Tuesday, July 27, 2010

Koc Wanita




Hari ahad hari tu kan aku gi tgk Eclipse ngan Twilighter... Event berlangsung di GSC, Mid Valley... so bagi orang yang x berkereta cam aku kena la naik transport awam... dari rumah cam biasa la aku naik LRT... ble da smpi KL Central aku pon bertukar naik Komuter..

Aku sangat xcited ble turun jer nampak sign Koc Wanita... wah.. 1st time aku nak naik coach wanita ni... dengan motto (motto ker???) "WANITA SAHAJA SEPANJANG MASA" so aku pon feeling2 wanita la... ehhh... statement x leh blah..


Bila train sampai aku pon naik la... biasa la semua WANITA kan... x der la berebut2... relax2 jer... biler aku masuk jer dlm train... korang tau aper yang aku nampak???? Kaum-kaum adam yang dah feeling2 nk join kaum kita... Klu akak2 tu aku x kisah lagi... sbb nampak la effort diorg tu nk join kaum kita ni tak... Kaum-kaum adam yang Claim diri diorang tu tulin... hoho... tulin la sangat... tapi aku x slhkan diorang... mungkin diorang tak reti baca bahasa melayu kot... oppsss... translation bahasa english pon ada... mungkin kita kena letak semua bahasa kat dunia ni kot... tapi aku assume jer la diorg ni dari golongan TAK FAHAM BAHASA... Pihak KTM letak aper bahasa sekali pon kat situ... aku guarantee diorg x kan paham jugak... tak gitu????




Ble la Masyarakat kita akan ada kesedaran sivik dan ada 1st Class Mentality???

4 comments:

LaraDyana said...

Salam...hahaha...mmg dieorg ni jns yg x reti nahasa yunk.....dr first pelancaran sampai la ni mmg lagu tu....xtau bl nk fhm...sj je dieorg buat2 x fhm...

Wanniey said...

oh... orang KTMB x amek aper2 tindakan ker????

LaraDyana said...

Ambik...dl dyana naik ktm dr pantai dlm ke bank negara...kadang2 tu bl train stop kt kl cntrl ade la staf KTMB akan jerit suh llki kuar n ade staf pmpn tu siap ckp "klu awk rs awk llki, sila pindah gerabaktp klu awk rs awk pmpn dok la kt coach pmpn"..pah tu apa lg smua gelak...hihihi

Wanniey said...

haha... gud2... tp diorg ni (lelaki yg naik coach wanita) nmpknyer mmg x der kesedaran sivik langsung... sbb staff ktmb pon ada gak wat kawalan... sedih sungguh ble ramai sgt yg feeling2 wanita ni... tu pasal la i x dpt bf lg.. sbb semua nk feeling2 wanita... haha.. :P

Post a Comment