi ckp la kat Mizz Yan yg aku tau kat mana ada jual tudung Siria yg murah (itu pun setelah dibawa bershopping oleh Mizz Liza)... Aku pon trus bawak Mizz Yan kat kedai tu... Tak tau aper angin kakak yang jual tu... Murah x murah gak r dier bagi Mizz Yan harga RM15... tp ssb ada kwsan yg jahitan dier tetas sikit dier bagi la RM14... huhu (kira mahal la tu sbb 2 hari lepas Mrs Miza dpt beli ngan harga RM13)... aku rasa r klu aku nk bli tudung tu aku minta tolong Mizz Liza jer yg beli kan sbb dier dapat Diskaun... haha... Adakah dia ada kena mengena dengan tokey kedai itu???? aku pon x tau...

Pas abeh soping moping tu aku trus balik opis... Skrg ni aku dalam dilema pulak... Nak try tudung Siria tu ke x???? ISK2... Compius...

PANAS~

huhu... PANAS betul aku hari... isk... hampeh betul la... macam mana leh jd cm ni... nk kena betul la diorg ni... Wat keje ke x??? Bayar mahal tp service... huhu... x mo ckp nnti kena saman... yer la skrg ni kan Zaman SAMAN menYAMAN ni kan...

Sungguh x selesa... buat mood aku x elok jer.... Kenapa mesti hari ni??? Nape x hari sabtu or ahad x pon jumaat ni (aku cuti jumaat ni... gi Genting... Yahoooo)

Berpeluh2 aku hari ni... Wahai Cik AirCond... Kenapakan dgn anda... Kenapakan engkau x berfungsi.... Aku Panas r.... Panas.... huhu...

ikhlas,
Insan yg kepanasan...


ps: gambar ini bkn gamba aku... woit... x pakai gitu kat opis... hehe...

Tuesday, December 1, 2009

Bitter Sweet Symphony

What do you think about this song???

video

Monday, November 30, 2009

Twilight Saga

Ini adalah N3 berlagak dari aku... :D Lepas aku tgk movie twilight thn lepas kot (2008)... aku trus terjatuh cinta kat cerita tu... Aku pon per lagi trus gi Kinokuniya... Beli trus 1 set... tp tang baca tu lomah sikit... da nk setahun tp x abeh2 lg... Nsb baik da smpi Breaking dawn... kat Part yg Volturi n Wives dtg nk bunuh si Renessme... haha...

Tapi aku rasa cm kelakar sikit r... kat sesaper yg baru nk baca twilight tu... sila la buat bacaan di rumah... klu anda nk baca Eclipse ker Breaking dawn secara terang2an tak per (berlagak giler... konon korg tgh baca Twilight saga r) ..

Hari tu aku dgn jahatnyer telah mengetawakan sorg minah ni baru baca twilight tu pon baru start... hehe... saper suh nk xsyen ngan aku 2 psl la aku gelakan dier... "Woit chek, aku da nk abeh da baca Twilight saga... ko tu bru nk start tp belagak giler cm ko sorg jer ada novel tu, aku pon blh beli lg r... Kat MPH, Kinokuniya, Popular... Banyak jer lg buku tu... Bukan limited edition pon"....

Aku dan Strom Boys...

Hari ni N3 aku pasal Boy Band yg aku minat sgt... Arashi... Sebenarnyer da lama aku tau pasal group Arashi ni... Time sekolah2 dulu... biasa la aku ni minat sgt ngan Japan... Brangan gak r nk gi sana... hehe... Tp aku betul2 terminat ngan Arashi ni time aku tgk citer Yamada Taro Monogatari... Sbt betul2 Monogatari... bkn mengatali... ok... Tp dlm citer tu ada si Nino ngan Sho jer kat dlm citer tu... Watak Rida pon ada sikit jer... Sebelum tgk citer tu aku ada gak tgk citer yg Matsumoto Jun belakon... hehe.. time tu aku x prasan yg dier tu salah sorg dr arashi... Ble aku da prasan semua jejaka2 cute yg aku minat dlm lain2 crita tu sbnrnyer satu kumpulan aku pon cari r movie yg diorg berlima berlakon sekali... berlima yer... oooo aku baru citer psl 4 org eh... lg sorg ni Aiba Cerita yg diorg berlima blakon yg aku tengok Yellow Tear... Tp x blh blah sgt... Boring... haha...

Dari aper yg aku tgk... Arashi ni boleh blakon, Menyanyi tp bab menari ala kad jer r... boleh r... Aper yg aku suka sgt kat diorg ni iyalah.... muka jambu diorg tu... Sweet sgt... haha... Klu korg nk tau lebih lanjut pasal ARASHI ni... Google jer r... banyak jer page psl diorg ni...

Aku dan Laptop

Sungguh boring da lain jer perasaan aku ngan laptop ku ni... da mcm laptop baru lak aku rasa... Da la semua khazanah yg ada dlm tu da x der... busan se busan2nyer lah aku skrg... Aku skrg ni dlm operasi mendownld lagu2 yg baru... huhu.. bagus gak la Laptop aku tu di format... klu x penuh dgn MCR ngan Arashi jer... huhu... biasa la aku ni kan peminat no satu diorg... haha... NO 1 ker??? :P

Sunday, November 29, 2009

Penyakit Bowink**

huhu... aku telah dijangkiti oleh penyakit keboringan tahap dewa... huhu... cam ner ni... sesaper boleh bg antidot tok penyakit ni?????

Project Pop - Bukan Superstar

Tgk la video ni... http://www.youtube.com/watch?v=RQmm2lIc7NM

Semoga terhibur...

Saturday, November 28, 2009

Laptop Ku Sudah Sihat....

Hari ni aku dan Mizz Shah telah ke Hospital Besar Imbi untuk menghantar Laptop ku m'buat pemeriksaan... Dr. Moon dr MS IT Global bertanggungjawab ke atas laptopku... huhu... Dr. Moon kata da x leh wat per da... kena Format jer r balik... aku pon setuju jer... mls nk pk banyk...

Aku plak terlupa nk bgtau Dr. Moon yg aku nk backup semua fail kat D... huhu... dia format smua sekali abeh ilang semua harta karun ku... huhu... sedih... sedih.... tp happy gak r laptop ku telah bernyawa semula....

Thursday, November 26, 2009

Tinded ke Tinted??????

Hari sabtu time aku gi bli tiket 2012 hari tu... aku sempat gak gi SaSa.. Sebenarnyer x tau nk bli aper??? Tetiba ternampak The Balm (aku tgk dlm adv. dlm blog kak Miza)... Gi r try produk dier... honestly... aku x suka sgt kualiti dier... x braper bagus... tp tu x penting sgt... aku ternampak benda yg sgt menarik... hehe...






Selamat Hari Raya....


TO ALL OF YOU...


Selamat Hari Raya aidil Adha...
Ps: aku telah mencuri ini gambar dari here

Finally... (Part 2)

Cerita New Moon x la mcm yg aku jangkakan (skema ayat)... huhu... x braper best... maybe sbb aku da baca Novel dier smpai abeh... tu la jd cm ni... ble tnyer kat mamat cute tu... dier kate best... dier x baca Novel tu lg... sbb tu r... Mcm sgt pendek jer cerita tu...

Tp skrg aku baru tau rupernyer peminat jacob da lg ramai dr edward... sian edward... da la jacob nmpk lg ensem.. body pon ok gak... edward... huh... hampeh... klakar gak ble dok sepanggung hard die fan twilight ni... semua pon nk jerit... haha... "edward!!!!!!!!!!".... "handsome nyer Jacobbbbbbbbbbbb!!!!!" haha... paling best time "will you marry me???" semua pun jerit... WAaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhh pas tu abeh citer smbung kat Eclipse...

Aku tgk jam time tu da 11.30pm... aku ajak r Mizz shah balik cepat.. biasa la org x der kete ni kena r balik naik lrt... haha... lrt tutup kul 12.00... tp ruper2nyer tht gurl yg bagi aku tiket free ni... (Mizz Fatin) nk antar aku balik umah... ms nk gi kt parking...tetiba budak lelaki yg dok sebelah aku tu pon dtg.... rerupernyer dier adik Mizz Fatin... huhu... dier la yg antar aku ngan Mizz Shah balik... aku smpi umah dlm kul 12.45am... sekarang ni pon aku rasa mamai2 lg... huhu...

Anyway.. TQ la kepada Mizz Fatin & Adik nyer kerana sudi m'beri tiket New Moon kepada Mizz Shah dan menghantar kami pulang ke rumah eh.... Dan Mizz Shah sbb dier ajak aku bukan org laen... haha... TQ for everything.... opppss... lupa lak... TQ gak kat Twilighters Malaysia sbb sudi wat event cm ni... laen kali wat lagi yer...

Finally... (Part 1)

Semalam sesampainyer aku di rumah Anya Marina menyanyi2 OST Twilight Saga: New Moon - Satellite Heart di handphone ku... Tgk kat Caller ID rerupanyer Mizz Shah yg call aku... erm... apo la yg dio nk potang2 ni... nk anta ext. hd ker kat aku??? wah baru aku minta td dier da nk antar... yeah.. bagus sekali.... tapi bila aku angkat phone rupa2nyer Mizz Shah m'bawa brita gembira tok aku... dier tnyer " Weh, nk tgk tak New Moon mlm ni... Tiket tok premier ada lg 2.. ko nk gi tak????" aku dgn sepantas kilat la menjwb... "nak2"..
Lepas jer aku letak phone aku trus bersiap... dlm kul 7.15pm aku pon kuar r dari rumah menuju ke Pavilion... Nasib aku baik.. ble smpai kat Station LRT... LRT pon smpai... mcm tu gak kat Monorail... Sonang kojo den... hehe...

Aku berjalan dgn laju sekali... biasa la kwsan2 nk ke Pavillion x braper slamat sgt to sorg pompuan yg berjalan sorg diri... Ble smpai jer berpeluh2 aku... Mizz shah ni pon cm tau2 jer aku da smpai dier pon call bgtau dier kat Old Town aku trus jer r cari dier n watson, sbb ada pesanan penaja...

Lepak2 kat old town lebih kurang 30 minit.. aku ngan kekwn Mizz Shah trus naik gi cari GSC.. Sesampainyer aku kat GSC aku tgk ramainyer org... wah.. ramai sgguh peminat Twilight saga ni ruper nyer... Peminat Twilight saga ker Edward???? haha... aku no comment...

Kat situ.. aku tgk ada mcm2 prangai org... huh.. pelik2 semuanyer lg2 si Jacab wanna be tu... poyo betul... diorg siap ada contest tok saper paling nampak cm character dlm twilight... 5 org finalist... sorg tu mamat poyo dr Switzerland... x nmpk cm jacob pon... stakat iron rambut cm tu... Sorg lagi mamat tu jd Jasper... aku rasa dier ni terpaksa masuk jer... muka x rela giler nyer... watak Esme pon ada... aku x kisah sgt klu dier menang sbb kesian... watak alice tu blh r menang sbb dier potong rambut sebijik cm alice dlm new moon... tp.... tok bella tu... huhu aku rasa ramai gak x puas ati... x serupa pon... klu dier nk jd watak utama dlm cheerleader nyer cerita blh r... ngan baju tight warna merah dari jauh leh nampak ngan kasut tinggi 5 inci... huhu... bella lgsung x cm tu... org yg menang contest tu dpt 1 poster, 1 T-shirt ori new moon, 1 mug, 1 key chain, ngan OST New MOOn... sgt la seronok... yg berjaya ... of coz Jacob wanna be.... lg dua org tu mamat jasper ngan bella... Waaaa Sungguh x puas ati... bukan aku sorg jer ckp ramai lg... da la x ramai clap tok dier... pelik2 cm ne leh menang... organizer tu sedara mara dier ker??? (Jgn mare yer organizer)

Pas contest tu diorg wat lucky draw... yg sakit ati tu ble dier sbut N05.... Wargh... Naper 5 bukan 4... Mamat cute kat sebelah aku yg dapat... huhu keciwa... sbb dekat sgt aku da nk dpt goodie beg tu...






bersambung.....

Wednesday, November 25, 2009

PTPTIPU...

Aik... awatnya aku x leh bukak Website PTPTN hari ni???? Pelik... erm... naper yer naper????

Si Tupai-Tupai

Baru jer balik dr Si Tupai-Tupai... Tp aku gi Tupai2 tu ngan Ms. Wan... biasalah org x der kerete ni.. menumpang jer r ngan org yg sudi menumpangkan...


Sepatutnyer dlm kul 12.30pm kitorg da blh start makan... tp diorg lak dtg lmbat... Ms. Jaja pulak tersangkut dlm jamm... huhu... dier lupa bawak roti la tu... klu x blh gak dier mkn jamm tu.. haha... (aper aku mengarut ni???) Aku ngan Ms Wan pon tunggu r dlm kete dier.. nk kuar x tau nk dok mana... Kesian aku tgk mereka2 yg diraikan ni... diorg da dtg dok dpn komplex aper tah tepi si tupai ni... dok kat tangga lak tu... tu psl aku snggup dok dlm kete... haha...


Da lama gak menunggu aku da x blh blah lg... Matahari sudah menunjukkan dirinyer... wah.. panas sungguh aku dok dlm kete... pe lagi aku pon trus call Ms. Jaja... dier suh aku msk dulu.. juz bgtau kat mamat zibra tu nama dier...


Pas aku duduk kat meja makan... si Zibra ni x mo la plh hidang aper2 yg patut... lambat giler... lepas Ms Wan suh dier serve.. Mr. Syariful lak suh... dier x wat gak... last2 Ms. Jaja lak yg gi suh dier serve... agak lmbt gak r.. baru aku dpt mknan... da la tu kedekut giler... Charge lak gile2.. huhu... Pada pndgan aku yg x braper kabur ni la kan... Makanan kat ctu makin lama makin x sedap...


Klu korg x nk dosa bnyk aku x galakan korg mkn kat situ... sbb nnti ble korg sakit ati.. korg mengata... wat tmbah dosa jer... da la x sdp mhl lak tu.... Order mknan tok 8 org tp dapat cm tok 2 org... huhu... hampeh sungguh si tupai ni...

Farewell Party...

Hari ni unit aku wat farewell party to Ms. Wan, Mr. Wahid, Mr. Yunos ngan Mr. Ash (wah glamor nama... Ashari sbnrnyer) haha.. kitorg wat kecil2lan jer... kat Tupai2... Aku sbnrnyer x der mood pon nk gi... tp tok mengambil ati... gi lah gak... huhu... saper nk gantikan aku ni...

Tuesday, November 24, 2009

huhu...


wah... sedihnyer Laptop ku rosak... di sebabkan nk buang virus2, worm2, spyware2, scareware2 yg ada kat dlm tu aku pon terosakan Laptop ku sendiri... dr destop jer x leh appear la ni nk wat aper pon x leh... dier mintak Activation Product key... huhu...

Aper la ke halnyer Laptop ku itu??? da la bnyk jer khazanah kat dlm tu... nsb baik la blh lg safe mode.. klu padam semua x ke haru????

Waaaaaaaaaaaawaaaaaaaaaa..... ble nk gi repair laptop ni...

Monday, November 23, 2009

2012


Akhirnyer dapat gak r aku tgk 2012... Memula ayah aku yg citer psl movie 2012 ni... last2 dier yg x tgk lg... hehe... sian ayah aku... ajak gi Cinema x mo... nk tggu DVD lmbt lg r...


Citer ni best gak r... mengerikan, blh insaf gak r... sedih pon ada... ada sorg bdk duk kat sblh aku ni asyik nangis jer... tp ada gak r scene2 yg x logic... hehe... biasa la.. bkn citer kisah benar pon... :P Tp rasa2nyer klu betul2 jd... Dpt x kiter Survive??? Mcm x jer....

X-Slow..

Hari sabtu hari tu... Mizz Shah hantar text kat aku... dier kate dier da balik keje... Cheh... Balik awal la ni nk blagak ngan aku.... tetiba aku trus dapat idea baik pnyer (jahat)... aku suh r dier tlg blikan aku tiket 2012... mls nk gi (x der kwn nk tlg teman aku gi bli tiket... hempeh nyer kekwn)

Tp Mizz Shah reply balik kat aku... dier kata "Baik gi sekali jer" aku pon suka r... trus siap2... lebih kurang sejam (iron baju, tudung, mandi, makeup) aku pon trus la gi KLCC (tmpt melepak wajib aku tu - kira senang la tok insan2 yg x bekereta cm aku ni)

Smpai2 kat TGV... Pergh... ramai giler yg bratur... da smpai keluar pintu TGV... huhu... sbb nk tgk sgt 2012 aku gagahkan jugak r nk bratur pepanjang cm tu... Dlm lebih kurang 5-10 minit aku bratur (cepat gak r ) tetiba aku trbaca... 2012 Kaunter X-press... hampeh... kena q kat tmpt laen lak... so Mizz Shah decide yg biaq dier bratur jer kat kaunter tu aku lak gi kaunter 2012 (kurang sikit org kat kaunter 2012 tu)... aku pon gi r... lebih kurang 15minit aku tringat yg aku da book online (tp duduk kat seat E - dpn sgt mau sakit tengkok aku) nk gi tnyer r kat kaunter tu leh x tukar seat... so x yah lak aku bratur pepnjg... sekali aku pusing pergh... makin pnjg q... x jd r...

Antara kaunter Xpress ngan kaunter biasa... sbnarnyer kaunter biasa tu lg laju... Mizz shah da smpai kat kaunter tp aku jauh lg... biler Mizz shah tnyer kat kaunter tu.. dier kata blh bli tiket 2012 tok hari isnin... Mizz Shah trus call aku... sepantas kilat aku da ada kat sblh dier smbil tersengih2 bangga... awat lak aku bangga... X yah r aku nk q lelama kat kaunter X-press tu... haha

Kesimpulannyer : Kaunter X-press tu lembab sebenarnyer...

Sunday, November 22, 2009

X-mas Present


~lalala~ 20 hb hr tu aku dpt hadiah x-mas.... hehe... sorg org opis ku m'ghadiahkn ku set Golden Makeup Collection (Estee lauder)... hehe.. aku trima ngan seikhlas ati... org da nk bagi... lg pon aku mmg x bnyk ckp... aper org nk bg aku amek je... bkn senang org nk bg hadiah ni...

Kenapa dier bg aku adiah ni???? suka ati dier r... x der r hari tu aku tlg dier wat keje personal dier... x sshkn aku pon... lg pon aku mmg suka klu dpt m'gasah skill2 yg ku ada ni... da lama x praktikan...

Friday, November 20, 2009

Ice Strom....


haha... hari ni ada email yg m'gatakan kul 7.00pm salji akan trun di Kuala Lumpur City Center... mcm x logic jer kan.. seumur idup aku (24 thn) x pernah lak salji turun kat malaysia ni... hehe... nk gelak salah x gelak pon salah.. serba salah... 2-3 hari ni mmg aku rasa sejuk sgt... smlm aku smpi pucat2 + mengigil2 kat opis (myb sbb diorg psng air con kuat sgt kot)

Setelah beberapa jam selepas m'baca email yg x dpt dipastikan kesahihannya itu... terbukti... mmg x betul pon... kat umah aku x der salji turun pon... ais x der... hujan batu pon x der... isk.. isk...

KORANG TIPU AKU EH....

p/s : da brangan2 nk main salji... haha....

photo credit : jadi.civiblog.org

Monday, November 9, 2009

BB Cream

Ada x sesaper yg pernah try Dr. G - Dr. Young 2P Blemish Base SPF 35 PA++??? Rasa cam nk try jer... huhu...