Tuesday, June 8, 2010

.... @ MAC

Shopping.. shopping.. shopping... tu jer r keje nyer... ---> ayat ibu aku... td aku gi teman Mrs. syasya gi Maxis pas tu pe lagi aku gi r MAC kebetulan makeup base aku da berkurun habis... so aku gi la try nasib mana la tau habis gak cam kat MAC Sogo... Org yang entertain aku hari ni namanyer Mr. Apple (Jgn tnyer aku kenapa... da nama dier mmg cam tu..)

Actually nawaitu aku sbnrnyer nk beli Makeup base jer... tp tetiba jer terbeli Loose Powder sekali.. tu la aku ckp klu MA bagus + baik mmg senang sangat la aku nk beli benda lain sekali... hehe.. da la tu Mr. Apple siap makeup kan aku lg... class kan... memula tu dier nk try loose powder tu nmpk sesuai x ngan color kulit aku yg agak2 bontot kuali ni kan... pas tu dier kata x cntik klu makeup x der Blusher... trus la gi tepek blusher kat pipi aku... tp seblm tu dier tnyer aku suka blusher color aper... aku yg x agak2 ni pon jawab r ngan jujurnyer sy pakai jer aper yg ada... tersedak mamat tu... haha... mmg kaw2 giler r dier nyer tersedak... sgt jujur xpresion dier... hehe.. siap ckp "OOiii tersedak sy dengar jawapan awak"... haha... funny...

Pas da pakaikan blusher tu dier kata lagi cantik klu pakai lipstick... aku nyer lips tak cukup merah ker??? opppsss,.. lipstick aku mana ada color merah semuanyer pink2 yg sweet2 jer... so dier pon pakai kan la lipstick... then dier pon pakai kan aku mascara... katernyer x lengkap ler makeup... akhir sekali dier pakai kan eyebrow nyer aper tah ala2 mascara... pas tu dier spray lak charge water... haha... abeh complete makeup aku kat MAC hari ni... hasil nyer begini la muka aku....

Acam cute x??? tp x nmpk sgt la makeup tu... hait..

hasil shopping hari ini

ps : td aku terjumpa BoB "Mesraaaa" x ler sebesar dlm tv tu... rosmah pulak kecik cinonet jer aku jumper dier td... tp dier diorg ni lg gelap dari aku r... ker effect makeup????

ini pulak Penglipurlara blog ni...
(makeup done by Apple)


2 comments:

mrs shaifull said...

waa shopping x ajak pun :(

Wanniey said...

haha... x sengaja shopping... :P huhu... barang2 kat MAC da naik lak tu... naik RM8 tau... bnyk kan??? kena downgrade la pas ni...

Post a Comment