Thursday, December 16, 2010

Alviss Kong


Korang pernah dengar pasal Alviss Kong tak??? Aku dengar ni pon dari adik aku... di rajin blog walking... aku??? erm... x der ler... x kose!!!! Mendiang Alviss kong (22) ni sgt leng chai (yer dia da x der lagi...) dia menamatkan riwayatnya dengan cara terjun dari Tingkat 13, Bangunan Ketumbar Height kat Cheras pada 9 December 2010 dlm pukul 8 hingga 9 pagi.... sadis kan???


tah 2 dia kena bunuh????

ermmm tidak sebabnya sebelum terjun dia ada update status kat wall facebook dia... kesian dia sebab tak dapat berfikir secara rasional.... di sebabkan masalah cinta dengan awek yang sungguh cantik ala2 model dia yang hensem ni ala2 model gak sanggup bunuh diri... aku rasa kalau dia x bunuh diri senang2 jer dia dapat cari awek baru... dia ada rupa babe.... aku tak tipu... ensem... klu korang rajin google try tgk nama dia... gambo2 dia... pergh... ensem... nangis aku dia bunuh diri.... sayang seribu kali sayang.....


Antara status di Facebooknya...
Status nya yang terakhir.....


Ini adalah nota terakhir untuk girlfriends nya , BinLuii Binluii

devil bin this is the way how i love,perhaps ppl will think it was crazy
i’ve never tried to put down my pride my dignity my ego-ness on my first ex…but u were totally diff,i put down my pride my dignity my every shit
just to beg u….but i failed…as always im just a failure in a relation
but that’s just me,i’ll only do the things which i think its worth…

will i became ur memory forever ? who knows..since u were already special when the first sight i saw u…
perhaps,u’ll just kungfu queen laugh at me…i bet
there’s plenty of ppl will laugh too =) but who cares ?
that’s just me…that’s the way i are….
the last thing
i do appreciate everythi
ng about us….u were the light in my life..u given me determination for my future…but everything is gone…i don’t blame u actually…
because 爱情是自由的 ~ so
just wish u’ll have ya happy life in d future
ILY & IMY ~ sorry that i couldn’t brings u to walk until the end of the day
希 望你会记得在你的生命中…
曾几何时有个一个那么爱你的人出现过 <3>style="word-wrap: break-word; text-align: left; font-style: normal; line-height: normal; font-weight: bold; ">To her future BF : IF U DID ANYTHINGS THAT WOULD HURT HER..I kungfu queen SWEAR I’LL kungfu queen HAUNT U DOWN EVEN IM JUST A SPIRIT =) !
first time i take a pic when i were crying..looks sucks…anyway thats the last pic of mine b4 i gg =)


the pic when u were sleeping today…i really loved u


Ini page yang dikatakan blog Alviss Kong... dia memberitau sebab musabab dia mengambil keputusan itu....





Sedih dan terkejut... tak sangka sebab cinta sesorang tu sanggup membunuh diri... lagi2 orang yang dlm kategori petik jari sepuluh orang yang datang.... tapi pada pendapat aku bunuh diri bukan la jalan terbaik... tapi mungkin mendiang ada sebab2 dan musabab yang tidak di kita ketahui...

Untuk semua umat islam...

Kita adalah dilarang untuk membunuh diri... nanti tak bau syurga la jawabnya...

Ps: kenapa dalam paper Berita harian, star (maksudnya paper BM dan english) x kuar berita ni eh????? dalam paper Cina jer yang ada....erm... musykil2

To Alviss : RIP

To Alviss Family : Condolences

6 comments:

Cik Ruby said...

R.I.P , Kdg2 cinta ni boleh buat orang jadi gila.

Alan said...

sekarang ni apa dia wat dalam kubur erkk

Wanniey said...

Ruby : Nasib baik i tak bercinta!!!

Wanniey said...

Alan : entah ler... i pon x tau... tapi rasa wasted sgt ble org ensem2 cm ni buat hidup diorg sia-sia cam tu jer... klu x ensem pon wasted jer ble buat cm ni... huhu... entah ler dunia zaman sekarang ni pelik2...

Cik Ruby said...

kak wani ; hihi.. jangan camtu kak...becinta ni best kalau kita bersederhana *_*

Wanniey said...

Ruby: iyo lah...

Post a Comment