Thursday, March 21, 2013

Letih Jawab Call

Perghhhh letih gila aku melayan call-call pasal international conference yang bakal berlangsung ni.... aku x der kena mengena... bukan secretariat pon tapi buat keje da macam diorg.... hehe... angkat call jer pon... ni pon tgh taip kena berenti sekejap ada call... huhu... penat weh....

Lagi penat bila call tu melibatkan org luar.... oversea katanyer.... dah kata International punya conference kan... harus la ada orang2 luar kan.... Stakat ni orang yang paling aku susah nak bercakap aku cakap dia x braper paham dia cakap aku pon x brapa nak faham adalah orang Korea... Orang jepun pon ok la gak... paling senang orang Hong kong and Thailand... senang aku pham... macam english orang kita2 jer... clean jer bunyinya.... Hari tu boss aku complaint english orang singapore ni... sungguh susah... english boss aku dia x baper paham... n english orang singapore ni pon berterabur.... aku pon jadi pelik bukan singapore guna english ker????

Tadi ada satu call... Dia cakap dia nak register tapi dah due k... last register 18hb hari tu... so nasib ko la kan... n merayu2 campur ugut2 sikit... katanyer da beli tiket flight n dan book hotel... so???? saper suh x register dulu... bkn ke klu kita nak gi / mohon seminar ke conference ke klu kat luar kita mohon dulu then baru fikir psl flight n hotel... ni terbalik... dah jadi keje aku lak... huhu....

Pening memikir masalah diorg ni.... orang malaysia kita pon x ketinggalan bila da tarikh tamat baru la sibuk2 nak register bagai... nasib baik aku bkn secretariat.... klu aku secretariat da lama aku cakap......... "Sorry, dah x der tempat kosong"


Sekian....

(Phone da berbunyi lagi!!!!!!!!!!!!)

4 comments:

Intan Payung said...

aku klu bab speakang london nie yg lomah nie..pun slalu deal ngn org luo gk..tp bkn over da c..tp org luo yg rjin sgt nk speakang london nie..

Ms. Wanniey said...

Hehe... aku pon lomah gak...

::thexieza:: said...

macam best je..nak try tengok la..

Ms. Wanniey said...

Ms thexieza nak tgk citer aper ni??? mesti tersalah comment ni.... hehe...

Post a Comment