Wednesday, January 12, 2011

I Feeling Artis!!!!

Senyum??? tak payah la... i sombong *feeling2 Artis* gitu... I cantik... I pandai... I ada husband.... Ko ada???? Nan ado!!!

Oppss jgn salah sangka.... bukan aku... ni orang lain... Someone ni (kita pggil dia someone la eh) dari start aku kenal dia da mmg macam ni.... feeling2 artis yang kekwat lagaknya... nak kata cantik... x la sangat... nak kata pandai... boleh la klu x tak der la dia dapat jawatan dia sekarang kan... Tang aku x blh blah tu tang dia nyer husband tu... bak kata orang cinta itu buta... haha... so mamat tu x nampak la siapa Someone tu sebenarnya....

Husband dia aku sangat la kenal... aku agak baik la gak ngan husband dia... cuma tak paham kenapa dia pilih someone yang langsung x sama spesis dengan dia... tapi orang kata... perangai mesti la berlawanan baru la rumah tangga ok... (orang kata la... tapi bagi aku klu sama perangai baru la ok... ) Husband dia dalam kategori Peramah dan mesra alam... so Someone ni sgt la bertentangan sekali perangai dia....

Masa aku baru2 kenal dia... aku (seorang yang mudah senyum tapi ssh nak menengur) senyum la kat Someone ni... korang tau aper dia buat... terus dia tarik muka pandang tempat lain... dalam ati aku sabar lagi... tak per... maybe dia x biasa... baru kenal la katakan....

Lepas tu aku jumpa dia lagi... biasa la da keje dekat2 ni haruslah sentiasa terserempak... bila da terserempak klu malas tegur kita senyum la kan... tandanya ko hormat dan kenal orang tu... tapi someone ni sekali lagi tarik muka dan pandang tempat lain.... so bagi aku... buat baik berpada2... so lepas dari kejadian aku x senyum lg kat dia...

Satu hari tu Someone ni adalah datang kat opis aku... pas tu dia ada la berborak2 kecil ngan aku... dia tanya kat aku pasal hantaran la... aper la kan... aku pon bagi la suggestion sikit2... n then dia pon balik r bilik dia balik kan... petang tu aku terserempak ngan dia kat lift... aku senyum la kan.... korang tau aper someone ni buat??? Dia tarik muka dan pandang tempat lain....

Korang rasa apa masalah dia yang sebenarnya???? Rabun kah??? so aper guna spek ngan contact lens dia tu???

Kitorang semua ingatkan dia akan berubah bila da kawen ngan Husband dia ni.... tapi nan ado... dia hanya akan tegur dan berbaik2 + senyum bila nak sesuatu dari kitorang jer... klu tak jangan harap la dia nak senyum aper tah lagi nak bertegur sapa.... Kitorang pernah la jugak sentuh bab ni kat Husband dia... tapi boleh la pulak mamat tu buat lawak bodo... dia ingat kitaorang ni main2 ker???

So sekarang ni kitorang malas da nak tegur / bagitau pasal hal ni... tapi rasa kesian pon ada gak... sebabnya... pasal Someone ni , ngan husband2 dia sekali kitorang rasa menyampah.... tapi x baik kan menyampah2 ngan orang ni....

So aku pon harus la bersangka baik pada orang... maybe Someone ni ada masalah ngan mata atau otak dia... x dapat nak cam muka orang... sebab tu la bila orang senyum dia ingat stranger senyum kat dia.... opppsss... tapi klu stranger senyum aper salahnya senyum balik kan????

erm....



PS: Terpaksa lakukan sedikit editan... da ada org complaint... supaya cover2 sikit... huhu

11 comments:

Cik Ruby said...

feelin diva kottttt... haih!

Ms. Wanniey said...

haha... rasa2nyer la tu... Divaaa la sangat!!!!

CinderLaLa said...

Feeling2 supermodel ckjg gak... *_* haissshhh

pssstt...akak nak kepoh gak.. Saper???? hehehe

okeh...bye! *mmg kaki penyibuk*

Ms. Wanniey said...

ieja: Biarlah rahsia (mode: siti nurhaliza) kuikuikui... :P

arda said...

aii rasa mcm nk ckp,

"eh..pompuan.ko ingat ko diva?" tetiba ada emo di situ.

agaknya dia ada masalah dalaman iaitu berkenaan dgn hati.

pssstt..kene jumpa prof izi ni..

Ms. Wanniey said...

haha... ramai jer yg emo ngan minah tu... feeling2 diva la tu...:P ko hengat ko cantik????

Cik Ruby said...

ala..tak de la cntik sgt pun dia tu..(wah mcm ku tahu siapa yang dimaksudkan) *_*

Ms. Wanniey said...

haha... cik ruby klu tau pon sila buat2 tak tau... hehe...

Anonymous said...

mmg pn kak..
dia tu sombong nk mampus..
nyampah tgk..
org jmpa ngan dia xpnh nk senyum wlwpn dok tggu lif sama2.
liza

Ms. Wanniey said...

haha... dia mmg cm tu la... x pon mmg dia dilahirkan ngan sifat2 cm tu kot... huhu... babe.. klu saper2 speku hg jgn bgtau diorg sapa SOMEONE tu tau... Pinky Promise!!!!

Anonymous said...

okei..akan ku rahsiakan..
heheheh

Post a Comment