Tuesday, January 18, 2011

Currently Read....

THANKS FOR THE MEMORIES



Cerita ni mengisahkan Seorang lelaki bernama Justin Hitchcock seorang duda dia berulang alik dari England ke Trinity College di Dublin kerana memberi syarahan dlm bidang Art... Satu hari dia di persuaded untuk menderma Blood... Dia ni seorang yang penakut dengan jarum... tapi setelah didesak oleh Dr. Sarah dia menderma la darah dia... tapi dia selalu berfikir dan dia rasa sepatutnya orang yang menderma darah perlu tahu kepada sapa darah itu didermakan... tapi mana boleh kan... law and regulation kan strightly tak bagi tau kepada sapa darah tu akan di dermakan... Dan Justin ni jugak rasa orang yang terima darah dia tu perlu membalas jasa nya...
Joyce, dia ni merupakan seorang perempuan yang baru keguguran bayi dan dia kehilangan darah yang banyak... so paham2 jer la so dia akan kena la masuk darah.... klu tak mati la dia kan... Lepas dia keguguran dia bercerai la pulak ngan suami dia, Conor. Selepas dia terima darah dia selalu mimpi seorang budak perempuan berambut blonde... tapi dia tak kenal siapa budak tu... tapi dia rasa dekat sangat dengan budak tu... dan dari situ la dia cuba merungkai semua misteri dan Deja vu yang dia rasa selepas keluar hospital...
Menarik gak la cerita ni... langsung tak pernah terfikir pon... bila darah orang lain masuk kat badan kita memories, kenangan dan semua ilmu pengetahuan dia kita dapat.... tapi bukan tu jer makanan, fashion, dan etc pon akan terikut jugak... huhu.... klu cun x per.... :P

4 comments:

zaty luvlianncezzz said...

mcm beshhhje novel tue

walo asa cm x logik skey tp ok wut

>.<

Ms. Wanniey said...

hehe... citer dia best la... standard cecilia la kan... suka wat citer yang tak pernah ok fikir... best tau... gi la cari buku tu kat kedai buku berhampiran...

LaraDyana said...

wanniey ni link br blog dyana :)
http://akutetapakubukankau.blogspot.com/

Ms. Wanniey said...

hang pa ni suka dok tukaq2 link eh... weh diana tp x leh pon nak link kat kat sblh 2... tetap masuk link diana yang lama... cm blog ruby gak... kena pegi secara manual....

Post a Comment