Wednesday, March 31, 2010

Taxi oh Taxi...


Tadi pas balik keje aku trus fly ker PUSRAWI... ayah aku nk wat Fistula... cm biasa r aku gi sana ngan taxi... masa ayah aku kna tahan wad kan hari2 aku gi... so aku mmg da tau sgt la rate tambang ke sana... biasa nyer RM3.70 paling mahal pon RM4.++ tetiba pakcik taxi tu (aku syak dia org bangla - cakap pon x braper betul -tp org bangla blh bawk taxi ker????) dier minta aku bayar RM10... dier x nk guna meter... aku pe lagi hangin satu badan la... aku tetap berkeras nk guna meter... pas tu dier membebel la kata yg dia rugi la klu hantar aku kat pusrawi, nnti nk kena pusing balik la, aper la...

Come on la pakcik, hari tu kementerian baru jer naik kan tambang, meter tu pon aku tau da laju kan sikit kan... tu pon ko x puas ati lg... ada ati tu x nk guna meter.... ngan aku yg org malaysia yg tau hak2 pengguna + rule n regulation taxi ni pon ko nk tipu2 suh x yah guna meter cm ner r ko ngan foreigner mesti ko sembelih kaw2 punya kan???

Harap jer kat badan taxi ko tulis ko guna meter, tawar menawar dilarang... chit po dah...

Aku rasa nk suh org2 yg bertanggung jawab hal2 pemandu taxi ni pi belakon r tgk pemandu taxi ni nk guna meter ke x?? Korang pernah x kena cam ni????

Monday, March 29, 2010

My Beloved

Budak2 ni la yang suka wat sepah kat umah aku skrg ni... suka sgt kusai2 barang... klu makan pon bersepah2... x reti nk dok diam... Asyik2 bergurau jer.... x pon gaduh... hehe... Abeh satu umah diorg berkejar2.... pening kepala aku... tp diorg sgt comel sekali (bg aku r...) :P

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
dan yang ini sekali


Saya Sgt Penat...

Hari ni sesampainyer aku kat LRT, pakcik yg check monthly pass tu jerit " Train Problem yer..." huhu... aku pon wat bodo jer r naik gak... klu x aku nk naik aper??? Klu aku ada kereta pon aku x sngup bawak dtg opis... Parking kat cni mahal giler... Naik taxi pon bukan pilihan yang tepat di pagi2 hari... org semua nk ke office, bebdk nk kesekolah... Jalan Jamm nyer... Nnti silap2 jd RM20 lebih kang... Umah aku ngan Office tu adalah 15 minit jer... tp nk jalan jauh r... 1 jam pon x tentu smpi...

Sesampainyer aku kat Platform aku tgk ramai sungguh manusia2 yang nk gi keje.. Ke arah Kelana jaya pon ramai... ke arah gombak pon ramai... Aku tabah lg masa tu... lama gak la aku tunggu ada lah dlm 30 minit... akhirnyer train pon smpi... tp Yaa ampun, penuh betul... aku masuk gak r....

Lama gak r aku berhimpit dlm train tu ngan kasut tinggi aku... penat tak terkata... sampai opis... trus aku gi brekfast kat Mamak... Baru dpt tenaga balik... hihi..

Thursday, March 25, 2010

Aku yang BZ

Aku skrg ni bz memanjang...
sampai x der masa nk update blog....

BZ aper????

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

BZ main game ni...



ps: main kat umah je la tapi.... Klu rasa nk kena sound ngan boss tu try r main kat opis.... Abeh kecoh satu opis ni nnti.... Glamer i... ahaks..

Tuesday, March 23, 2010

Takziah...


Terkejut aku ble Mrs. Miza call aku tnyer betul ker Yanie "Mentor" da meninggal.... Aku x tau aper2 citer... biasa la bz ...... ngan The Sims2... :p

Aku ni sgt minat tgk yanie blakon citer Farah.. dier jd Wanda dlm citer tu... prangai bodo2 alang dier sgt cute....

Takziah kepada Keluarga Yanie....

AL-FATIHAH


N3 Khas Untuk Perminat Siti NurHaliza...


Kepada semua peminat siti Nurhaliza...

Pisss (ckp bisik2) : Korang tau x siti da keluarkan produk kecantikan pulak... Ada makeup + Skin Care.....Klu korg tgk iklan Abg Naz Ahmad kejar2 siti pasal produk ni lah....


gombo produk ni ada kat Ms shah... lupa nk bluetooth hari tu... aku jumpa produk ni kat Guardians ker watsons The Mines.... Product ni made in korea... Klu korg berminat nak cantik cam siti yer ker dier guna product ni??? cuba lah eh...

ps: jgn order kat aku... aku x jual produk ni... aku just nk berkongsi info... :P

Monday, March 22, 2010

Aku hangin betul klu...

  • Orang hempas2 telefon
  • Hempas pintu kuat2
  • cakap menjerit2 (menengking2)

Klu korg buat benda2 diatas SILA JGN SALAHkan aku klu aku kurang hajar ngan korg!!!!!!!!

*aku leh terima korg nk hempas2 telefon klu aku yg wat silap... tp klu bukan salah aku mmg korg menempah maki hamun la jawabnyer.....

PLEASE DON'T MAKE ME ANGRY....
YOU WON'T LIKE ME WHEN I'M ANGRY


Pagi2 Lg...

Td Jumpe kawan lama dlm lift....

Ayat yg aku x blh blah...

"Ko kena berubah, ko kan da besar....."

Huhu...

Friday, March 19, 2010

Viva Vs. Myvi...

Yg Ini Ker??
Yg Ini???
x tau nk pilih yg mana satu...

Satu Hari di Masa Lalu...

Location : Di sebuah bilik darjah, Kelas Anggerik, Sek. Rendah Kebangsaan Jalan Temerloh, KL

Hari tu adalah hari Penjagaan gigi disekolah, So nurse2 datang la tok memberi tunjuk ajar Pemberusan gigi yang betul dan memberi sedikit ceramah didlm tiap2 kelas... (aku sgt suka hari penjagaan gigi ni... sbb nyer dpt colgate (Tooth brush + Tooth Paste) secara percuma dan semua kawan2 gosok gigi kat dpn longkang sbb nurse tunjuk cara berus gigi secara praktikal)

Lepas memberi ceramah, nurse pon bertanya la macam2 soalan2 maut... hehe... Nurse pon tanya la " Siapa tau berapa kali kita perlu gosok gigi dalam masa sehari?"

Kelas diam.... aku (dlm hati) "erm aku tau ni... aku gosok gigi kat umah Pagi, Petang, Malam... 3 kali la sehari"

Nurse bertanya lagi "Sesiapa yang tau???"

Aku dengan confidentnyer bangun tok menjawab
"Yer saya tau.... 3 hari sekali"

Nurse "erm???" (sambil pandang aku ngan mata yang bulat)
*************************************************************************************

Gambar ini di google

Thursday, March 18, 2010

Just like holiday!!!!!!!

Hari ini dlm sejarah... tinggal aku sorg jer kat unit aku ni... Engineer2 aku smua da gi site dr petang smlm... Boss aku lak cuti... so aku da x tau nk wat aper skrg ni... so layan Frankenweenie jer r... tp 30minit jer citer tu.... pas tu nk wat aper???? huhu... bosan!!!

Adakah aku patut gi soping moping?

Adakah aku patut gi Bank????

Adakah aku patut tidor jer????

Huhu... tp x blh nk wat tu semua... nnti klu PA pengarah cari cm ner???? kantoii la pulak nnti... isk.. isk.. lagi pon aku kan pekerja yang berdedikasi... haha.... kena r jg opis ni ble org laen x der.... kan???Gambar ni di google..

Tuesday, March 16, 2010

Kursus Oh Kursus... (Part 2)

Yang Paling Terkini.....

Boss aku ajak 2 Org Anak Buah Kesayangannya gi kursus.....

Tau x braper fee dier????

Conference + 3 Workshops - USD 5,096
Conference + 2 Workshops - USD 4197
Conference + 1 Workshop - USD 3,298
Conference Only - USD2399
Workshop(s) Only - USD 1,149 (each workshop)

Klu x 3 da braper???

Jimat Cermat la sgt.....

1st Time

1. 1st time naik kapal terbang?
Balik dari kursus Induksi kat Kedah... Telinga berdesing2 smpi ler sampai umah...

2. 1st time beranak
Lom lg...Kawen pon belom...

3. 1st time gi oversea
huhu... x pernah lg... tp nk gi Jepun!!!

4. 1st time duduk jauh daripada family?
Time stdy kat poli dulu... hari 1st tu nangis sepanjang masa.... bila ingat balik uhhh malu giler ngan roomate ku Ms. Nad...

5. 1st time kerja?
Adakah time practical di kira???? TNB... Best sgt... semua kekwn kat ctu best2...

6. 1st time rasa diri gemuk?
Pas abeh belaja... dr berat 45kg da jd 49kg... tp skrg lg truk da jadi 5+ kg... huhu... nak kurus... any tip kwn2????

7. 1st time bercinta?
Erm... tak dpt di pastikan ler... I pernah bercinta ker????

8. 1st time rasa diri cantik??
Biler ada Mamat tu kata " U ni cantik la" haha....

9. 1st time masuk cinema?
Ngan kwn2 kat High School... Time tu tgk citer aper eh??? tak ingat la...

10. 1st time admitted in hospital?
Erm.. masa baby di kira x???? pas jer lahir trus thn ward sbb x cukup bulan...

My Life According to ARASHI


Using only song names from ONE BAND or ARTIST, cleverly answer these questions. Pass it on to 15 people you like and include me. You can't use the band I used. Try not to repeat a song title. It's a lot harder than you think! Repost as "my life according to (artist or band name)"

Pick one artist : Arashi

Are you a female: Oh Yeah!

Describe yourself: Carry on

How do you feel: Cry For You

Describe where you currently live: Green

If you could go anywhere, where would you go: Sunrise Nippon

Your favorite form of transportation: Runaway Train (wish 4 a car)

Your best friend is: Dear My Friends

You and your best friend are: La Familia

What's the weather like: Rain

Favorite time of day: Crazy Moon
If your life was a TV show, what would it be called: Take Me Faraway or Still....

What is life to you: Beautiful days

Your relationship: I Want Somebody

Your fear: Future

What is the best advice you have to give: Life goes on...

How I would like to die: Thank you for my days

My soul's present condition: wish

My Motto: We Can Make IT!!!

Monday, March 15, 2010

Sangat la klakar....



haha smlm boring2 aku pon dok usha2 la FB... Tetiba nmpk Quiz Planet... aku pon layan jer r... da berikut la hasil nyer.... (sila klik pd gamba untuk lebih jelas) Kelakar x???? aku mmg x blh blah ngan result nyer... haha...

Adakah aku mmg Pilihan Ibu ngan Ayah Mertua???? Tp kenapa bukan pilihan kpada anak2 Ibu dan ayah mertua??? huhu...

Model???? huhu xla sesuai tok aku... sbb nyer Mrs. Syasya slalu kata "Wanniey Comot"... x kan la org comot cm aku leh jd model... Pendek lak tu... + gemuk... huhu... x la sesuai...

Korg pon gi la try la....

Sunday, March 14, 2010

I'm Happy...

Guess what... smalam lepas aku ngan Ms Shah tgk Alice kitorg gi la Watson n Guardians...
jalan punya jalan ada la sorg minah ni suggest ms Shah guna product ni... tok ilangkan J*Word.. Dia pon suggest le memacam product... (sumpah aku x ingat product aper) yang best nyer die langsung x suggest aper2 product kat aku... ni bermaksud muka aku da OK... haha...

Klu x sebelum ni pantang aku terjumpa apa2 SA mesti nk suggest aku guna product diorg... Suggest product tok J*word la slalunyer... tp sekarang tidak lg... oh happy nyer!!!

Saturday, March 13, 2010

Alice in wonderland

Hari ni dalam sejarah aku masuk Cinema sorang2... Ms Shah dier masuk kemudian sbbnyer dier baru balik dr teman mak dia gi birthday Party.. Aku smpai jer KLCC trus gi bayar bil Gas Petronas kat Pos Office... Jalan cepat2 sbb ramai sgt orang kat KLCC (aku rasa ada edu Fair la hari ni) trus gi TGV... Mmg tak syak lagi ramai org... nasib baik da beli tiket online... trus jer la gi kaunter Internet booking... Minah yang jaga kaunter tu mmg la x beradab... poyo giler aku tgk... tp aku mls nk layan...

Pas jer aku amek tiket aku call la Ms Shah tnyer dier nk pop corn x n dier kat mana... dier ckp nk Alice Combo + dier baru kat setiawangsa... gelabah x lagi 5 minit kul 2.00pm... Alice start kul 2pm... sbgai kawan yg tak berapa nk baik... pas aku belikan Ms Shah + Aku nyer Alice Combo aku pon gi kat mamat yang jaga pintu masuk ker panggung wayang tu... aku mintak tolong dier bagi tiket tu kat Ms. Shah... dier kata ok jer... aku pon tros la masuk....

Beratur agak panjang la gak tok amek spect 3d tu... aku tgk da agak penuh la kerusi2 semuanyer.. aku nk gi tmpat aku L12... aku tgk ada 2 org ni... mamat ngan minah (aku syak diorg couple) dia bangun nak kuar dr barisan kerusi aku tu... muka mamat tu hangin jer aku tgk... pas tu mmg x respect org langsung... x ckp aper buat muka poyo... jalan trus kat aku... aku pon baik ati pusing la balik... rupernyer diorg tu nk dok kat kerusi aku... amboi... penat aku book on9 nk seat yang best ko lak ada ati nk dok kat seat aku... klu diorg wat tak tau mmg aku create scene kat ctu...

Ms. Shah selamat smpi ke Bilik 5 tu betul2 sebelum start cerita alice... mmg terer la dier...
Citer Alice tu best la gak... Cara Tim Burton tu wat cerita sama jer... Black Comedy la... ala2 gotic la ... tp aku suka... dan utuk pertama kalinyer aku tgk 3D... hehe... (malu nk ckp)... tp ada gak gmbo2 yg agak kabur... mmg betul la review aku baca kat ada satu paper ni... (lupa paper aper) dier kata ada scene2 yg kabur... Tp keseluruhan mmg best...




Diriku Untuk Mu

Aku tetiba dlm mood emo... x tau pe sal... huhu...

Sila la layan lagu ini....

Diriku Untuk Mu
Nadia Aqilah Bajuri

Berpusing kepalaku lagi
Mengharap cinta yang tiada pasti
Biarpun sukar tuk menerimanya
Harap di hati tetap ada untuk kita

Dan ku mahu semua
Hatimu itu
Bukalah selamanya
Agar dapatku selami cinta

Di manakah sukarnya
Untuk kau fahami jiwaku
Apa gilakah aku meneka hatimu
Apa kau buta

Aku hanya di sini
Mengharap menanti senyumanmu oh sayang
Biar apa pun
Diriku untukmu

Ku untukmu

Diriku hanya satu
Cuma untuk dirimu
Hanya di sini
Ku menanti
Hanya di sini
Kasih...

Click to watch

Friday, March 12, 2010

Kursus Oh Kursus...

N3 ni tok mereka2 yang memahami nyer sajer... yg lain sorry la klu x phm....

Engineer2 kat Unit aku ni da mohon kursus....

+-/x lebih kurang 7 orang yang nak gi....

Kursus = RM1500 / head

Maknenyer = RM10500

Kekwan mari lah kita tgk diorg dapat gi ke x????

gambar aku amek here

UPDATE
* dr 7 org... hanya 2org yg kena reject... maksud nyer 5 org dpt gi... tp kursus PA langsung x leh gi...

Thursday, March 11, 2010

Risiko Kosmetik Tiruan....

Da lama sebenarnyer aku nak tulis subject ni... tapi aku tak berapa ada idea.. tapi untuk kebaikan bersama aku rasa aku patut tulis... bukan tujuan aku nak mengata, memburuk-burukan atau mencantas perniagaan orang lain... tapi ni adalah kenyataannya...

Berapa orang dari korang yang pakai Kosmetik tiruan atau kata lainnyer Fake Makeup, Counterfeit makeup? Atau korang tak pernah tau tentang kewujudan Counterfeit makeup ni??? Dari pemerhatian aku la kan... aku tengok sekarang ni banyak sangat gerai2 ditepi2 jalan (lagi2 kat masjid india) yang jual Counterfeit makeup ni... Korang jangan tertipu ble diorang Claim yang makeup yang diorg jual tu adalah Makeup yang ori tapi direject/ kastam rampas/ or wat so ever... sbb aku rasa xkan la sepanjang masa dan dlm kuantiti yang banyak makeup2 ni direject or di rampas oleh kastam??? dan setahu aku la kan x der Kilang MAC kat sini sbb semua barang MAC aku dibuat di US/Japan jer...

Korang tau x aper risikonyer korang pakai Counterfeit makeup ni??? Korang x tau aper ingredient yang diorg (Pengeluar) gunakan dlm makeup korang kan??? Korang jangan la harap diorg tu letakan bahan2 suci murni atau bahan2 yang tidak berbahaya dlm counterfeit makeup korang tu... macam Makeup yang ori diorg ada lab test... diorg tau berbahaya atau x ingredient yang diorg masuk kan dlm makeup diorg tu...

Aper agaknyer yang ada dlm counterfeit makeup????

Only-Allah-Know what's in it... mungkin diorg leh ltak glue, paint thinners dan mungkin gak diorg letak paint... wow.. mana kita tau kan??? diorg leh letak gak benda2 yang x sepatutnyer kena kat kulit kita... aper diorg peduli kan? diorg bukan nyer pakai counterfeit makeup ni... sbb diorg tau aper yang diorg letak kat dlm tu... dan korg bukan nyer boleh saman diorg pon klu aper2 terjadi kat kulit muka korang even klu korang kena Cancer Kulit... sbb nyer Xder rekod yang pengeluar makeup tu... Klu korg nak saman MAC, Dior, Bobbi Brown or wat so ever... pon x boleh sbb diorg ada serial number... dan untuk pengetahuan korang pengeluar x kan tiru bulat2 serial number ni... contohnyer la kan

Serial number tok Mswanniey makeup (aku wat contoh jer..) Wanniey U5Z 4IQ

Tapi tok Mswanniey makeup yang tiruan jadi Wan niey U5Z 4IQ

Nampak tak?

Walaupon sikit perbezaan serial number tu klu korg bawa kes ke mahkamah CONFIRM korg KALAH....

Hakim akan kata... "SAPER SUH PAKAI COUNTERFEIT MAKEUP?"

Kepada sesaper yang selama ni mmg x tau tu... x per... belum terlambat lagi tok korang bertukar ke Produk yang betul... x der duit nak beli MAC or any other Branded Makeup Cosmatic korang boleh jer guna Revlon, Loreal, Maybelline or Silky girl.... Ada gak jenama nyer... terkenal gak... dan confirm2 ori... tu pon klu korang beli kat kedai yang sepatutnyer....

Beringat sebelum terlambat....

Berani ker korang guna Eyeshadow? Blusher? Powder dan yang paling penting LIPSTICK counterfeit makeup???? benda2 ni korang letak kat kulit korang... Eyeshadow risiko klu kena mata??? maybe boleh buta? Blusher lak boleh jd J Word... Powder wah tak tau aper lg nk cakap sbb korang akan letak dikeseluruhan kulit muka... dan LIPSTICK risiko terbesar... Bibir korang leh gelap... klu termakan? aku x tau aper nk cakap... sangat la bahaya....

Wednesday, March 10, 2010

MR. RIZAL!!!!!!!!!

Aper perasaan korang klu dpt email cam ni????

sila klik pada gambar tok lebih jelas...

Aku x tau nk gelak ker nk gi marah ni.... nasib baik aku didlm mood Senyum sokmo skrg ni...
Perlu ke aku bg tau MR. Rusdi?????
Perlu ke?
Perlu ke?
Perlu ke?

Series... x klakar ok...

Remember Me...

Kekwn... ada sesaper nk gi tgk

REMEMBER ME


Tuesday, March 9, 2010

Aku dan Tim Burton


FYI Aku dan Tim Burton x der aper2 kena mengena... Bukan sedara mara, bukan sahabat handai... aku x knl dier... dier pon x knl aku... tp aper yg penting aku suka bangat ngan cerita2 yang dia arahkan... lagi2 klu ada mamat ni...


Cerita2 yang aku da ada, da tengok, dalam senarai nk tgk adalah seperti berikut (cewah skema)... Klu korg da boring2 x tau nk tgk citer aper, cube try test tgk citer2 kat bawah ni... mana tau kena ngan taste korg...

  1. Beetlejuice (1988)
  2. Edward Scissorhand (1990)
  3. Nightmare Before Christmas (1993)
  4. Ed Wood (1994)
  5. Sleepy Hollow (1999)
  6. Big Fish (2003)
  7. Charlie and The Chocolate Factory (2005)
  8. Corpse Bride (2005)
  9. Sweeny Todd : The Demon Barber of Fleet Street (2007)
  10. Alice in Wonderland (2010)Hari sbtu ni aku nk gi tgk Alice in Wonderland -3D ngan Ms. Shah... Wow x sabo... sguh xcited... sbb da lama x gi jejln... dok kat PUSRAWI jer memanjang... hehe...

Monday, March 8, 2010

Panas Lagi!!!!

Aku telah diinform oleh kakak cleaner tu bahawasanyer... hanya tingkat aku ni jer panas ala2 0.000000000000001 dari panas neraka gitu... aku syak ada orang yg sajer pedajalkan floor aku ni... akak cleaner tu pon aku tgk da cm nak tak nak jer amek sampah kat bilik aku... Sbb dier panas... aku ni aper tah lagi... da la mmg panas + panas ati lg...

hari ni konsep bilik aku ala2 peramah gitu... siap bukak pintu... dan menjimatkan duit belanja opis... siap tutup lampu... motifnyer adalah untuk mengurangkan haba... dan aku da nmpk cm receptionist jer... da la bilik betul2 dpn pintu utama... siap ngandap lif lg... org dlm lif tu pon leh nmpk aku.. x leh r nk tido2 pon... huhu...

Biler la diorg nk repair Air-con ni.... bukan sekali dua jadi... da berkali2... huhu... panas sgt da ni... Kepala aku pon da sakit... silap2 esok aku MC... Demam PANAS...

Panas!!!!

Aku akan jd Panas hati aka Bad Mood Klu....

Sampai jer opis air-Con still belum berfungsi....

Panas tau tak????

Da berpeluh2 ni....

Aku agak la kan... Owner This building sajer nk jimat coz diorg...

da la sewa mahal...

Service hampeh....

Saturday, March 6, 2010

Cute x???

Cute x klu aku pakai tudung cam ni????

1st Time pakai Tie-Rack Skarf... hehe.. :P

Aper pendapat korang???? Ok ke X???



Friday, March 5, 2010

Cuba la....

Cuba, Try, Test...

http://www.secret-loves.com/index.php?test=1388878

Love Conquers All

Sangat Sweet & Menyentuh perasaan.....


video

p/s: Nape tiap kali aku tgk video ni mesti aku nangis eh???

Mswanniey Wishes 2010

Ni lah list benda2 yang aku nk tok thn ni... List ni akan diedit setiap kali barang yang aku nak bertambah.. hehe... atau pon aku da dpt barang yang aku nak....

1. Skarf Tie-Rack...
- nak macam2 warna....

2. Handbeg Color Brown - check


3. Loose Powder Mac/Clinique - Check


4. Handphone HTC/ Blackberry - Check (Omnia 2)

5. PSP

6. Camera Digital

Thursday, March 4, 2010

Kenapa???

Kenapa orang tu boleh tanya kat aku...

"Kenapa wife dier tu nak buat surprise birthday party dia kat sini pulak?"

Aper yang aku jawab???

"Mesti la kat sini nama pon surprise party... mesti r buat ngan kenkawan mamat ni... tak kan nak smbt surprise party dier kat opis wife dier ngan kekwn wife dier lak??? "

Aku jawab dlm ati laa tapi....

Kenapa dier ni???

dengki???


Aku dan KLIA...


Braper kali sgt jer aku gi menjengah KLIA... Nmpk sgt la sgt rare aku ni naik Flight... nak naik flight gi mana??? aku ni bukannyer suka sgt berjalan2 ni... hehe... Tp skrg ni aku bercita2 nk gi KLIA... bukan nak naik gi memana... tp tok gi bli Tie-rack skarf jer...

Aku rasa aku nk amek cuti sehari... x pon pegi sbtu or ahad... ajak r member aku yg naik ikut.. or aku ajak secara paksa rela... ok x??? Tp aku kena pastikan duit ada dlm tiga pat ratus... baru syok memsoping moping ni kan??? Erm.. saper nk tmn aku??? x pon ada x sesaper yg jd personal shopper nk tolong aku???? Roger2 la eh... TQ

Wednesday, March 3, 2010

Ang Pow....


Tahun Baru Cina hari tu aku dapat ang pow... Opis mate aku Mr. Phun yg bagi... biasa la org belum kawen lagi mesti r boleh dpt ang pow... So Mrs. Sasya, Mrs. Liza ngan Mrs2 yang lain tu jgn le jealous k??? Saya yg perlu jealous kat anda semua sbb korg semua da ada hubby... aku bukan nak kata hubby... Calon2 bf pon x der... Boyfriend lagi r x der... isk.. isk.. isk... teruk betul la aku ni... ini la nasib badan... sbb tu r aku benci bangat ngan lagu wali band -cari jodoh... terasa beb (isk da menyimpang cerita aku ni...)

Aku rasa raya tahun ni aku nk ikut sistem pemberian duit raya style Thn Baru Cina... Org bujang jer yg boleh dpt duit raya... dan yang paling PENTING... orang BUJANG x payah kuar duit bagi duit raya... Yes!!!! aku dpt menjimatkan duit.. haha...

So khas tok adik aku - Ms. Syairah

"Padan muka ko dedek.. tahun ni ko tak dpt la duit raya dari aku"

sekian...

My 1st Tie-Rack Scarves...

Akhirnyer hari ni aku da dapat my very 1st Tie-Rack Scarves... Biaq p r klu korg nk kata "alah... aku da lama da pakai tie rack... ko baru beli.. kecoh jer" Ada aku kesah???? da ini lah kenyataan nyer... aku baru jer dpt beli tie rack...

KLIA tu jauh sgt... so aku pon bli on9 jer... lama gak r aku tunggu... baru la ni dpt... hehe... tp aku x kisah pon... cuma yg aku confuse... naper x der label tie-rack eh???Ker mmg scarves tie rack x der label??? tp ada jer yg aku tgk ada label??? confuse aku...

Inilah rupernyer My Very 1st Tie-Rack Scarves...



Cantik ke tidak????

Monday, March 1, 2010

Kenapa???

Kenapa ada orang tu bermuka-muka?

Kenapa dalam blog dier buat orang kesian + rasa dier teraniya?

Kenapa buat cam budak baik?

Hakikatnyer....

Dia sangatlah buruk perangai

Kurang ajar ngan keluarga

pemalas

Kalau dia duduk rumah sesorang hujan kat luar, kain yang tengah dijemur pon x nak angkat..

Aper tah lagi klu orang lain ada kat umah...

tak pernah nk tolong buat kerja rumah

Bangun pagi lambat, tau makanan da siap

Pas tu tidor balik tak pon sibuk update blog/face book/ tak pon menari terkinja2 cam beruk kena belacan jer...

kalau sampah kat tong sampah da penuh x reti nak buang...

klu da berulat pon dier boleh wat dek jer....

Konon2 tau bawak kereta....

Bila kereta melompat kata kereta buruk + kete da rosak

sedangkan dier yang x free kan gear....

nak kata aku menuduh...

aku ada bukti...

hari tu start kan engine... aku tengok dier leh lock gear kat free gear... orang lock kat gear 1...

nampak sangat tak tau...

tapi bodoh sombong....

Tiap-tiap sabtu kuar bukan setakat sabtu jer malam2 keje pon kuar balik da kul 2-3 am...

Bila ayah marah.... dier melenting....

tak ke kurang ajar tu????

Ayah tengah sakit kat hospital....

Dia boleh berenjoy sakan cuti-cuti 1 malaysia....

tapi tgk kat blog dier...

Buat konon2 anak mithali...

Tak paham aku...

Kenapa ada orang cam ni....

Kenapa?

Kenapa?

Kenapa?

cakap banyak tak guna...

Nanti aku pulak yang banyak dosa...

My Skin Care Product

Di n3 sy yang lepas saya ada bgtau yang saya gunakan Clinique - Anti-Blemish kan... Alhamdulilah akhirnya aku da bertukar ker skin care yang normal (tok skin yang biasa2 ni)... hehe... x yah pakai anti blemish lg... Jimat duit ku... tp aper yg penting adalah muka ku sudah normal kembali... klu tak mesti SA tu promote Anti-Blemish tu lg kan... Baru 2 kali jer aku beli set anti blemish tu... mmg betul kata SA masa 1st time aku beli Skin care clinique... muka aku akan ok bile da abeh guna 1 or 2 botol set anti blemish tu... aku ingat kan nk bli Derma White... tp da SA tu langsung x suggest kat aku walaupun aku da hint2 yang muka aku da gelap gulita.... Dia just suggest aku beli Turn Around masker ngan serum ... x mampu aku... hehe...
So sekarang ni aku pakai benda2 kat bawah ni....

tp jgn jealous aku dapat sample TurnAround Mask + serum + Eye Cream... hehe... Mrs. Sasya yang teman aku pon dapat TurnAround Mask... Baik ati betul SA Clinique Sogo ni...
I Loike...



Kebetulan time aku beli my skin care stuff ni m'rupakan bln kelahiran aku so sogo pon bagi la barang2 dibawah ini....