Monday, August 16, 2010

Dugaan 6 Ramadhan

Hari ni pagi2 lagi mood aku da lari... penat2 aku makeup... tetiba tgk muka dok bercapuk2 pulak... da la tu tudung pulak asyk kemik sana kemik sini... aduh... banyk kali aku dok betulkan...

Smpi 2 kat platform LRT train da ada... alamak penuh pulak.. niat di hati x per la lepas kan la train tu... aku tunggu dulu sekali tgk pengumuman... train prob... huhu... nak tak nak.. naik gak r... penuh tu... aku berdiri dlm train dari kul 6.30am smpai ke 7.00 am... train x gerak2... still dok kat station tu gak... huhu... minah yang dok depan aku ni muka ketat jer... alo... sila la bersyukur sikit... awk tu still dpt duduk... kitaorg yg lain ni berdiri jer.... tau x... penat tau....


Dalam kul 7. 05minit baru la train gerak... huhu... dalam ati "abis, lambat aku hari ni".. train tu gerak tp setiap station dia berenti lama... kecuali ada kat 1 station tu... dia berenti tp x amek penumpang... sbbnyer dia x bukak pintu pon... huhu.. kesian diorg... lambat la gi keje...

Lepas jer station tu train wat hal lagi... dia dok diam2 jer kat tgh2 landasan tu.... minah depan aku tu mengeluh lagi... aku pandang dia dia trus wat muka ketat dia... siap ada efect kedut2 kat dahi dia... sakit ati aku pandang tempat lain....


Sampai kat station yang dituju pon prob gak... Touch n go blh guna 1 jer... so bratur sikit punya panjang... aku tgk tok card biasa pon adala 3-4 mesin yg rosak... huhu... sungguh ramai orang yang lambat smpi opis hari ni... huhu...

Sesampai nyer aku kat opis... bahang panas da menunggu aku.... gi kat punch kad... huhu... mmg aku da terlambat hari ni... da kul 7.50am.. huhu... da la train prob... skrg ni air-cond pulak tak der... berpanas la aku....

Banyak sungguh dugaan hari ni..... harap2 aku dapat la kuat kan iman dan bersabar.....

2 comments:

Minah Gendot said...

sme la kite k.wanie..kuar kul 6.45..berdiri plak tue..berpeluk2 ketiak den dlm tue..nsb baek ade beby cute yg suke snyum..hilng trus nk trik muka 14..ngeee

Wanniey said...

huhu... sangat penat kan... berdiri lama2... pas ni i da x mo pkai heel lg r... bli scholl la pulak...

Post a Comment