Thursday, January 13, 2011

Akta 247

Pagi2 da boring tak tau nak buat apa... Jiran sebelah (kat opis) da nak pindah... erm... nnti new clique will arrive la... nak kena buat sesi suaikenal... majlis perpisahan of coz la kan... fuhhhh ada 4 orang punya majlis perpisahan... tapi hadiah nak kena sediakan 3 jer... sebab 1 da settle... lega... tapi duit x banyak doh!!! Nak buat farewell party ni pon x tau lagi kat mana... huhu... mintak idea mintak idea!!!!!

Erm... tu citer opis bab2 restructuring ... ni nak citer isu lain pulak... tapi kan isu ni agak sensitif... Erm aku nak tanya korang... korang ada kawan yang suka bercakap lucah atau setiap ayat dia double meaning??? aku ada... tu nak di kira Sexual harassment ker?? Kalau mengikut Kongres KesatuanSekerja Malaysia (Zaiton, 1990) mentafsirkan gangguan seksual sebagai segala pertuturan, tingkah laku, sentuhan fizikal, isyarat secara berulang-ulang yang berunsur seksual di tempat kerja. Perlakuan-perlakuan ini termasuklah sentuhan tubuh badan yang tidak diingini, paksaan mengadakan dating, dan pujuk rayu supaya melakukan hubungan seks atau menampalkan gambar-gambar lucah di tempat kerja. *credit to Jurnal Teknologi, 34(E)Jun 2001: 51-64 - UTM*

Orang ni kalau kita tengok dari luaran tak percaya pon dia boleh bercakap berbaur lucah ni... nampak orang baik2 jer... so bak kata orang jangan disangka air yang tenang tak der buaya... rupa nya besar giler buaya nyer tu... siap duduk kat darat lagi... tapi dia ni x der la sampai sentuh-sentuh tubuh badan yang tak diingini or buat paksaan mengadakan dating atau pujuk rayu spya melakukan hubungan seks tapi suka sangat bercakap lucah... aper yang dia cakap x sah la kalau tak berbaur lucah... dulu tak la pulak... tapi semenjak 2-3 bulan ni macam tu la dia... geli lak aku nak tengok muka dia...

Hari tu dia ada la berborak2 ngan kitorang... tetiba jer dia cakap lucah... aku yg laser ni aper lagi sound la kan... siap bagi title Lalucah kat dia... terus dia kata mana ada dia ckp lucah, kitorang lak yang dia salah kan sebab fikir benda bukan-bukan... pas tu dia diam... terus blah... marah la tu kat aku... pas tu langsung tak tegur2 aku... hoho... pagi tadi pon dia cakap lucah lagi... trus jer kawan2 aku yang lain ni buat2 tak perasan ayat lucah dia tu trus sambung borak macam biasa... agaknyer dia boring la sbb kitorang buat tak layan ngan ayat lucah dia tu terus dia blah... kuikuikui...

Kawan-kawan aku yang lain dah ramai yang perasan perangai dia yang lalucah tu... da tegur tapi dia lak tak leh terima teguran dan x percaya yang diri dia tu bercakap lucah... erm... tak leh nak buat apa lagi la kan... agak2 dia nak bercakap lucah tu sila la bawa diri ke tempat lain... tu jer solution yang terbaik wat masa ni....

KEPADA KAMU YANG SUKA BERCAKAP LUCAH ITU... HENTI KAN LA SEBELUM KITORANG NI BERTAMBAH MELUAT DAN GELI KAT KAMU... ATAU ADAKAH KAMU MAHU KAMI BUAT DAKWAAN ATAS GANGGUAN SEKSUAL??

PS: Betul ke Akta 247 untuk Gangguan Seksual????

4 comments:

Anonymous said...

hahahhahaha..
rasanya dh leh agak dh kak..
yg muka alim tu kah?????
liza

zaty luvlianncezzz said...

x suke owg cakap lucah nie

;(

Ms. Wanniey said...

liza... ko kena jugak ker????

Ms. Wanniey said...

Zaty: i pon x suka... geli geliman jer dengar...

Post a Comment