Friday, July 30, 2010

Biore

Korang tak pernah dengar pasal Biore??? Tipu r... Biore da wujud lama kat negara kita ni... dari kecik2 aku da pernah gak r pakai barangan Biore... cam shower cream, shampoo dan bnyk lagi r... Cleanser Biore pon aku pernah pakai gak...


Hari Rabu hari tu Biore dan watson ada la buat promotion kat opis aku ni... Time nk balik la pulak tu diorg tarik aku ngan Ms. Liza... di sbb kan Ms. Liza nk gi tgk2 aku pon ikut jer r... lagi pon biore tu x payah la nk wat promotion kat aku sbb barang yang diorg promosikan time tu Cleansing Oil ngan Cleansing Oil - In cotton wipes mmg aku da guna... Biore Pore Pack pon aku guna gak... so aku rasa x perlu promotion2 lagi da... haha...

Tapi yang bagusnya, baru aku tau yang Biore Pore Pack tu boleh digunakan di dagu... sblm ni aku mmg x tau... aku ingat tok hidung jer... hihi... Tapi tak boleh digunakan di Pipi ok...


Bagi korang yang pemakai makeup tegar mesti da tau kan Makeup remover tu amatlah penting bagi meremove makeup kan... bagi yang baru-baru nak berjinak-jinak dlm seni makeup ni... "dik, bukan stakat perlu beli makeup sahaja eh... makeup remover pun perlu jugak"... Klu korang x remove makeup betul-betul liang roma akan tersumbat maka terjadilah blackheads dan korang juga akan breakouts... huhu takut tak... Aku ni pernah la berpengalaman dlm kejadian breakouts ni... amatlah ngeri... muka da kelihatan seperti Nenek Sihir yang Jahat... seram... Klu budak kecik tengok... gerenti nangis r... sbb takut teramat sgt... so melalui pengalaman la aku belajar yang Makeup remover ni amat penting... Lepas aku pakai makeup remover J-word* aku tu pon da kurang... lagi pon biasa la kulit aku ni jenis Combination-Oily... x der J-word* sebijik dlm sebulan mmg tak sah... tapi da x sebanyak dulu r...

Makeup remover yang aku pernah try banyak jugak antaranya"Gee... that was quick" by benefit, Cleanser Milk (cam ner tah nama dier) by Estee Lauder, Cleansing Oil By sasa , "Take the day off " by Clinique dan Cleansing Oil by Biore

Cleansing Oil by Biore ni best jugak... dia berbau fresh2 sikit... makeup pon senang tanggal... klu makeup mata (terutamanya eyeliner ngan mascara - waterproof) amek sikit cleansing oil tu... tekap pada mata (tmpt makeup tu) tunggu beberapa saat pas tu gerenti x jd panda lagi... sangat mudah dan senang jer... x perlukan cotton wipe... bagi yang x braper nk membazir duit bli makeup remover yang mahal-mahal aku suggest kan beli cleansing oil ni... sbb mmg ok dan berkesan... Klu korang x suka sbb dier besar, payah korang nk bawak travel korang boleh jugak guna Cleansing Oil in cotton wipes... sangat mudah jugak... masa kursus hari tu aku bawak yang ni jer... dok sembang2 dlm bilik sambil2 tu remove makeup... hihi..

So pe lagi korang tunggu... Balik nanti or waktu lunch gi la Watson or Guardian or Jusco or AEON Wellness or Sasa yang berhampiran... Grab satu... Insyaallah korang x kan menyesal...

Lady GEGE sedang mengambil gambo...
Gemuk sungguh kan??? huhu

Adik ni seorang Cashier yang bagus... watson sila naikkan gaji adik ni...


4 comments:

LaraDyana said...

salam..awat x ajak dyana skali..klu tau join...hihi dyana dok intai dr atas je...nmpk cm xdak org...wanniey ok ker gn biore?

Wanniey said...

haha... time ni pas pukul 5.00... tgh jln nak balik kena tahan pulak... :P buat masa ni ok lah... senang gak nk remove makeup...

LaraDyana said...

hahahahhaa....btl btl btl..ok x biore ni?

Wanniey said...

OK... tp semua produk pon bergantung pada kulit kita... tgk sesuai atau tidak... kulit sy.. OK.. no problemo...

Post a Comment